A jak jest z ostrością na ekranie lcd przy live view?Przy małej głebi ostrosci widać co jest ostre a co nie bez powiekszania?
A jak jest z ostrością na ekranie lcd przy live view?Przy małej głebi ostrosci widać co jest ostre a co nie bez powiekszania?
Ciekawe jak jest z pomiarem światła,... bo np: porównując 350D-->30D,
30`tka względem pierwszego jakby lekko prześwietlała na identycznych ustawieniach...
Może to powinno być w dziale "co?gdzie?za ile?", ale wrzucę już tutaj. Pytanie do ludzi, którzy kupili już 40D - gdzie kupowaliście? Dajcie jakieś sprawdzone źródło na 40tke.
mnie interesuje sprawdzenie jak wygladaja korekty dla PS Portrait i ewentualnie Landscape. taki reverse engineering, zeby sobie cos podobnego potem w ACR popelnic, bo canonowskiego software'u na dluzsza mete nie zamierzam dotykac. nie jest zle to DPP, ale szopka z Bridgem znacznie lepiej daje rade
mam porobione wlasne presety a`la Portrait i Landscape, ale nie do konca mi sie podobaja i bede musial je jeszcze popoprawiaci chcialem troche pojsc na skroty
![]()
ahaNo jak dla mnie dpp to ideal pomijajac ze tak to nazwe "obsluge szumu", ale akurat u mnie 95% to iso 100 wiec nie boli mnie to za bardzo.
A PSE przydalo by sie bo te style to naprawde sprytna rzecz i bardzo by mi przyspieszylo prace, ale coz z 20d nie powalcze...
Mogę spokojnie polecać ten sklep
http://www.fotoaparaciki.pl/
Warto jest się z nimi skonsultować telefonicznie. Dzisiaj mieli dostać 10 nowych 40D. Ja tylko tam kupuję i lepszego sklepu nie znam![]()
FOTOINKWIZYTOR
Niestety dokladnie tak jest. Canon posunal sie do czegoś takiego juz w 400D. Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W PSE mozna nagrywac style do pliku, wiec beda dzialaly z kazdym aparatem obslugujacym PS. Natomiast zeby zrobic now styl zapewne trzeba bedzie posiadac plik z 40D-> niestety![]()
Ostatnio edytowane przez arra ; 10-09-2007 o 14:04 Powód: Automerged Doublepost
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu