Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 37 z 170 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1693

Wątek: Canon 40D

Domyślnie

A jak jest z ostrością na ekranie lcd przy live view?Przy małej głebi ostrosci widać co jest ostre a co nie bez powiekszania?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

dobra, to pytanie z innej beczki:
    czy ktos z posiadaczy 40D moglby wystawic instalke Picture Style Editor na jakiegos ftp-a? wzglednie podeslac mailem to ja na swoj wrzuce.
    bo Canon nie jest w stanie chyba tego umiescic gdzies w sieci do sciagniecia
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

Ciekawe jak jest z pomiarem światła,... bo np: porównując 350D-->30D,
    30`tka względem pierwszego jakby lekko prześwietlała na identycznych ustawieniach...

dazz
    Guest

Domyślnie

Może to powinno być w dziale "co?gdzie?za ile?", ale wrzucę już tutaj. Pytanie do ludzi, którzy kupili już 40D - gdzie kupowaliście? Dajcie jakieś sprawdzone źródło na 40tke.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czy ktos z posiadaczy 40D moglby wystawic instalke Picture Style Editor na jakiegos ftp-a? wzglednie podeslac mailem to ja na swoj wrzuce.
    mogę się zoobowiązać ale wieczorkiem

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Ale z tego co wyczytalem i wspominalem juz w ktoryms watku ma to nie dzialac z niczym starszym od 40d, w tym White Paper pisalo... No nadzieja w tym ze moze zle cos zrozumialem.

Bo tez strasznie czekalem na to i sprawdzalem canonowskie downloady...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

mnie interesuje sprawdzenie jak wygladaja korekty dla PS Portrait i ewentualnie Landscape. taki reverse engineering, zeby sobie cos podobnego potem w ACR popelnic, bo canonowskiego software'u na dluzsza mete nie zamierzam dotykac. nie jest zle to DPP, ale szopka z Bridgem znacznie lepiej daje rade

mam porobione wlasne presety a`la Portrait i Landscape, ale nie do konca mi sie podobaja i bede musial je jeszcze popoprawiac i chcialem troche pojsc na skroty
    www albo tez flickr

Domyślnie

aha No jak dla mnie dpp to ideal pomijajac ze tak to nazwe "obsluge szumu", ale akurat u mnie 95% to iso 100 wiec nie boli mnie to za bardzo.
    A PSE przydalo by sie bo te style to naprawde sprytna rzecz i bardzo by mi przyspieszylo prace, ale coz z 20d nie powalcze...

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Może to powinno być w dziale "co?gdzie?za ile?", ale wrzucę już tutaj. Pytanie do ludzi, którzy kupili już 40D - gdzie kupowaliście? Dajcie jakieś sprawdzone źródło na 40tke.
    Mogę spokojnie polecać ten sklep
    http://www.fotoaparaciki.pl/
    Warto jest się z nimi skonsultować telefonicznie. Dzisiaj mieli dostać 10 nowych 40D. Ja tylko tam kupuję i lepszego sklepu nie znam
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasus Zobacz posta
    idąc tym rozumowaniem co MMM to zaniżyli ISO by mniej szumiały ??
    myślisz że canon posunął by sie do takiego czegoś
    Niestety dokladnie tak jest. Canon posunal sie do czegoś takiego juz w 400D. Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Ale z tego co wyczytalem i wspominalem juz w ktoryms watku ma to nie dzialac z niczym starszym od 40d, w tym White Paper pisalo... No nadzieja w tym ze moze zle cos zrozumialem.
    W PSE mozna nagrywac style do pliku, wiec beda dzialaly z kazdym aparatem obslugujacym PS. Natomiast zeby zrobic now styl zapewne trzeba bedzie posiadac plik z 40D-> niestety
    Ostatnio edytowane przez arra ; 10-09-2007 o 14:04 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 37 z 170 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów