www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
dzienks! W takim razie rozdzielczosc ekraniku lcd wcale nie jest taka zła jak sugerują na dpreview.Yes Yes Yes
Udało mi sie przebrnąć przez wszystkie strony tego wątku. Nie było łatwo
I niestety mam jeszcze większy mętlik i wątpliwości co do tego jaki aparat kupić.
Szczerze to zacząłem myśleć o Nikonie. Ponieważ miałem możliwość pracować 5D i moim skromnym zdaniem lampa (w sensie pomiar światła z lampą ) myli sie tak samo jak w 350 D i przy kilku zdjęciach z taką samą ekspozycją i takich samych warunkach brak powtarzalności.
Co do 40 D to kusi jego cena.
Napiszcie proszę czy macie podobne zdanie na ten temat.
Tzn jakie ?
IMO w dalszym ciągu:
- reporterka, ogólne zastosowania, śluby, budżet, --- 40D
- portret, ślubne artystyczne, krajobraz - 5D lub nastepca
Co do Nikona D300 to parametry ma fajne ale co to w sumie jest, nikt nie wie. Zresztą systemu nie zmienia się ot tak, szczególnie jak się ma trochę szkieł za kilka tysięcy każde (takie wypada mieć zawodowcom). A co do amatorów - każdy z tych aparatów będzie dobry. Ot, i cała filozofia.
DZIALA Z RAWAMI Z 20Dten programik jest super ale bede mial zabawy, prawie jak z nowa puszka
Aha, no i baaardzo dziekuje rarodawcy![]()
Ostatnio edytowane przez konradl ; 10-09-2007 o 22:53
Dzięki
No cóż szklarnia mnie niestety nie trzyma. Mam 3 obiektywy ale bez rewelacji. D300 dzieli również lukę cenową. Ale zobaczymy. Do canona się przywiązałem począwszy od starego EOSa 5 to już będzie kilka ładnych lat.
Nic to poczekam jak będzie D300 w sklepach to porównam, potrzymam pomacami zobaczymy.
Jeszcze raz dzięki.
Co do pomiaru światła błyskowego to może masz po prostu coś zwalone. 90% moich zdjęć to zdjęcia z lampą (350D i 30D) i nie notuję żadnych większych problemów. Ot czasami coś się tam zdarzy niedobrego ale głównie z mojej winy.
D300 na papierze wygląda świetnie i w praktyce pewnie nie będzie gorzej. Tyle że wedle obecnych prognoz cenowych to za 3 tyś kupisz na prawdę niezłe szkło. A czy ten D300 da Ci tak znów dużo więcej za te 3 kzł to musisz sam ocenić.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner