Strona 91 z 254 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Domyślnie

No dobrze dobrze a teraz powiedzcie mi ile mozna zarobic tygodniowo, miesiecznie, rocznie bawiac sie w takie stocki tylko niech mi nikt nie pisze ze oo nawet i $10000 jak masz kilka tysiecy zdjec w galerii czy cos takiego... konkrety konkrety ile wy jestescie w stanie zarobic na takich stockach... a i nie bojcie sie skarbowki... piszcie piszcie... ja tak sie zaczalem zastanawiac czy nie zaczac wysylac zdjecia, moze fotograf z gornej polki zaden ale cenie swoja prace, inni tez ja cenia wiec raczej wiem ile jestem warty tu gdzie mieszkam no a dodatkowe pieniadze to zawze mile doznanie czyz nie ?? :P ale z drugiej strony oddac prawa autorskie do swoich prac to troche brak szacunku dla tego co sie robi i swoich umiejetnosci... no ale czekam na jakies podpowiedzi z waszej strony...

pixelman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    No dobrze dobrze a teraz powiedzcie mi ile mozna zarobic tygodniowo, miesiecznie, rocznie bawiac sie w takie stocki tylko niech mi nikt nie pisze ze oo nawet i $10000 jak masz kilka tysiecy zdjec w galerii czy cos takiego... konkrety konkrety ile wy jestescie w stanie zarobic na takich stockach... a i nie bojcie sie skarbowki... piszcie piszcie... ja tak sie zaczalem zastanawiac czy nie zaczac wysylac zdjecia, moze fotograf z gornej polki zaden ale cenie swoja prace, inni tez ja cenia wiec raczej wiem ile jestem warty tu gdzie mieszkam no a dodatkowe pieniadze to zawze mile doznanie czyz nie ?? :P ale z drugiej strony oddac prawa autorskie do swoich prac to troche brak szacunku dla tego co sie robi i swoich umiejetnosci... no ale czekam na jakies podpowiedzi z waszej strony...
    Stary to zależy od wielu czynników.
    Od Jakościi i lość oraz przydatności zdjęć.Zazngażowanie,na ilu stockach sprzedajesz i wiele wiele innych.
    A jeśli chodzi o mnie, to ja mam radoche jak uda mi się zarobić 500 dolców na miesiąc, co na nasze realia nie jest tak mało. Mam fotki (około 1000) na pięciu liczących się Stockach . Zdjęcia takie sobie.Ale ja tak naprawdę dopiero zaczynam na poważnie.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez pixelman ; 09-09-2007 o 06:25

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

rypson: odniosę się do ostatniego zdania.
    Wrzucając zdjęcia na stocka (i nie zaznaczając opcji Exclusive) nie oddajesz praw autorskich.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    rypson: odniosę się do ostatniego zdania.
    Wrzucając zdjęcia na stocka (i nie zaznaczając opcji Exclusive) nie oddajesz praw autorskich.
    nawet jak zaznaczy to ich nie odda musiałby zaznaczyć opcję "sell the rights" i ktoś musiałby kupić prawa do zdjęcia żeby on je stracił
    350D

Domyślnie

O tego nie wiedzialem Myslalem ze traci sie prawa autorskie automatycznie wysylajac zdjecie na serwer no ale skoro noe to ogromny plus tej akcji... hmm $500 piechota nie chodz ale tysiac zdjec na 5 stockach... troche duzo w tym pracy itp... no ale zobaczymy zobaczymy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    O tego nie wiedzialem Myslalem ze traci sie prawa autorskie automatycznie wysylajac zdjecie na serwer no ale skoro noe to ogromny plus tej akcji... hmm $500 piechota nie chodz ale tysiac zdjec na 5 stockach... troche duzo w tym pracy itp... no ale zobaczymy zobaczymy
    dajesz kupującym prawa do wykożystania zdjęcia. niby dużo roboty, ale raz zrobione zdjęcie będzie wisiało w sieci baaardzo długo. Jak chcesz to w mojej stopce masz linki do paru profili na istockphoto - piszesz że masz talent, więc myślę że zostaniesz zauważony.

Pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

ta chyba sie skusze ale tylko zdjecia nizszych lotow dam zobaczymy co z tego wyjdzie a moze jakis grosz wpadnie... i na nowe szkielko nazbieram... dzieki za info

Coś już napisał Awatar iblip
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a czemu tylko niższych lotów? skoro chcesz zarabiać, to dawaj najlepsze

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

rypson a gdzie można oglądać te Twoje świetne zdjęcia bo na stronie w stopce jakoś ich nie widzę. Widzisz w stokach liczy się przede wszystkim jakość zdjęć ich wartość artystyczna jest nie istotna za to istotna jest wartość użytkowa. Stocki to nie sztuka tylko manufaktura. Czysta produkcja masowa i tyle.
    Ostatnio edytowane przez Qbexus ; 10-09-2007 o 11:39

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Żeby nie było nudno to zadam kolejne pytanie

W jaki sposób stocki kontrolują to czy ktoś kto kupił jakieś zdjęcie za powiedzmy 0.25$ do jednorazowego użytku, np. nie nadrukował tej fotki na koszulki? Pytam w sumie z ciekawości, ale jeżeli ktoś może sobie wykorzystać naszą fotkę ile chce razy płacąc te 25 centów to po co są w ogóle te dodatkowe licencje?

apropo właśnie sprzedałem na SS zdjęcie za 20$ i za pewne właśnie ktoś je kupił na dodatkowej licencji, da się zobaczyć która wybrał itp.? jak kogoś by to interesowało fotka: tutaj

Cytat Zamieszczone przez Qbexus
    rypson a gdzie można oglądać te Twoje świetne zdjęcia
    również bym chciał kilka oglądnąć jeśli można ( te z Twojej stopki są koszmarnej jakości )
    350D

Strona 91 z 254 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów