Ogromne gratulacje, mi się raz tylko udało top 50 this week ok. 40 miejsca. Zdradź ile razy ściągnięta (zawsze mnie to ciekawiło)
Ogromne gratulacje, mi się raz tylko udało top 50 this week ok. 40 miejsca. Zdradź ile razy ściągnięta (zawsze mnie to ciekawiło)
bartosz 108
hehe, pocieszyłeś mnie, chociaż mnie jeszcze nie rozpatrzyli i nie odrzucili, to jakoś tak się nastawiam na przyjęcie ewentualnej porażki, bo i tak być może, kurde czy długo rozpatrują?
canon 400D+50mm /f1.8
bartosz108 a możesz pokazać te zdjęcia które Ci odrzucili będą ludzie wiedzieli czego nie wysyłać.
Fotka poszła do dziś 1105 razy a zdjęcia które odrzucili dosyć dobrze opisali, dziś nie pamiętam o co poszło, aleraczej o jakieś pierdoły.
Głównie na co trzeba zwracać uwagę to znaki firmowe i szumy.
To są totalne szumofoby!
Ja wszystkie foty do microstocków odszumiam programowo w Noiseware professional.
wiesz, ja też.Ja wszystkie foty do microstocków odszumiam programowo w Noiseware professional.
co z tego, jak i tak ktoś zawsze gdzieś jakieś szumy wypatrzy
niestety mogę próbować na shutterstock dopiero za miesiąc
a gdzie tam się ogląda nowości, bo ja się boję, że ktoś mi zerżnie moje pomysły, może odrzucają te fotki, co są z jakimś tam fajnym pomysłem i potem je sobie robią i wrzucają jako swoje?
![]()
canon 400D+50mm /f1.8
wiesz... nie zdziwiłbym się :P
zawsze można popatrzeć na fotki co zakwalifikowały się do 'free section', pomyśleć co można poprawić i samemu strzelić coś w ten fason... na shutterstocku też mi wyrzucają aplikacje ze względu na szumy (a fotki wale moim 400d przy iso 100) - mam dziwne uczucie że nie potrafią wymyślić lepszego powodu... ten pomysł z dodatkowymi odszumiaczami brzmi całkiem nieźle - przy następnej aplikacji je zastosuje...
Pozdrawiam,
Robert
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
No panie i panowie zaczalem stocki nie wiedzialem ze to tyle zajmuje ale pierwsze koty za ploty... na shutterstock przeszedlem test 10 zdjeciowy :P na bigstock 20 zdjeciowy i na Istock 5 zedjeciowy wiec jestem czlonkiem 3 spolecznosci a teraz zobaczymy co z tego bedzie...
Martwi mnie tylko jedna rzecz... po co oni pytaja o moj social security number... dziwna sprawa...
szumy powstają również wtedy, gdy jest długi czas naświetlania (wiem ameryki nie odkryłem), ale wydaje mi się że im też chodzi nie o szumy, ale o np. fakturę różnych powierzchni, gdy powstaje mi lekki cień pod obiektem, a obiekt leży na kartce papieru to wtedy ten cień wygląda jakby był tam szum, a to tylko faktura papieru...
robgr85 - nie ma sprawy, może trochę za poważnie podszedłem do sprawy.
350D
Witam,
Jako amator rowniez bym chcial zaczac z sprzedaza zdjec na stockach ...Nie licze na $$$ ale zawsze na jakas karte CF 2gb :P ...
Moj wybor padkl na istockphoto
moje pytania:
1. Czy czesto odrzucaja zdjecia?
2. Czego sie przyczepiaja?
3. Jesli moje zdjecia beda czesto odrzucane moga mnie "wyrzucic"?
Pozdrawiam Robootb
O to moj nowy sprzecik ...
Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi
1. co to znaczy ? ;] jak im wyślesz fotkę która im się nie spodoba to ją odrzucą, jak będziesz wysyłać takie 10 razy na dzieńto według mnie będzie to często...
2. są to totalne szumofoby, ale również przepalenia i oczywiście znaki towarowe
3. chyba nie
Aha i polecam raczej ShutterStock jeśli chcesz tylko na jednym, a chyba najbardziej opłaca się na wszystkich najważniejszych stockach mieć zdjęcia, choć u mnie to się na razie nie potwierdza, mam tylko znaczącą ilość DL na SS bo na reszcie to po kilka...
350D