Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 27 z 170 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1693

Wątek: Canon 40D

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ciekawe czy to już będzie FF? Wg mnie zdecydowanie tak.
    wg mnie zdecydowanie nie. Bo po co. Mamy reporterke Marka. Mamy studio 5D. I mamy semi-pro z cropem 40D ewentalnie 50D. Wiec nie widze uzasadniena przejscia w 50D na FF. Podzial jest dobry. Szkoda ze konkurencja nie sprzyja. Co by nam to na dobre w cenach wyszlo.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    nie mnie ktos poprawi jak sie myle zauwazylem w 40d nie tylko wieksza matowke
    ale i wieksze pole widzenia w porownaniu do 20d jest roznica
    Wg specyfikacji to jest to samo czyli 95% krycia kadru. Proponuję statyw do porównywania.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kwestia FF to nie jest sprawa tylko techniczna, ale przede wszystkim konkurencji i marketingu. Nikon i Sony zdają sobie sprawę, że Canon robi świetny interes na modelu 5D. Więc prędzej czy później wystawią mu konkurencję. A wtedy sprawy FF potoczą się już bardzo szybko.
    Na tym EOT, bo zdaje się nie o tym jest ten wątek

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Wg specyfikacji to jest to samo czyli 95% krycia kadru. Proponuję statyw do porównywania.
    jak znajde chwile czasu i checi to spradze bo to ciekawie by bylo...
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

A jakie odczucia budzi guma na gripie? Bo na fotkach wyglada bardziej gladko i "plastikowo" niz w 30d/20d ?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wczoraj porównywaliśmy z jednym z użytkowników tego forum i guma na GRIPIE bez "N" wydaje sie bardziej gładka i bardziej śliska .

P.S.
    Gripy żeczywiście można zamieniać w dowolną strone 20D/40D i działają wysmienicie

poniżej jeszcze link do instrukcji w języku ANGIELSKIM coby nikt nie musiał szukac

http://www.tribcsp.com/~sigma2/40D-M...D_Manual-4.pdf
    Ostatnio edytowane przez i3ill ; 08-09-2007 o 12:32

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Domyślnie

Wizjer ma oczywiście pokrycie kadru 95% ale ekranik lcd daje juz 100%-owe pokrycie kadru co umożliwia bardzo komfortowe kadrowanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez i3ill Zobacz posta
    wczoraj porównywaliśmy z jednym z użytkowników tego forum i guma na GRIPIE bez "N" wydaje sie bardziej gładka i bardziej śliska .
    Ups troche nieprecyzyjnie sie wyrazilem - chodzi mi o wbudowany grip w body

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Wizjer ma oczywiście pokrycie kadru 95% ale ekranik lcd daje juz 100%-owe pokrycie kadru co umożliwia bardzo komfortowe kadrowanie.
    Bardzo komfortowe... w trybie zoombie

A co do tego nowego gripa to żenada że nie ma przycisku AF-ON. Nie każdy przecież potrzebuje WiFi. Mogli też poprawić trochę uchwyt i wyprofilować trochę tak jak ten w body aby się wygodniej trzymało. Ja mam akurat dosyć małe dłonie i ochota na kupowanie gripa do 30D przeszła mi po pierwszym macaniu.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 08-09-2007 o 15:27

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Bardzo komfortowe... w trybie zoombie

A co do tego nowego gripa to żenada że nie ma przycisku AF-ON. Nie każdy przecież potrzebuje WiFi. Mogli też poprawić trochę uchwyt i wyprofilować trochę tak jak ten w body aby się wygodniej trzymało. Ja mam akurat dosyć małe dłonie i ochota na kupowanie gripa do 30D przeszła mi po pierwszym macaniu.
    Strasznie chłopie biadolisz, wciąż coś nie tak ale tu się z Tobą całkowicie zgadzam. Ten grip do 30-tki (a widać, że w 40-tce tego nie zmienili ) jest piekielnie nie wygodny. Przy mniejszych dłoniach to męka. Też miałem nadzieję, że może tego z WiFi jakoś inaczej wyprofilują - choćby tak jak w pentaxie K10D ale niestety... .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 27 z 170 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów