Kwestia FF to nie jest sprawa tylko techniczna, ale przede wszystkim konkurencji i marketingu. Nikon i Sony zdają sobie sprawę, że Canon robi świetny interes na modelu 5D. Więc prędzej czy później wystawią mu konkurencję. A wtedy sprawy FF potoczą się już bardzo szybko.
Na tym EOT, bo zdaje się nie o tym jest ten wątek![]()
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
A jakie odczucia budzi guma na gripie? Bo na fotkach wyglada bardziej gladko i "plastikowo" niz w 30d/20d ?
wczoraj porównywaliśmy z jednym z użytkowników tego forum i guma na GRIPIE bez "N" wydaje sie bardziej gładka i bardziej śliska .
P.S.
Gripy żeczywiście można zamieniać w dowolną strone 20D/40D i działają wysmienicie
poniżej jeszcze link do instrukcji w języku ANGIELSKIM coby nikt nie musiał szukac
http://www.tribcsp.com/~sigma2/40D-M...D_Manual-4.pdf
Ostatnio edytowane przez i3ill ; 08-09-2007 o 12:32
Pkt 8 regulaminu forum
CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L
Wizjer ma oczywiście pokrycie kadru 95% ale ekranik lcd daje juz 100%-owe pokrycie kadru co umożliwia bardzo komfortowe kadrowanie.![]()
Bardzo komfortowe... w trybie zoombie
A co do tego nowego gripa to żenada że nie ma przycisku AF-ON. Nie każdy przecież potrzebuje WiFi. Mogli też poprawić trochę uchwyt i wyprofilować trochę tak jak ten w body aby się wygodniej trzymało. Ja mam akurat dosyć małe dłonie i ochota na kupowanie gripa do 30D przeszła mi po pierwszym macaniu.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 08-09-2007 o 15:27
Strasznie chłopie biadolisz, wciąż coś nie takale tu się z Tobą całkowicie zgadzam. Ten grip do 30-tki (a widać, że w 40-tce tego nie zmienili
) jest piekielnie nie wygodny. Przy mniejszych dłoniach to męka
. Też miałem nadzieję, że może tego z WiFi jakoś inaczej wyprofilują - choćby tak jak w pentaxie K10D ale niestety...
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner