DPP ostrzenie na 3 tak jak pisalem ustawienia programowa mimo tego widze
ze te 3 to duzo wiecej niz 25 w ligtroomie
a do grzanki ty piszesz o update lightrooma? bo jest wesja 1.1 cos wiesz wiecej?
bo ja wyczytalem to
Lightroom leverages Adobe Photoshop Camera Raw technology and also supports JPEG and TIFF file formats, bringing raw conversion into a single workflow experience. Lightroom 1.1 adds support for 13 additional digital cameras including the Canon EOS-1D Mark III, Fuji FinePix S5 Pro; Nikon D40x; Olympus E-410, and Olympus SP-550 UZ; Ricoh Caplio GX 100; Sigma SD 14; Phase One H 20, Phase One H 25, Phase One P 20, Phase One P 21, Phase One P 25, Phase One P 30 and Phase One P 45. This support means that photographers can use Lightroom with even the newest cameras on the market, knowing that the image files will be recognized today and in the future.
Ostatnio edytowane przez Przemek Białek ; 07-09-2007 o 20:55
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
ta wersje mialem na mysli. Mialem 2 miesiace temu 1.0. Teraz 1.1. Widocznie pomylilem d40 z 40d. Nie interesowalo mnie to zbytnio bo ani jednego ani drugiego nie mamale update zrobilem. Poszukaj u wujka google, moze juz ktos mial takie problemy. Ja ostatnio pokochalem ten program.
no pewnie Ligtroom rzadzi ale teraz bede musial robic albo w jpegach albo bawic sie w raw dpp a potem do lightrooma w sumie zabiegi niczym sie nie roznia
ale mysle ze ludzie troche pomarudza i wyjdzie update albo jakas latka
ale mimo tego szum z lightrooma jest dziwny dpp a ma inny szum moze wiesz na czym to polega?
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Jak mozna kupować aparat w pierwszych dniach sprzedazy ? Za parę tyg cena spadnie o stówek parę![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
a nie widzisz tych usmieszkow i radosci jak u malego dziecka ? spojrz na pierwsze posty w tym watku, pozniej na mala sprzeczke viteza i zalozyciela tego watku (chyba chcial byc biedaczek pierwszy a tu nie wyszlo - wiec sie wqrw.)
a moze ten aparat krzyczy jak osiol ze shreka ? 'pick me, pick me' ?
wejdzie d300 do sprzedazy, wejdzie sonolta, 17.X olek oglosi nowego e-3 itd. cena 40D pojdzie pare stowek w dol ktore z przyjemnoscia doloze do 28F1.8USM
shrecza logika ... ?
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
To chyba dlatego ze cena jest zaskakujaco normalna, wiele osob pewnie spodziewalo sie ze canon wyskoczy z czyms blizej 5000
A 2-ga sprawa, za chwile zima i chociaz jesienia przydaloby sie pofocic nowa zabawka![]()
Czy ktoś z użytkowników 40D próbował już sRaw-ów? Ciekawe jak wygląda sprawa jakości takich zdjęć na wysokim iso?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner