Strona 30 z 48 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minor Zobacz posta
    Od 3 miesięcy mam Canona 17-40L i gdy po powrocie z wakacji zobaczyłem kilkanaście zdjęć zacząłem się zastanawiać, czy aby mój egzemplarz nie ma defektu. Zobaczcie zdjęcie w linku i powiedzcie, czy nieostrość z lewej strony kadru (nr 4 i 5) jest normalna w porównaniu do prawej strony (nr 2 i 3). Co najdziwniejsze problem? nie występuje na wszystkich zdjęciach i nie pojawia się prawie w ogóle przy piononowych kadrach. Nie jestem malkontentem fotografującym tablice testowe, zastanawia mnie jednak rozbieżność w ostrości.
    http://img169.imageshack.us/my.php?image=img0212wc4.jpg
    W sumie trochę dziwnie to wygląda, u mnie fotki są ostre (nieostre) tak samo z każdej strony, ktoś tu kiedyś miał podobny problem.

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minor Zobacz posta
    Od 3 miesięcy mam Canona 17-40L i gdy po powrocie z wakacji zobaczyłem kilkanaście zdjęć zacząłem się zastanawiać, czy aby mój egzemplarz nie ma defektu. Zobaczcie zdjęcie w linku i powiedzcie, czy nieostrość z lewej strony kadru (nr 4 i 5) jest normalna w porównaniu do prawej strony (nr 2 i 3). Co najdziwniejsze problem? nie występuje na wszystkich zdjęciach i nie pojawia się prawie w ogóle przy piononowych kadrach. Nie jestem malkontentem fotografującym tablice testowe, zastanawia mnie jednak rozbieżność w ostrości.
    http://img169.imageshack.us/my.php?image=img0212wc4.jpg
    A może poprostu uzyłes pełnej dziury i wyostrzyłes na te dużo bliższe obiekty z prawej strony?

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Właśnie, przecież ewidentnie 4 i 5 są dalej niż 2 i 3...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

F/8, ostrzone na środkowy punkt, robione w JPG parametr 1.
    Najbardziej zastanawia mnie, że występuje to w ok. 60% zdjęć z kadrem poziomym, czyli nie we wszystkich, w pionowych kadrach praktycznie tego brak.
    Spójrzcie jeszcze na to - parametry jak wyżej, jakość w PS-ie ustawiona na 7.
    http://img251.imageshack.us/my.php?image=img0066ig4.jpg

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

I znowu... 2 i 3 są w różnej odległości aparatu...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

hmm, czy ja wiem...

wiesz, co? wyjdć na zewnątrz, i zrob jedną fotę jakiegos budynku np. tak na cały kadr, czegos co jest na 100% w podobnej odległosci. Rezultat wrzuć na forum. Coś te górki mało miarodajne są ??:

Domyślnie

wiesz, co? wyjdć na zewnątrz, i zrob jedną fotę jakiegos budynku np. tak na cały kadr, czegos co jest na 100% w podobnej odległosci. Rezultat wrzuć na forum. Coś te górki mało miarodajne są

Witam.
    Pisalem juz tutaj wczesniej, ale napisze jeszcze raz. Tez mam 17-40L i tez mam podobne objawy przy skrajnych ogniskowych 17 i 40 mm przy najwiekszej dziurze f/4
    wystarczy porownac te 2 zdjecia ktore znajduda sie w linku ponizej
    PROBKI

Pozdrawiam,
    Luke

Domyślnie

mrooq mi sie wydaje ze to koniec mozliwosci twojej matrycy, moze chciales odczytac nr rejestracyjne aut ? zrob portret 40mm na f4 i daj poogladac zobaczymy wtedy

Domyślnie mrooq

te twoje próbki są jak lokata , zrób zdjęcie ściany (niestety), muru czy czegoś podobnego i wtedy oceń, na takich zdjęciach jak dałeś łatwo się pomylić

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    te twoje próbki są jak lokata , zrób zdjęcie ściany (niestety), muru czy czegoś podobnego i wtedy oceń, na takich zdjęciach jak dałeś łatwo się pomylić
    Tak mur, prosimy o zdjęcie muru !!!

Strona 30 z 48 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów