Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 7 z 170 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1693

Wątek: Canon 40D

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    dysortografia, dyslekcja, dysgrafia to 3 rozne pojecia !!! pewnie wikipedia tez o tym wie 8)
    No i ?
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    No i ?
    no i to ze zanim kogos skrytykuje albo poprawie, upewnie sie czy na pewno mam racje. Tego wymaga dobre wychowanie. A byles w bledzie poprawiajac kolege.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    no i to ze zanim kogos skrytykuje albo poprawie, upewnie sie czy na pewno mam racje. Tego wymaga dobre wychowanie. A byles w bledzie poprawiajac kolege.
    No coz zastanowmy sie powoli i spokojnie.

Kolega Bialek napisal cytuje:

"o forum o fotgrafii a nie gramatyce i ortografii sam robie bledy i sie tego nie wstydze wkoncu dyslekcja to nie kalectwo:P"

Zajzyjmy teraz do sugerowanego przez Ciebie zrodla:

"Dysleksja rozwojowa czyli specyficzne trudności w nauce czytania i pisania (ICD-10 R48) to zaburzenie manifestujące się trudnościami w nauce czytania i pisania, mimo stosowania standardowych metod nauczania, inteligencji na poziomie przeciętnym i sprzyjających warunków społeczno-kulturowych. Jest spowodowana zaburzeniami podstawowych funkcji poznawczych, co często uwarunkowane jest konstytucjonalnie."

Hmm no coz chyba nie pasuje do wyzej wymienionych objawow. No nic idziemy dalej - typy dysleksji ... nadal nie bardzo cos pasuje. Moze ten fagment:

"Z dysleksją powiązane są na ogół trzy pojęcia:
    - dysleksja jest terminem stosowanym także w węższym znaczeniu, do specyficznych trudności w czytaniu,
    - dysortografia to specyficzne trudności w pisaniu, przejawiające się popełnianiem różnego typu błędów, w tym ortograficznych,
    - dysgrafia to zniekształcenia strony graficznej pisma – brzydkie, niekaligraficzne pismo."

Kurcze znowu ta dysleksja slabo pasuje. Ale chwila chwila popatrzmy blizej na sugerowana przeze mnie dysortografie:

"Dysortografia jest zaburzeniem psychicznym, w pisaniu polegającym na nieświadomym popełnianiu błędów ortograficznych, pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Może być korygowana."

Wszystkie cyt. Wikipedia.pl

No coz nadal uwazasz ze bylem w bledzie sugerujac koledze ze to na co cierpi to raczej dysortografia ?
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Greyadder
    Guest

Domyślnie

Ale panowie, to nie Hyde Park chyba. Cos wam sie z tematu zeszlo

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    No coz nadal uwazasz ze bylem w bledzie sugerujac koledze ze to na co cierpi to raczej dysortografia ?
    zwracam racje, milo bylo wszystko przeanalizowac na spokojnie. Potocznie sie przyjelo ze slowem dyslekcja opisujemy wszystkie ojawy z zaburzeniem pisania i reszcie z tym zwiazana.
    cale zycie sie czlowiek uczy
    pozdrawiam
    posiadacz
    dyslekcji i dysgrafii (chyba tak to bylo) napisali kiedys w papierach w podstawowce

Einstein mial dyslekcje

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

i3ill - czy moglbys, prosze, zapodac jakiegos RAW-a na ISO 100. Nie mam jakis wymagan co do zdjecia - byle by ruszone nie bylo i pokazywalo jakas zroznicowana kolorystycznie i tonalnie scene?

Dzieki
    5D

Domyślnie

i3ill - czy moglbys, prosze, zapodac jakiegos RAW-a na ISO 100. Nie mam jakis wymagan co do zdjecia - byle by ruszone nie bylo i pokazywalo jakas zroznicowana kolorystycznie i tonalnie scene?
    czyzby jednak przesiadka z 5d?

Na stronie http://www.northlight-images.co.uk/c...5d2_3d_7d.html można przeczytac bardzo ciekawą informację.Mianowicie 5d nie jest już produkowany i ostatnie puszki zalegają pólki sklepowe.Dilerzy spodziewają się dostawy następcy 5d w listopadzie tego roku...hmmm co o tym sądzicie?

To by po czesci tłumaczyło dośc spore obnizki ceny 40d na starcie.....
    Ostatnio edytowane przez canik ; 04-09-2007 o 22:29

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greyadder Zobacz posta
    Moze to glupie, ale jak ktos chce sobie porownac.

http://rapidshare.com/files/53406109...mode1.rar.html

Na poczatek normalna seria, potem zmiana na Live View Mode 2 a na koniec Mode 1. Realtywnie odglos normalny jest podobny do 30, wiec mozna sobie porownac pozostale.
    Jeszcze raz dzięki za linka. Na prawdę robi wrażenie. Klapnięcie jak w dalmierzowcu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Greyadder
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeszcze raz dzięki za linka. Na prawdę robi wrażenie. Klapnięcie jak w dalmierzowcu.
    Prosze bardzo. Nie bylo to tuz przy mikrofonie, ale relatywnie mozna porownac. A teraz cos dla szumofobow.

Zdjecie z reki, iso 1600, jadacy rowerzysta kolo mojego domku. Dziesiecioletni 50mm na 1.8.

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greyadder Zobacz posta
    Prosze bardzo. [...]
    A o RAW-a jakiegos mozna prosic? :-D
    5D

Strona 7 z 170 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów