Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1693

Wątek: Canon 40D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli masz, to korzystaj . Ze słownika też...

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Jeśli masz, to korzystaj . Ze słownika też...
    fred badz fret jak cie tam zwal
    to forum o fotgrafii a nie gramatyce i ortografii sam robie bledy i sie tego nie wstydze wkoncu dyslekcja to nie kalectwo:P

ale do rzeczy wlascicielu mam pare pytan

ponownie jak z wizjerem i matowka w standardzie w poorwnaniu do poprzednich modeli
    kolejna rzecz widze ze masz gripolca jaka jego cena?
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    to forum o fotgrafii a nie gramatyce i ortografii sam robie bledy i sie tego nie wstydze wkoncu dyslekcja to nie kalectwo:P
    Dysortografia jesli juz. Fakt nie kalectwo ale jesli sie tego nie leczy i robi bledy z pelna tego swiadomoscia to jest zwykle lenistwo i brak szacunku dla adwersarzy.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Dysortografia jesli juz. Fakt nie kalectwo ale jesli sie tego nie leczy i robi bledy z pelna tego swiadomoscia to jest zwykle lenistwo i brak szacunku dla adwersarzy.
    a ja napisze wiecej... to kolejna debilna choroba majaca tlumaczyc lenistwo pozwalajaca malolatom tlumaczyc swoje braki w wyksztalceniu

a by na temat bylo... to kilka osob upieralo sie iz bedzie szumil bardziej jak 30d ale jak dla mnie to jest raczej lepiej
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    a ja napisze wiecej... to kolejna debilna choroba majaca tlumaczyc lenistwo pozwalajaca malolatom tlumaczyc swoje braki w wyksztalceniu
    No ta akurat nie. tak twierdzi moja mamuśka polonistka.... która w tym roku definitywnie przeszła na emeryturę z powodu rzeczywiście wyimaginowanych schorzeń i przepisów z nimi związanych, które powodują że nauczyciel w tym kraju (podobnie chyba jak w całym UE) może uczniowi generalnie naskoczyć, nawet gdyby ten biegał po suficie :-)
    Co nie zmienia faktu że każdy może zainstalować sobie Firefoxa z modułem sprawdzania pisowni... i po kłopocie :-)
    a by na temat bylo... to kilka osob upieralo sie iz bedzie szumil bardziej jak 30d ale jak dla mnie to jest raczej lepiej
    Negatywy o czułości 1600 miały ziarno jak groch i jakoś wszyscy z tym żyli :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

dysortografia, dyslekcja, dysgrafia to 3 rozne pojecia !!! pewnie wikipedia tez o tym wie 8)

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    dysortografia, dyslekcja, dysgrafia to 3 rozne pojecia !!! pewnie wikipedia tez o tym wie 8)
    No i ?

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

No i ?
    no i to ze zanim kogos skrytykuje albo poprawie, upewnie sie czy na pewno mam racje. Tego wymaga dobre wychowanie. A byles w bledzie poprawiajac kolege.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    no i to ze zanim kogos skrytykuje albo poprawie, upewnie sie czy na pewno mam racje. Tego wymaga dobre wychowanie. A byles w bledzie poprawiajac kolege.
    No coz zastanowmy sie powoli i spokojnie.

Kolega Bialek napisal cytuje:

"o forum o fotgrafii a nie gramatyce i ortografii sam robie bledy i sie tego nie wstydze wkoncu dyslekcja to nie kalectwo:P"

Zajzyjmy teraz do sugerowanego przez Ciebie zrodla:

"Dysleksja rozwojowa czyli specyficzne trudności w nauce czytania i pisania (ICD-10 R48) to zaburzenie manifestujące się trudnościami w nauce czytania i pisania, mimo stosowania standardowych metod nauczania, inteligencji na poziomie przeciętnym i sprzyjających warunków społeczno-kulturowych. Jest spowodowana zaburzeniami podstawowych funkcji poznawczych, co często uwarunkowane jest konstytucjonalnie."

Hmm no coz chyba nie pasuje do wyzej wymienionych objawow. No nic idziemy dalej - typy dysleksji ... nadal nie bardzo cos pasuje. Moze ten fagment:

"Z dysleksją powiązane są na ogół trzy pojęcia:
    - dysleksja jest terminem stosowanym także w węższym znaczeniu, do specyficznych trudności w czytaniu,
    - dysortografia to specyficzne trudności w pisaniu, przejawiające się popełnianiem różnego typu błędów, w tym ortograficznych,
    - dysgrafia to zniekształcenia strony graficznej pisma – brzydkie, niekaligraficzne pismo."

Kurcze znowu ta dysleksja slabo pasuje. Ale chwila chwila popatrzmy blizej na sugerowana przeze mnie dysortografie:

"Dysortografia jest zaburzeniem psychicznym, w pisaniu polegającym na nieświadomym popełnianiu błędów ortograficznych, pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Może być korygowana."

Wszystkie cyt. Wikipedia.pl

No coz nadal uwazasz ze bylem w bledzie sugerujac koledze ze to na co cierpi to raczej dysortografia ?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta

ale do rzeczy wlascicielu mam pare pytan

ponownie jak z wizjerem i matowka w standardzie w poorwnaniu do poprzednich modeli
    kolejna rzecz widze ze masz gripolca jaka jego cena?
    Kolego Przemku a co jeśli znów zostanę posądzony o AMATROSKIE/ZŁE podejście do odpowiedzi? co jeśli będę stronniczy? albo subiektywny? przecież to Forum .. Niechciał bym nikogo wprowadzać w błąd.. bo to forum istnieje .. po co ? nie wiem q…
    NA PEWNO jestem złośliwy … wiem wiem, ale ta sytuacja z 2dniowym banem mnie zabiła…

A teraz na poważnie, jutro kolega, któremu też kupił 40D (drugie) ma przywieść mi 30D i wtedy porównam wizjer.. a matówka? co masz na myśli?

GRIP zakupiony za 650 zł brutto razem z aparatem Kupiłem, bo wiem, że i tak bym wcześniej czy później kupił.

Odnośnie LIVE VIEW .. nie interesował mnie ten temat ale oczywiście przetestowałem ! najpierw trzeba to włączyć w menu żeby w ogóle można było to włączyć.. jak już się wciśnie że live.. ma być widoczny to włącza się toto przyciskiem SET tym pośrodku kółka i słychać takie klapnięcie .. obraz dostajemy na ekranie ALE !! nie łapie ostrości .. trzeba łapać ostrość obiektywem .. wiecie o co chodzi .. ALBO ja czegoś nie umiem !! …
    Ostatnio edytowane przez i3ill ; 04-09-2007 o 19:31

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów