A ja wolę Mekko, bo idąc po mieście nie cykam się dresów :-)
A ja wolę Mekko, bo idąc po mieście nie cykam się dresów :-)
Od tygodnia użytkuję Mekko R3X. Jestem bardzo zadowolony.
Jakość wykonania bardzo dobra - byłem zaskoczony. Materiał gruby (zalałem keczupem pierwszego dnia), insert od razu wywaliłem bo przeszkadza; mi nie potrzebny. Torba ma jak najmniej przeszkadzać w czasie focenia. Sztywne wyjmowalne dno zostawiłem. Solidne szwy i 'okucia' ;-)
Niby 2 lata gwarancji.
Miejsca jest tyle ile chciałem - body z gripem + 1-2 lensy, lampa, plus drób najpotrzebniejszy.
Wbrew pozorom torby są produkowane w USA, a nie jak myślałem w Chinach.
Podoba mi się ich 'miękkość'. Szkoda, że nie ma koloru ciemnozielonego-wojskowego. Ten jasny jest IMHO za jasny. A czarnego nie chciałem. Ogólnie nie żałuję wydanej kasy.
Szkoda też, że nie ma tego nigdzie do wymacania w W-wie, bo może ta R4AF była by lepsza. Eee, w sumie tylko trochę wyższa jest. Także polecam jako alternatywę dla Domke. Więc większa naramienna Tamrac i plecak LP wędrują do szafy - będą służyć do przemieszczania całego szpeju na dłuższych trasach. Na co dzień na pewno już tych 'krów' nie zabiorę.
Żeby nie było, że się tylko śmieję i nie mam nic do powiedzenia.
Od kwartału używam torby Mekko. Muszę przyznać, że takiego shit'u nie robili nawet w dawnych demoludach. Słabe materiały, rozpadające się zamki, prujące się szwy i inne przejawy tandety. Może mam pecha, polecam jednak zastanowienie. Dwuletni Tamrac, którego traktowałem dużo gorzej nadal wygląda jak nowy i nie stwarza żadnych problemów.
Kupiłem mekko - bodaj jeden z największych modeli. Dostałem niesamowicie ,,nadmuchaną'' rozmiarowo torbę, której wnętrze było dokładnie tak małe jak tej, którą odkładałem na półkę z powodu gabarytów. Sęk w tym, że wewnętrznie była od niej 2 razy większa!!! Odesłałem. Tamrac pro12, którego miałem później okazał się całkiem ok.
Zielony mam pytanie do tej torby Mekko R3X, bo użytkuje ją już trochę, ale ze względu na niedawny zakup 70-200/4 i potrzebę większej ilości miejsca, przesiadłem się na Lowepro stealth Reporter D550 AW, jednak moje pytanie dotyczy tego jakie Body dajesz to tej mekko i jakie szkła, bo ja kombinowałem na różne sposoby i nie bardzo mi to wychodziło.??:
to co mówi himi jest prawdą, mam takie samo wrażenie... z zewnątrz wielka a do środka wchodzi body z krótkim zoomem, długi zoom na stojąco z odwróconą osłoną, setka macro i lampa pionowo.... a mogłby więcej.... mam wrażenie że do lowepo stealthreporter 300 wejdzie więcej![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Jak widać - każdy lubi co innego. Ja takiej właśnie torby szukałem.
Domke to rzadkość do dostania w PL, nie mówiąc o cenie czy jakimkolwiek wyborze. Czy się rozpadnie po kwartale tego nie wiem - mam 2 lata gwarancji więc w czym problem?? Zamki? W mojej zamka nie zauważyłemMoże jakiś Chinol przysnął i nie doszył??
Też mam Tamraca (Pro 12 czy jakoś tak) i jak wspomniałem - do przewożenia całego szpeju na większe dystanse jest OK. Na co dzień do noszenia ze sobą, taka krowa odpada - jak dla mnie. Więcej się człowiek nawkur...a niż pofoci. Tak samo plecak jeśli chodzi o wyjścia na miasto.
No ale każdy woli coś innego. Kumpel nie znosi np. naramiennych bo kręgosłup go boli od noszenia.
Można jeszcze raz? :grin: Czyli niby wrażenie większej a mniej wchodzi? ;-)
Tak jak wspomniałem - insert wywaliłem. Zostawiłem samo sztywne dno.
Ja tam pakuję 20D z gripem i Tampona 28-75. Plus 550EX.
Zostaje luz w głównej komorze. Do bocznych kieszeni pakuję pozostałe drobne niezbędności. Nie noszę ze sobą tele, bo nie mam; więc tutaj Ci nie pomogę. Ponoć ta R4AF jest trochę wyższa (design ogólnie taki sam) więc może ona była by odpowiedniejsza dla Ciebie. Ale skoro kupiłeś duże LP to problem chyba rozwiązany? ;-)
W pewnym sensie tak, bo kupiłem ją myśląc przyszłościowo, tzn. żeby nawet jak mi dużo wszystkiego przybędzie to się zmieścić, a póki co jak jest potrzeba iść z aparatem do szkoły to jakie książki się zmieszczą (to był główny cel kupna tak dużej torby). Do codziennego użytku jest jednak ciut za duża i jak nie będę brać tele to do łask będzie wracać Mekko:wink:Ale skoro kupiłeś duże LP to problem chyba rozwiązany?
Ja po sprzedaży tamraca pro12 (był ok, ale sprzedawałem wszystko co miałem, by jak się okazało po 2 tygodniach wszystko kupować od nowa he he) kupiłem phototechnica A215 - duża, sztywna (gorzej się nosi, bo nie pracuje), ale solidna i pojemna. Miałem cała lata mniejszą z tej serii - nie do zajechania. Cena śmiech - 130 pln u Darkogda na allegro.\
70-200/4 , a nawet 2,8 wchodzi na luzie nawet na stojąco (ja tak noszę)
a ja mam konkretnie pytaniewejdzie do torby mekko r2
300d z zamocowanym 70-200, 30D z 17-40 no i lampa?
Canon 300d + Canon 50e + kit + Sigma 70-200 2.8