Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 179

Wątek: Torby Mekko

Irisz
    Guest

Domyślnie Torby Mekko

Witam.
    Ostatnio dojrzalem do zakupu torby foto. Przegladajac allegro trafilem na torby firmy Mekko. Podejrzewam ze sa to jakies podróbki Domke bo design bardzo zbliżony. Zalezy mi wlasnie na czyms malo rzucajacym sie w oczy.
    Na googlach nie ma zbyt duzo informacji. Czy ktos z forumowiczów ma moze takową albo mial w rekach i moze coś powiedziec??
    Ostatnio edytowane przez Irisz ; 31-05-2006 o 18:46

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

inwestuj w cos 'pewnego' jak lowepro lub tamrac (tanio idzie trafic na eBay).
    Liczy sie jakosc a roznica w cenie nie jest az taka duza.
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Mekko daje dwa lata gwarancji... i ja się chyba na nią zapiszę... Tamrac i Lowepro za bardzo rzucają sie w oczy jak dla mnie i są zbyt techniczne. Domke jest już oklepana - widziałem domke po trzech latach użytkowania - wyglądała jak moje najstarsze spodnie - powycierana, popruta... ble i hura jednocześnie... wybór należy do Ciebie i pamiętaj - im droższy sprzęt tym tańsza torba... to się naprawdę sprawdza...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

ojej, zawsze mozesz zaszyc lub odproc naszywki. Co do tej poprotej torby to chodzi chyba bardziej o pewnosc, ze nic sie nie stanie ze sprzetem , a nie o toby nie prowokowac zlodzieja.
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

właśnie wylicytowałem sobie na Allegro torbę Mekko model r1x czy jakoś tak czyli największa z reporterskich... jeśli się przypomnisz opiszę Ci ja gdy tylko będe ją miał na ramieniu... zdrówko

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

wydaje mi sie, że kupując Domke połowę płacisz za naszywkę.... macałem te torby i za kawałek bawełny z miękkim insertem nie dałbym 400-500 złotych. Lowepro jest ok-szczególnie model stealth reporter 650 aw, ale jest droga. tamraki są za szpanerskie i rozbudowane w szerz - zbyt mocno wystają poza obrys ciała... jest jescze Tenba, której nigdy nie miałem w dłoniach więc sie nie wypowiem... ale w/g mnie szmacianka jest ok

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Uzywam mekko... swietna jakosc i fajny wyglad
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Dzięki Błajo - jaki masz model? możesz coś opowiedzieć?

Irisz
    Guest

Domyślnie

No wlasnie Domke fajna rzecz ale sie placi za nazwe i to slono. Lowepro i Tamrac to definitywnie nie jest low-profile:-D A na tym mi najbardziej zalezy.
    Przylaczam sie: napisz cos wiecej Błajo

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

No dobra. Mam mekko - największy model F1x. Wielka torba! Uh... mieście sie wszystko co mam i zostaje trochę miejsca. Body+dwa-trzy zoomy+ ze dwie stałki nienajmniejsze i lampa... to w komorzegłównej... ma jeszcze cztery zewnętrzne bardzo pojemne kieszenie w które wchodzi na prawde dużo... no i dwie kieszenie płaskie na dokumenty. Torba sama w sobie nie jest lekjka (zrobiona z bawełny) ale design ma w porządku, wykonanie takze bez zarzutów, torba Mekko f1x to zewnętrzna część z bawełny canvasu i iwewnętrzny wyjmowany insert z nylonu. insert to zewnętrzne ścianki i kilka przesuwnych przegródek (troszkę ich tu mało i w dziwnej konfiguracji)... ale jakoś dałem radę dodając kilka przegródek z innych moich archiwalnych już toreb. Ogólnie jest ok, ciężkawa torba, jednak sprawia wrażenie torby z czymś wartościowym w środku, dobrze zabezpieczona przed deszczem, dodatkowo odciążający bark pas biodrowy (w/g mnie troszkę za wąski ale wogóle jest). Za taką kasę (240 zł) warto.

Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów