Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: canon 90-300, 75-300, 100-300 ...

Początki nałogu

Domyślnie

czekamy na zdjęcia! =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

stary ja to pisałem w kwietniu
    dalej nie umie robić zdjęć...
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

krzysieksalamon
    Guest

Domyślnie

PSt i jak Twoje 100-300?mam tez to w planach i pewnie tez to kupie ale jak sie to mowi robrej rady mozna zawsze wysluchac.

Bywalec Awatar levybike
    Miasto
    Zwierzyniec/Kielce/Zamość

Domyślnie

Jeśli się zastanawiasz między Sigmą a Canon'em 100-300 weź canona. Porównaj osiągi na optyczne.pl gdzie w zakresach do 200 obiektywy są podobne z jakością optyczną. Zakres 200-300 ma gorszy sigma i to nawet sporo. Dodaj do tego że Canon ma usm Sigma nie ma. Wybór należy do ciebie ...
    Aparat firmy Kanion

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

tak jak pisze levybike, nawet nie zastanawiałbym się i brał Canona. po tym jak miałem sigmę 70-300 teraz bardzo cenię USM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysieksalamon Zobacz posta
    PSt i jak Twoje 100-300?mam tez to w planach i pewnie tez to kupie ale jak sie to mowi robrej rady mozna zawsze wysluchac.
    100-300? nie pamiętam... sprzedałem już tenobiektyw bo dozbierałem na 70-200 f4

ale służył mi bardzo dobrze - polecam kupić nowy jesli nie masz zamiaru sie przesiadać na eLke

jesli masz a potrzebujesz tele zooma to kup używany - da sie trafić w okolicach 800pln

mysle ze jakbym umiał robić zdjęcia wycisnąłbym z tego szkła więcej; Tomek GOliński tez ma (miał?) i sobie chwali

przykładowe foty znajdziesz na
    http://pastooh.a4.pl

to moja mini galeryjka - jesli nie zniecheci cie nieco pretensjonalny wstep mojej żony to wejdz na

Open_Air >> 2006_06_25_Braszczok_Bociany

bociany robione z dachu deomku letniskowego pewenego teścia ;-) - wtedy jeszcze za dobrze nie kumałem co jak sie ma f do czasu i ogniskowej

Trips >> 2007_01-21-27_Laax
    Trips >> 2007_02-23_Soelden

deska robiona już bardziej świadomie - w Laax byla impreza ale przyszła mgła i zaczął padać śnieg więc skończyło sie focenie (okres robienia miliarda fotek )
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!

Domyślnie

Witam.
    Niedawno wpadl mi w reke antyk:
    Canon EF 100-300 5.6 (nie-L !)
    Wedlug szczatkowych informacji, ktore znalazlem w sieci, byl to obiektyw, wyprodukowany w tym samym czasie, co 100-300 5.6L tylko troche ubozszy.
    Szukalem duzo na forum i nigdzie nie widze zadnych informacji na jego temat, stad moje pytania:
    - jak ma sie jego jakosc wzgledem 100-300 USM i 70-200 f/4 L,
    - czy jest kolosalna roznica w jakosci zdjec miedzy 100-300 5.6: L-ka, a nie-L-ka
    - Czy oplaca sie zbierac pieniadze na 70-200 f4 L, czy moze lepiej wziac ten obiektyw i przezyc z nim jeszcze troche czasu ?

Pozdrawiam

Andrzej

Domyślnie

ja miałem 100-300 f/4.5-5.6

z twojego postu zrozumiałem ze twoj antyk ma stałe swiatło 5.6?? w całym zakresie 100-300?

Bywalec Awatar jar14
    Miasto
    Domanowice-Wrocław

Domyślnie

ja też sie wpisze mi zów wpadł w ręce za dobre pieniadze 75-300 co powiecie o tym szkle. Jeszcze jedno gość na allegro wystawił i w opisie dał że usm no nic kupiłem i po dostawie sie okazało że nie usm i ****. dzwonie do niego i sie ugadaliśmy że zwróci mi część kasy a ja mu dam pozytywa. teraz przeglądam allegro połowa aukcji w tytule usm a jak czytasz opis to nie usm czy to czasem nie jest naciąganie. http://www.allegro.pl/item381112594_...sm_gratis.html

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jar14 Zobacz posta
    ja też sie wpisze mi zów wpadł w ręce za dobre pieniadze 75-300 co powiecie o tym szkle.
    Polecam dołożyć i "zapolować" na EF 70-210/3.5-4.5 USM. EF 75-300 (dokładnie wersji MK II) używałem przez ok. pół roku. Obiektyw średni, bez żadnych rewelacji. Jeżeli chodzi o "przydatność" zakresu ogniskowych to w moim odczuciu górna granica to ogniskowa ok. 250 mm, powyżej jakość obrazu była bardzo słaba. Do dużej wady należy zaliczyć dosyć duże aberracje chromatyczne praktycznie w całym przedziale ogniskowych. Nasycenie kolorów oraz kontrast także nie są rewelacyjne. Po przejściu na EF 70-210/3.5-4.5 USM różnica w jakości zdjęć jest bardzo duża.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 17-06-2008 o 21:50
    EOS + Speedlite

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów