Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Nowy Aparat Droga do wyboru 30D

Mieszany widok

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Dzięki za poparcie!!!!! Co do gripa mamy to samo zdanie. Bez gripa ja też nie dam rady robić zdjęć. Ja tez przymierzam sie do kupna dslr-a i grip musi być jeszce nie wiem co to będzie czy 400d czy coś innego. Chciałbym 20d ale.... poczekamy zobaczymy. Ale grip obowiazkowo w pierwszej kolejności. tylko nie te ceny na allegro BG-e2 oryginal 600zł to szok!!!!!

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Co do gripa mamy to samo zdanie. Bez gripa ja też nie dam rady robić zdjęć. Ja tez przymierzam sie do kupna dslr-a i grip musi być jeszce nie wiem co to będzie czy 400d czy coś innego. Chciałbym 20d ale.... poczekamy zobaczymy. Ale grip obowiazkowo w pierwszej kolejności. tylko nie te ceny na allegro BG-e2 oryginal 600zł to szok!!!!!
    Widzę że jesteś zachwycony gripem. Dopóki miałem EOS50/BP-50 to też byłem.

Gdy potem już miałem 300D i była promocja w Fotopajacu to bezmyślnie za 149zł kupiłem grip do niego i po kilku dniach sprzedałem ten grip na Allegro. Ogólnie wszystkie gripy na 2x Bp-511 to są wg mnie straszne kobyły.
    Natomiast grip od 350D/400D jest OK, bo jest cieńszy dzięki mniejszym akumulatorom.

Optymalny byłby aparat 20D/30D z gripem od 350D/400D (no ale to niemożliwe :-))
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 14-08-2007 o 11:01
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Dzięki za poparcie!!!!! Co do gripa mamy to samo zdanie.
    A ja nie popieram. Ani przy zakupie 400 ani przy gripie .
    Większość chętnie by zmieniła swoje 400 na 30 oprócz nielicznych przypadków, a różnica w cenie nie jest jakaś drastyczna. Tym bardzie, że autor wątku siedzi w Irlandii. Lepiej dołożyć i kupić porządniejszy sprzęt, oczywiście w granicach rozsądku , niż potem biegać i szukać chętnych do odkupienia używki.
    To trochę tak jakby po maluchu (K800i) kazać sie komuś przesiadać do corsy (400) motywując to tym ze z astrą (30) sobie nie poradzi.
    Ja tam gripa nie używam do 350 i robię nim zdjęcia (z zapiętym 400L) bez problemu podobnie jak bardo wiele osób, a łapek najmniejszych nie mam - kwestia przyzwyczajenia i indywidualnych predyspozycji.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    To trochę tak jakby po maluchu (K800i) kazać sie komuś przesiadać do corsy (400) motywując to tym ze z astrą (30) sobie nie poradzi.
    Ehhh, uwielbiam te porównania samochodowe ....:-|

Ale skoro już musisz, to jedno zastrzeżenie - corsa vs. astra może być, ale:
    Załącznik 3314
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 14-08-2007 o 11:47
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    A ja nie popieram. Ani przy zakupie 400 ani przy gripie .
    Większość chętnie by zmieniła swoje 400 na 30 oprócz nielicznych przypadków, a różnica w cenie nie jest jakaś drastyczna. Tym bardzie, że autor wątku siedzi w Irlandii. Lepiej dołożyć i kupić porządniejszy sprzęt, oczywiście w granicach rozsądku , niż potem biegać i szukać chętnych do odkupienia używki.
    Ja tam gripa nie używam do 350 i robię nim zdjęcia (z zapiętym 400L) bez problemu podobnie jak bardo wiele osób, a łapek najmniejszych nie mam - kwestia przyzwyczajenia i indywidualnych predyspozycji.
    W końcu zabrzmiało rozsądkiem - Gratuluję Zigi. ie wiem tylko dlaczego niektórzy twierdzą, że jak ktoś jeździ Corsą to nie poradzi sobie z Astrą. Porównanie moim zdaniem trafne.

Coś już napisał Awatar sp4xkp
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

amesab

Całkowicie popieram Twoją decyzję. Teraz z perspektywy czasu, gdybym stał przed takim wyborem, bez wachania brałbym od razu 30D. Moim zdaniem nie ma różnicy na jakim modelu uczymy się robić zdjęcia. Różnica natomiast w jakości i ergonomii sprzętu jest duża. Więc, jeżeli dysponuje się gotówką na ten cel, to trzeba brać sprzęt lepszy. Ja na każdej zmianie dostawałem w zadek. I w sumie trzydziestka kosztowała mnie dużo więcej po różnych przesiadkach, niż kupiłbym ją od razu. To tyle.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez sp4xkp ; 15-08-2007 o 16:37
    Canon EOS 30D / Sigma 2,8-4,5/24-135 / Sigma 4,5-5,6/135-400.

Uprawnienia umieszczania postów