-
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Nalezy pamietac ze osobie ktora ma takie doswiadczenie z lustrzankami jak ja nielatwo bylo dokonac wyboru.
Nie jestem milionerem ani snobem staralem sie dokonac ekonomicznego zakupu.
Wspomnialem o k800i tak BTW ale skory tele razy sie do tego odniesiono to musze dodac cos. Dla mnie robienie zdjec to Chwytanie chwil do ktorych pozwalaja wracac i niewazne ze do tej pory uzywalem k800i k750 czy kamery cyfrowej. Liczy sie to co sie potrafi uchwycic. Zdjecia te sa wystarczajaco dobre do tego ze gdy wraz z rodzina lub znajomymi do nich wracamy to sie usmiechamy nostalgicznie lub smiejemy ze smiesznych chwil. Za przeproszeniem tych panow fotografow ktorzy maja bardzo wysoko uniesione glowy z powodu swojego doswiadczenia i profesjonalizmu - Fotografia to nie tylko to, to takze sztuka dostrzegania piekna. Patrzec nie zawsze znaczy widziec. Obejrzalem pare galerii takze panow ktozy maja tysiace watkow na kacie i nie wszystkie oczywiscie sa dla mnie ciekawe. Jest wiele interesujacych i wiele technicznie poprawnych ale to wymaga tylko czasu i nic wiecej. Prawdziwa fotografia to pasja i radosc z robienia zdjec.
Nikogo oczywiscie nie obrazam. Jestem pewien ze nadal rownie czesto bede wracal do moich k800kowych zdjec.
Tak szczerze to zajmuje sie nowymi technologiami ktore sa o wiele bardziej od lustrzanek skaplikowane dlatego nie obawiam sie specjalnie obslugi lustrzanki.
W razie problemow bede mial Was i " God bless google".
Pomysle napewno o gripie jak tylko stwierdze ze aparat jest bez niego niewygodny.
Lampe kupuje dlatego poniewaz widzialem zdjecia z pomieszczen ze standardowa lampa i mi sie nie podobaly.
Zarobkowa czesc mojej fotografii to ma byc tylko motywacja do glebszego i szybszego przyswajania wiedzy.
Fotografia to przyjemnosc i niezapomniane chwile i doswiadczenia. Za to warto placic bo to wlasnie to sie wspomina bardzo chetnie.
Dzis otrzymalem potwierdzenie ze pieniadze dotarly do stanow. Przesylka moze potrfac od 2-3 tygodni. To bedzie ciezki czas.
Pewnie pierwsze zdjecia beda z moich urodzin 
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów