Strona 75 z 254 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a ja mam takie pytanie... czy może na np. fotoli trzeba jakoś włączyć opcję żeby inni mogli kupować fotki? Chodzi mi o to że na ShutterStocku mam 6$ a na fotoli z większą ilością fotek 0, zresztą podobnie jak na 123rf, dreamstime, a na microstocku i bigstocku jeszcze nawet fotek mi nie zatwierdzili...
    350D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    a ja mam takie pytanie... czy może na np. fotoli trzeba jakoś włączyć opcję żeby inni mogli kupować fotki? Chodzi mi o to że na ShutterStocku mam 6$ a na fotoli z większą ilością fotek 0, zresztą podobnie jak na 123rf, dreamstime, a na microstocku i bigstocku jeszcze nawet fotek mi nie zatwierdzili...

jest to serwis do sprzedaży zdjęć. nie musisz niczego aktywować, jak zatwierdzą Ci zdjęcia to trafiają one automatycznie do bazy.

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

czy program NoiseWare do odszumiania idzie Wam na Linuksie?

Alzail, jeśli dopiero zaczynasz, jak ja, no to nie nastawiaj się od razu na duże zyski
    ja ochłonęłam jak przyjrzałam się portfolio tych co mają rekordowo dużo fotek, zwróć uwagę, że fotki pierwsze mają 0 download-ów
    zastanawiam się czy to działa jakiś system promocji, sądzę, że tak
    ?
    są tak jakieś grupy, polecania itp. jak to działa?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a co to są te lightboxy?
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 13-08-2007 o 09:49 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

o dobre pytanie co to są lightboxy :P jak na mój gust, jakieś kategorie etc.

na duże zyski się nie nastawiam, ale dziwi mnie to że na jednym mam już te kilka $ a na innym ani jednego ściągnięcia...
    350D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    czy program NoiseWare do odszumiania idzie Wam na Linuksie?
    nie próbowałem ale jeśli używasz linuksa to gratuluje dobrego wyboru. Jeśli zdecydowałaś się wysyłać zdjęcia do jak największej liczby serwisów to mogę podesłać Ci prosty skrypt który napisałem - automatyzuje proces wysyłania zdjęć (poprzez ftp) - nie musisz męczyć się z dodawaniem wszystkiego przez 'formularz na stronie'.

na duże zyski się nie nastawiam, ale dziwi mnie to że na jednym mam już te kilka $ a na innym ani jednego ściągnięcia
    i właśnie dlatego najlepiej wysyłać zdjęcia do jak największej ilości serwisów.

Pozdr.

Bywalec

Domyślnie

na duże zyski się nie nastawiam, ale dziwi mnie to że na jednym mam już te kilka $ a na innym ani jednego ściągnięcia...
    nie mam jeszcze doświadczenia w sprzedaży, ale sądzę, że ma to związek z systemem, jaki działa na ShutterStocku, pisał o tym sergi parę stron wcześniej, tam się wykupuje jakieś takie pakiety czy coś, że taniej jest kupić za jednym zamachem więcej fotek niż pojedyńczo, dlatego na shutter świerzo wrzucone fotki mają branie a potem ich popularność maleje, tak sądzę

no też tak myślę, że te lightboxy służą katalogowaniu i porządkowaniu wrzuconych fotek, ma to pewnie sens jak już się ma pokaźną galerię?

pozdrosek

p.s.
    uczę się robić fotki, mam małe studio w "salonie", kombinowany abażur na górną lampkę, coraz lepiej jarzę o co chodzi z tym oświetleniem itp.
    jednakowoż na stockach, cisza, nic mi nie zatwierdzili jeszcze, nawet mi cukierka nie dali, normalnie znieczulica, a moja kózka i ważka płaczą;P

czekam i już mnie to martwi, ale cóż, w tym czasie porobię coraz lepsze fotki, to jest bardzo ciekawe i wciągające
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nie próbowałem ale jeśli używasz linuksa to gratuluje dobrego wyboru.
    chcę przejść na linuksa niedługo, ale martwię się, czy mi programy ulubione pójdą na nim, NoiseWare jest moim zdaniem najlepszy z odszumiaczy

Robert, chętnie zerknę na ten skrypt, choć na razie i tak nie mam dużo fotek do wysłania, dopiero zbieram, uczę się i czekam na zatwierdzanie kózek

z góry dziękuję
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 13-08-2007 o 11:08 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

jak się przerzucisz na linuxa to puść do mnie PM'a, nawet nie ma na co zerkać proste/łatwe/ułatwiające życie

Pozdr.
    Robert

Bywalec

Domyślnie

to puść do mnie PM'a
    a co to PM?

Bywalec

Domyślnie

Private Message.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Kolejna wątpliwość ;] da się na istockphoto wysyłać jakoś zdjęcia np. przez ftp? bo wysyłanie po jednym to tragedia...
    350D

Strona 75 z 254 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów