Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Wątek: Fotografia ślubna - brak słów...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Pytania w stylu po co komuś taki czy inny aparat jak się nie zna są zupełnie bezasadne. Mało tego troche trącą zaglądaniem do cudzego portfela. A niech ma nawet Ds-a i robi na zielonym. Jak kogoś stać to w czym problem. Znajomość histogramu do robienia dobrych zdjęć jest do niczego nie potrzebna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    mówimy o polskich warunkach oraz o normalnych ludziach.

a kto to jest ten normalny ludż ? ten co robi za 1500 ?

bo wg mnie normalny to ten co zarabia 100 000 rocznie. Chce kupić aparat , wchodzi do sklapu na półce akurat leży 5 D który dla niego nie jest drogi. a jako że się nie zna to pewnie myśli że kupił tani.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A niech ma nawet Ds-a i robi na zielonym.
    W kwestii formalnej: tam chyba nie ma zielonego ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Driver ojojoj ale masz radość nie
    Dalej nie kumasz o co mi biegało ale to Twój problem

Mówiłem koniec oftopa
    Ostatnio edytowane przez dj_zibi ; 05-08-2007 o 23:14

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    W kwestii formalnej: tam chyba nie ma zielonego ;-)
    No to ma prze******e .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    App zrobic slub za pozwoleniem sasiada przeciez pisal ze pil z nim nie jeden browar (...)
    Oj.. o tym ze scooter'em już nie pisaliście :-P Za pozwoleniem, to proszę bardzo, ale wtedy, znów, pokazywać mu już po wszystkim swoje zdjęcia i wyskoczyć z jakąkolwiek kwotą powyżej symbolicznego "browara" (~odpowiednika materiałów) też byłoby bardzo uprzejmie, nie ma co.
    Możesz napisać, że się czepiam, ale nie pisz, że i co do powyższego mogliby się dogadać -mogliby, ale najwyraźniej tego nie zrobili, a jak ta rozmowa wyglądała, to wie tylko autor wątku. Z dotychczasowych wypowiedzi w najlepszym razie w głębokim domyśle pozostaje, że został ostatecznie w ogóle zaproszony na ten ślub (dla mnie "niejeden browar" niczego tu nie przesądza).
    Będę złośliwy i dodam jeszcze, że sam też jakoś tak niejednoznacznie napisałeś- "Jak masz chwilę, to idź..." ..więc jak to było... dogadali się? został zaproszony? odmówił? :grin: ;-)
    Nieważne, uwaga przyszłych postronnych czytelników wątku została zwrócona na subtelniejsze podejście do sprawy i to wystarczy.

(... ) ja kiedys tak zrobilem znajomemu , ona chcial fotoreportera on powiedzial ze moze byc niedzwiedz, wchodze do nich do domu a na scianie wisza foty zgadnij kogo ?
    A to już zupełnie inna gałąź tego wątku, prawda?
    Ostatnio edytowane przez APP ; 05-08-2007 o 23:21

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    minek nie zrozumiałeś mnie nei chodzi o to czy ktoś robi małpka czy 5D, ja założyłem ze jeśli ktoś ma 5D to zna się na tym i zasługuje na niego.
    Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    juz to kiedys bylo przerabiane na tym forum, 5d w polsce jest super wypasem itd. w cywilizowanych krajach jest aparatem nawet dla zwyklego pstrykacza, srednio co 10 spotykany przez mnie japonski (skosnooki) turysta w edynburgu pstryka sobie albo 5d albo d200 albo co najmniej 30d z L, wiec oni tez musza sie znac zaj***scie na fotografii i zaslugiwac na niego ? poprostu ich na to stac wiec robia tym czym im wygodnie i cyzm uwazaja ze zrobia ladna pamiatke z wakacji, bo nie sadze zeby kazdy byl pol-profi i robil jakies zlecenia,
    No właśnie. Drogi sprzęt kupują albo snoby (ludzie których na to stać i mają sobie taki kaprys / hobby), albo ci, którzy go potrzebują, bo i tak na siebie zarobi.
    Ci, którzy fotografują zarobkowo mniej, a pieniędzy za wiele nie mają, kupią tańszy, byle jakoś tam spełniał ich wymagania, to logiczne. I na pewno lepiej go wykorzystają niż pierwsza grupa ten droższy.

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    (...)oni sie naigrywali ze mnie że mam gorszy aparat od nich... tak wiec czytaj uważnie
    Normalnie usiadł bym chyba w kącie i się popłakał.
    Ważne jest swobodne podejście do roboty. Niech się tamci chlubią sprzętem, niech się pchają na pierwszy plan. Ja im delikatnie ustąpię, nie wejdę w kadr a i tak zaczaję się w takim miejscu że zrobię lepsze zdjęcia. Po chwili zobaczą co robię i przybiegną i usadowią się tam gdzie ja i będą próbować powtarzać to samo.
    Wtedy usiądę i zmienię film albo zjem ciasteczko. A jak on pójdą walnąć parę kolejek, to znów wezmę aparat i zrobię parę zdjęć. To na weselu, na plenerku to ja dyryguję gdzie młodzi mają się plątać a jak mi ktoś z gości przeszkadza to przeganiam albo daję blendę w garść i pokazuję jak trzymać. Albo poczekam aż se wypstrykają karty i powiem do młodych: Ok, teraz pozwólcie mi jedno zrobić.

slkslawek
    Guest

Domyślnie

wesele mam 15 wrzesnia moj fotograf bierze odemnie 2500 za zdjecia i 2500za film, nie lam sie twuj sasiad to frajer sknera (chyba ze wesele to tez jedna wielka porazka)

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja robię tak: jak mnie znajomi zapraszają to dogadujemy sie,że w prezencie robię im zdjęcia-oczywiscie bez imprezki bo na niej sie bawie (kilka fot z tortu, oczepin i podziękowań).
    Pózniej młodzi biorą dużo więcej odbitek bo "za darmo" fotki mieli, a upust duży w labie mam więc i parę groszy kapnie..

Domyślnie

ja u znajomych to robie caly slub wesele plener i przygotowania , potem robie w albumie hanzo od 80-100 fot i daje to jako prezent, malo sie bawie na weselu dla mnie focenie to zabawa

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów