Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Wątek: Fotografia ślubna - brak słów...

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

w Polsce chyba zaczyna sie na szczescie robic cos jak na zachodzie i ludzie wola zdjecia od 3 godzinnego filmu, fakt ze co niektorym to chyba glupio nie brac kamery (zeby nie mysleli ze nie stac lub cos w tym stylu), i coraz czesciej slysze opinie ze zdjecia sa lepsza pamiatka.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez laur Zobacz posta
    Jeszcze... :-)

Słuszna uwaga

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekbp Zobacz posta
    Dlaczego Cię to dziwi? Czy idąc do fryzjera pytasz jakimi nożyczkami Cię będzie strzygł? Albo w restaurcji zastanawiasz się w jakich garnkch przygotuje Ci obiad? Dla klienta istotne powinno być raczej Twoj portfolio. Ono daje próbkę Twoich umiejętności, a nie to czym zrobisz zdjecia. To Twój problem czy dysponujesz sprzętem do wykonania zlecenia. Klient ma otrzymać dobre zdjęcia, bo za to płaci, reszta jest po Twojej stronie.
    swieta prawda... ot dobrze madrych posluchac i z madrymi pogadac...

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

"Focić każdy może ...ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi..."
    Długo jeszcze ludziska nie będą widzieli różnicy pomiędzy dobrze zrobionym zdjęciem a zrobionym zdjęciem - bo i skąd mają wiedzieć?
    Zdarzało mi się tłumaczyć różnice pomiędzy zdjęciami - ale: podpierając się swoimi fotami byłem odbierany jako "tendencyjny krytyk" a podając przykłady z sieci - jako namawiający do snobistycznych (czytaj: drogich i zbędnych) fanaberii...
    Laik - nie doceni dobrych zdjęć!
    I nie da się tego osiagnąć inną drogą niż poprzez dostępność.
    By można było sprzedać JAKOŚĆ - musi też istnieć tanie J A K O Ś ....

no i - sztuką jest też teraz coś sprzedać....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    "Focić każdy może ...ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi..."
    Długo jeszcze ludziska nie będą widzieli różnicy pomiędzy dobrze zrobionym zdjęciem a zrobionym zdjęciem - bo i skąd mają wiedzieć?
    Zdarzało mi się tłumaczyć różnice pomiędzy zdjęciami - ale: podpierając się swoimi fotami byłem odbierany jako "tendencyjny krytyk" a podając przykłady z sieci - jako namawiający do snobistycznych (czytaj: drogich i zbędnych) fanaberii...
    Laik - nie doceni dobrych zdjęć!
    I nie da się tego osiagnąć inną drogą niż poprzez dostępność.
    By można było sprzedać JAKOŚĆ - musi też istnieć tanie J A K O Ś ....

no i - sztuką jest też teraz coś sprzedać....

My się możemy rozczulać nad zdjęciami i rozdrabniać się na drobne ale najważniejsze jest czy się ludziom podobają i tyle.
    Mnie na jednym forum rozwaliła uwaga do mojego zdjęcia odnośnie źdzbła trawy na 1 planie. Dodam, że leżałem w trawie jak robiłem zdjęcie.
    Więc sorry.Jesteśmy chorzy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A propo's fotografii ślubnej byłem dziś na ślubie na którym było trzech "głównych" fotografów i kilku dodatkowych plus jeszcze sporo osób z małpkami. Powiem że prawdziwie ostra jazda . Momentami było wrażenie jak bym był na konferencji prasowej . Kamerzystów zresztą było też trzech.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Czyżby Doda znowu brała ślub?!? :-)

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez laur Zobacz posta
    Czyżby Doda znowu brała ślub?!? :-)

A brała już wcześniej? Czyżbym pominął coś okropnie ważnego w życiu każdego Polaka i każdej Polki?
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A propo's fotografii ślubnej byłem dziś na ślubie na którym było trzech "głównych" fotografów i kilku dodatkowych plus jeszcze sporo osób z małpkami. Powiem że prawdziwie ostra jazda . Momentami było wrażenie jak bym był na konferencji prasowej . Kamerzystów zresztą było też trzech.
    Czyżby do trzech razy sztuka???
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Fotograf i kamerzysta w jednej osobie nie jest w stanie zrobić jednego i drugiego dobrze. Albo zdjęcia albo film, jak to mówią albo rybki albo akwarium. Ja swoim klientom zawsze to powtarzam, no bo niby jak. Jeżeli ujęcie z kamery jest dobre na wprost to wcale nie jest powiedziane że to ujęcie również jest dobre dla fotografa a jedna osoba nie może być w dwóch miejscach naraz. Nie wspomnę już o tym że co z ważnymi momentami? Jak można się skupić na filmowaniu aby zainteresowani byli w kadrze a jednocześnie patrzeć w wizjer aparatu. Zawsze powtarzam że wybierając taką opcje 2 in 1 albo będą mieli dobry film albo zdjęcia nigdy obydwu naraz. I to skutkuje, trzeba trochę młodym wlać oleju do głowy :razz:

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów