Strona 70 z 254 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

A ja jestem bardzo zadowolony !! Zarobiłem dzisiaj 1.20 PLN w przeliczeniu na Polską walute .... Więc teraz jestem pewien, że da się zarobić fakt faktem, że zdjęcie ( tylko jedno ) dałem na fotolie 2 miesiące temu. Lecz wykonanie było dziadowskie, ogólnie to było moje pierwsze zdjęcie ... I wiem, że jeśli ktoś ma motywacje i stopniowo się w to " wciągnie " to z pewnością można troche zarobić, dorobić .... Mnie to akurat nie bawi póki co ... Ale dla zmotywowanych z pomysłem osób, lubiących wrzucać, przerzucać, modyfikować itd. itp. jest to na pewno dobra droga ... Dla zaciekawionych oto zdjęcie - http://www.fotolia.com/id/3525096

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hallgerd Zobacz posta
    Dreamstime diabli wzięli.
    Tu jest wątek na ten temat. Achilles to jeden z ichnich adminów. Mam nadzieję, że szybko to naprawią, bo czekam na przelew od nich.

dreamstime już działa
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

mam pytanie do sergi'ego:

pisałeś gdzieś wcześniej, że po pierwszym obfitym w ściągnięcia twoich fotek dniu ściągalność spadła już dnia drugiego. czy nadal spada? jak to wygląda w tej chwili?

pytam, bo tak sobie myślę, że może faktycznie dziś już trudniej się w stocki wstrzelić dla zarobku, bo jest zbyt duży napływ nowych fotek

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

tak się dzieje tylko na shutterstock ponieważ tam większość kupujących korzysta z subskrypcji. Ktoś już kilka postów wczesniej o tym pisał.
    Nadal sprzedaję te zdjęcie które uploadowałem pół roku temu jednak już nie w takich ilościach jak w pierwszych dniach.
    Ciągłe wrzucanie nowych zdjęć zdecydowanie poprawia sprzedaż zdjęć starszych.

Na innych stockach jest odmiennie. Początkowo sprzedaz może być niska ale w miare powiększania własnego portfolio sprzedaż rośnie.

Bardzo pomaga gdy dany stock umieści Twoje zdjęcie na stronie głównej. Wtedy sprzedaż wybija się w kosmos

Stocki to nadal młody rynek. Wg mnie nie ma sie co przejmować konkurencją. Najważniejże to aby robić dobre zdjęcia a nie gnioty.

PS. polecam poniższą strone. Mnóstwo ciekawych artykułów i informacji!
    http://www.microstockdiaries.com/
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Bywalec

Smile

Stocki to nadal młody rynek. Wg mnie nie ma sie co przejmować konkurencją. Najważniejże to aby robić dobre zdjęcia a nie gnioty.
    no nabrałam optymizmu, tym bardziej, że dziś znalazłam nowy (dla mnie nowy) sposób na tę 'najbielszą biel', teraz to ja mogę pracować, wcześniej mnie cholera brała, wycinałam obiekty różdżką, ech, to była masakra
    photoshop jednak jest po prostu the best! bo co sie nie wybieli w pstrykaniu to potem na warstwach się namiesza i białym pędzelkiem dopracuje i heja, jestem dziś wreszcie zadowolona z tego co od kilku dni usiłowałam spreparować
    uf

no faktycznie ktoś już wcześniej o tym pisał, że tylko na sutterstock z tą subskrypcją tak jest, zapomniałam, no ale przecież mogłam zapytać, przystojne masz zdjęcie, to co sę będę żałować;P

polecam poniższą strone. Mnóstwo ciekawych artykułów i informacji!
    http://www.microstockdiaries.com/
    tiaaaaaaa, lektura po angielsku, heh, najpierw muszę się nauczyć słówek przy dopisywaniu słów kluczowych, może za rok wezmę się za gramatykę a za dwa będę czytać książki w j.ang.
    ;D

dz.

ile już zarobiłeś

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta

ile już zarobiłeś
    a co to urząd skarbowy?

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ja się muszę pochwalić że na fotolii mam już 5 lub 6 fotek i w każdej jedną odsłonę

Co do bieli to ja robie tak: robiąc zdjęcie staram się żeby wyszła biel, a jak nie wyjdzie to biorę białą pipetę w levelsach i klikam w tło czasem tylko prześwietla obiekt

Jeszcze kilka pytań

Czy mogę wysłać dwa różne zdjęcia z identyczną nazwą na jeden serwis?
    Dlaczego nie mogę się zalogować na mój ftp na fotoli...? gdy wchodzę w "upload by ftp" pokazuje mi się moje ID i z tego co wyczytałem to login to jest właśnie to ID, a hasło to jest IDhasło ( np. ID = 123456, hasło = 123456mojehaslo ) wpisuję tak i piszę za każdym razem zły login lub hasło... co robię źle?
    350D

Bywalec

Domyślnie

a ja się zastanawiam ...
    chociaż nawet centa nie zarobiłam jeszcze, ani nawet się nie zarejestrowałam na żadnym stocku ...
    hih
    czy to jest konieczne to rozliczanie się z dochodów w piach i urzędach? po co?
    czy jest to do sprawdzenia, czy ktoś się może doczepić do moich wpływów na konto?
    tak sobie dumam, kończąc przygotowania fotek, jutro chcę wreszcie coś wysłać na stockxsperta, mam nadzieję, że sie uda i już będę zaraz bogata

z tym białym tłem, to rzadko mi się udaje uzyskać podczas pstrykania, mam problem z ustawieniem oświetlenia, mało miejsca w pokoju, brak statywów, wczoraj wbiliśmy gwoździe w szafę, żeby zawiesić jeden halogen, w drugim żarnik się przepalił
    nie zamierzam na razie przemeblowywać całego mieszkania skoro nic jeszcze nie wiem czy zarobię cokolwiek
    jestem lepsza w grafice na razie, dlatego łatwiej mi w PS-ie uzyskać efekt tła białego, zdjęcia dopiero się uczę robić tak nieco lepiej niż laik

ja nie urząd skarbowy, ja tylko tak sobie zapytałam, żeby się choć cudzymi sukcesami nacieszyć
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    *w pitach
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 04-08-2007 o 20:40 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    a ja się zastanawiam ...
    chociaż nawet centa nie zarobiłam jeszcze, ani nawet się nie zarejestrowałam na żadnym stocku ...
    hih
    czy to jest konieczne to rozliczanie się z dochodów w piach i urzędach? po co?
    czy jest to do sprawdzenia, czy ktoś się może doczepić do moich wpływów na konto?
    Pewnie że może się doczepić, kupisz coś - typu samochód czy działka (coś od czego płaci się podatek przy zakupie) i wtedy US może cię zapytać skąd kasa, ty powiesz że z zagranicy - oni spytają z której (nie tylko ciebie - twojego banku też )potem sprawdzą w ichnim USie czy zapłaciłaś podatek i czy w ogóle tam przebywałaś).. i wtedy zamiast 19% zapłacisz 75% czy ile tam jest teraz w KKSie ale zawsze możesz spróbować..

Pozdr
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    Ja się muszę pochwalić że na fotolii mam już 5 lub 6 fotek i w każdej jedną odsłonę

Co do bieli to ja robie tak: robiąc zdjęcie staram się żeby wyszła biel, a jak nie wyjdzie to biorę białą pipetę w levelsach i klikam w tło czasem tylko prześwietla obiekt

Jeszcze kilka pytań

Czy mogę wysłać dwa różne zdjęcia z identyczną nazwą na jeden serwis?
    Dlaczego nie mogę się zalogować na mój ftp na fotoli...? gdy wchodzę w "upload by ftp" pokazuje mi się moje ID i z tego co wyczytałem to login to jest właśnie to ID, a hasło to jest IDhasło ( np. ID = 123456, hasło = 123456mojehaslo ) wpisuję tak i piszę za każdym razem zły login lub hasło... co robię źle?
    zatem - biel w tle:

najlepiej jest ustawić 'custom white balance' w aparacie, jeśli ma taką opcję, potem można obrobić raw'y pobierając pipetą barwy tła i odpowiednio podnosić dla nich krzywe.

odnośnie ftp:

mi ftp na fotoli działa, jak się logujesz to podajesz id jakie Ci podali, a hasło takie samo jakbyś się na stronie logował (z tego co mi się przypomina)

nazwy zdjęć mogą być dokładnie takie same

Pewnie że może się doczepić, kupisz coś - typu samochód czy działka (coś od czego płaci się podatek przy zakupie) i wtedy US może cię zapytać skąd kasa, ty powiesz że z zagranicy - oni spytają z której (nie tylko ciebie - twojego banku też )potem sprawdzą w ichnim USie czy zapłaciłaś podatek i czy w ogóle tam przebywałaś).. i wtedy zamiast 19% zapłacisz 75% czy ile tam jest teraz w KKSie ale zawsze możesz spróbować..
    zawsze może powiedzieć że kasę ma z nieżądu, z tego co słyszałem to nie ma przepisów zakazujących sponsoringu/sprzedawania się... nie można sprzedawać innych :P

ja nie urząd skarbowy,
    dałem tyle emotek i wziełaś tego posta na poważnie?

Pozdr.
    Robert

Strona 70 z 254 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów