Strona 70 z 244 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

wygląda na to, że czekają te zdjęcia na weryfikację, bo nie ma tam deleted

może to i dobrze, bo dziś zauważyłam, że mam sporo błędów i takich jakoichś zagmatwań (w/g mnie) w słowach kluczowych, chyba warto to dopracować

dzięki, rozjaśniło się trochę

poza tym dziś sobie się zarejestrowałam na stockplus, gdzie jest wszystko w naszym pięknym ojczystym języku
    to są właśnie te chwile, kiedy czuję się komfortowo, bo mam czarno na białym, że białe jest czarne

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

istock i stockxpert również mają interfejs w języku polskim

PS. a na bigstockphoto nie licz na zyski nie mając dużego portfolio. Na początek skup sie na shutterstock, istock, fotolia i stockxpert.
    Ostatnio edytowane przez sergi ; 08-08-2007 o 11:16
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    istock i stockxpert również mają interfejs w języku polskim

PS. a na bigstockphoto nie licz na zyski nie mając dużego portfolio. Na początek skup sie na shutterstock, istock, fotolia i stockxpert.
    jak już przygotowuje zdjęcia w angielskim to nie widzę przeszkód żeby przesłać je do jak największej liczby serwisów. A nuż ktoś kto potrzebuje takie fotki jak koleżanka zrobiła szuka w bigstockphoto?

może to i dobrze, bo dziś zauważyłam, że mam sporo błędów i takich jakoichś zagmatwań (w/g mnie) w słowach kluczowych, chyba warto to dopracować

dzięki, rozjaśniło się trochę
    a czytalas art ze stopki mojej strony? najpierw wysyłaj do canstockphoto bo tam mają świetny 'keywording tool' i automat może podrzucić kilka pomysłów...

Pozdr
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

a czytalas art ze stopki mojej strony? najpierw wysyłaj do canstockphoto bo tam mają świetny 'keywording tool' i automat może podrzucić kilka pomysłów...
    nie czytałam, dzięki, zapoczytam

istock po polsku?

hura!!!

wysyłam gdzie się da, po kolei, i tak się czeka na rejestracje na bigstocku kilka dni, na stocekspert na razie czekam na odpowiedz w sprawie tych zdjęć, co się nie wysłały normalnie i poszły na skrzynkę ich, milczą, a ja nie mogę nic zrobić, mam komunikat, że moje zgłoszenie (bez załączonych prawidłowo zdjęć, heheh) czeka na rozpatrzenie i nie muszę się powtórnie rejestrować (jak nie muszę jak muszę;P!)
    więc zajmę się rejestracją na innych stockach, nauką i opracowywaniem słówek najczęściej używanych oraz oczywiście szykowaniem prac

swoją drogą, od lat wybierałam się na kurs angielskiego, cóż, życie podsuwa niespodzianki i różne inne rozwiązania ...;D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    robgr85

tzn. zaglądałam w twoją stopkę (hih;P), ale po kolei, doba ma tylko 24 godziny, a ja dukam te literki i słówka, poza tym jeszcze jem, śpie i oddycham, zatem powoli poznaję wszystko i próbuję nie odlecieć z tego świata w wirtualną fotorzeczywistość;P
    jak już przygotowuje zdjęcia w angielskim to nie widzę przeszkód żeby przesłać je do jak największej liczby serwisów. A nuż ktoś kto potrzebuje takie fotki jak koleżanka zrobiła szuka w bigstockphoto?
    nie sądzę, aby ktoś poszukiwał akurat mojego zdjęcia kozy na łące czy też ważki ale w sumie to nigdy nic nie wiadomo, kózka jest piękna jak żadna inna, a ważka zanim jej zrobiłam zdjęcie walnęła mnie w twarz wylatując spod gałęzi drzew, więc w sumie to są orgyinalne fotki jak nic;P;P;P
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 08-08-2007 o 13:34 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    nie czytałam, dzięki, zapoczytam

istock po polsku?

hura!!!

wysyłam gdzie się da, po kolei, i tak się czeka na rejestracje na bigstocku kilka dni, na stocekspert na razie czekam na odpowiedz w sprawie tych zdjęć, co się nie wysłały normalnie i poszły na skrzynkę ich, milczą, a ja nie mogę nic zrobić, mam komunikat, że moje zgłoszenie (bez załączonych prawidłowo zdjęć, heheh) czeka na rozpatrzenie i nie muszę się powtórnie rejestrować (jak nie muszę jak muszę;P!)
    więc zajmę się rejestracją na innych stockach, nauką i opracowywaniem słówek najczęściej używanych oraz oczywiście szykowaniem prac

swoją drogą, od lat wybierałam się na kurs angielskiego, cóż, życie podsuwa niespodzianki i różne inne rozwiązania ...;D

tzn. zaglądałam w twoją stopkę (hih;P), ale po kolei, doba ma tylko 24 godziny, a ja dukam te literki i słówka, poza tym jeszcze jem, śpie i oddycham, zatem powoli poznaję wszystko i próbuję nie odlecieć z tego świata w wirtualną fotorzeczywistość;P

nie sądzę, aby ktoś poszukiwał akurat mojego zdjęcia kozy na łące czy też ważki ale w sumie to nigdy nic nie wiadomo, kózka jest piękna jak żadna inna, a ważka zanim jej zrobiłam zdjęcie walnęła mnie w twarz wylatując spod gałęzi drzew, więc w sumie to są orgyinalne fotki jak nic;P;P;P

jeszcze uwaga odnośnie serwisów z 'polską wersją' jak np istock... i tak chyba trzeba słowa kluczowe po angielsku wpisywać...

nie martw się, za jakiś czas będziesz z łatwością sobie radzić w stronach angielskich odnosnie stocku, bo wyrazy się powtarzają a jak kilka razy lookniesz na kartkę/słownik to łatwiej zapamiętasz.

odnośnie kózki itp :P to nigdy nie wiadomo - takie zdjęcie też może się dobrze sprzedawać... choć z drugiej strony jeśli uważasz że nikt nie będzie potrzebował to dlaczego męczysz się z obróbką, dobieraniem słów kluczowych oraz wysyłaniem jego do serwisów tego typu?

zerknąłem na ten stock plus o którym pisałaś i powiem że... nie widzi mi się to :P nie chodzi o to że mam coś do nich, ale uważam że anglojęzyczne stocki mają kilkaset razy większą publikę i dla polskiego stocku specjalnie nie będę się męczył ze zmianą słów kluczowych we wszystkich moich fotkach...

Pozdr.

P.S. Do czekania to się musisz przyzwyczaić, gdyż na większości serwisów trzeba czekać po kilka dni na akceptację (co ciekawe, ostatnio na fotoli mam zdjęcia zatwierdzane w promieniu 2-3 godzin )

Bywalec

Domyślnie

choć z drugiej strony jeśli uważasz że nikt nie będzie potrzebował to dlaczego męczysz się z obróbką, dobieraniem słów kluczowych oraz wysyłaniem jego do serwisów tego typu?
    oj żartowałam trochę
    nie, nie uważam tak, że nikt się nie skusi, jedynie uważam, że zdjęcie kózki to nie jest 'materiał na HIT' a hity to mam dopiero w rękawie;P, poza tym muszę je wykonać, obrobić, dobrze opisać, póki co, 'kózkami' się porejestruję (jak nie odrzucą tu czy tam), poprzecieram szalki, a potem huzia na stocki i wszystkie pieniądze moje moje moje!!!!DD
    ;P;D
    poza tym, na tych kózkach się pouczę, szkoda by było popsuć 'wzięcie' koncepcyjnych zdjęć np., które lubię, jakichś ciekawszych grafik źle dobranymi, przetłumaczonymi i spisanymi słowami kluczowymi
    kózka była po prostu idealna od początku, nic z nią robiłam, była sobie na dysku i czekała na swój dzień, ja ją w zeszłym roku tylko pstryknełam i wyszła sama sobie w aparacie najpiękniejsza na świecie

(co ciekawe, ostatnio na fotoli mam zdjęcia zatwierdzane w promieniu 2-3 godzin )
    no może masz już tam swoją markę i mają zaufanie oraz masz fajne fotki tylko congratulatnions (czy jakoś tak)) pozostaje Ci złożyć

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

gdzie tam marka :P do nich wysłałem ok 100zdjęć, z tego ok 70 zaakceptowano :P więc jakość/skuteczność taka sobie :P myślę że poprostu ostatnio jakoś trafiam na godziny w których przesiewają fotki

Pozdr.

Bywalec

Domyślnie

słuchajcie, a tym bigstocku jak już mam te pierwsze fotki zatwierdzone to nie wiem gdzie one są, czy one są widoczne w publicznym katalogu? czy muszę je teraz jeszcze raz wysłać?
    nie kapuję

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    słuchajcie, a tym bigstocku jak już mam te pierwsze fotki zatwierdzone to nie wiem gdzie one są, czy one są widoczne w publicznym katalogu? czy muszę je teraz jeszcze raz wysłać?
    nie kapuję
    jeśli były wysłane jako aplikacja to chyba musisz je przesłać jeszcze raz.

odnośnie sprzedawania praw na dreamstime. Mam odznaczoną tą opcję i się nie martwię. Ja robie zdjęcia po to żeby zarabiały na mnie, szkoda by mi było gdybym zrobił naprawdę udane zdjecie i ktoś by to podchwycił i wykupił mi je:P

odnośnie property czy model release - nie potrzebujesz tego dla psa kota kozy czy krowy :P

property release jest chyba potrzebny podczas robienia zdjęć np wieży eifla nocą, luvru, muzeów itp miejsc.

model release gdy na foto masz rozpoznawalne twarze... odnośnie MR to mam pytanie do osób które już go wysyłały bo wczoraj wyslalem swoje pierwsze zdjęcia z ludzmi do serwisów i pytanie: czy inne serwisy zaakceptują mr z dreamstime?wydaje mi się najbardziej uniwersalny i chyba jego kopię będę wysyłać...

Pozdr

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    czy inne serwisy zaakceptują mr z dreamstime?wydaje mi się najbardziej uniwersalny i chyba jego kopię będę wysyłać...
    Z oryginalnego MR z Istockphoto skopiowałem samą deklarację i dodałem miejsca na podpisy. Na Istock odrzucili mi taki MR , gdzie indziej już nie próbowałem...

Strona 70 z 244 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów