Hallgerd
możesz mi to troszkę objaśnić?tło przepalać o 2 działki w stos. do głównego motywu
czy to oznacza, że 'próbkę bieli' sobie ustawiam na białe tło i potem pstrykam?Balans bieli użytkownika ustawiany na to białe tło
(jesu, jaka ja ciemna jestem;P)
rozumiem, że tam, gdzie nie da się nic innego, poprawiasz w photoshopie, na warstwach np.
ok., dziś przy dziennym świetle wyszło mi lepiej chyba, szkoda, że nie mam białych szaf, trzeba będzie je dokupić;DDD
dzięki za pomoc![]()
A ja mam małe pytanko, fotka poniżej jest że tak powiem, poprawnie zrobiona jako właśnie powiedzmy fotka do stocków? Tak na prawde fotka mi była potrzebna do Allegro, ale tak się zapytampewnie zaraz usłyszę że jest do bani
( Pomijajcie fakt banalnego kadru )
350D
ale koleżanka ma ponad 1000 fotek w galerii... zanim napstrykasz taką ilość to trochę czasu minie i z początku musisz przygotować się na mniejsze zyski.
wykadruj i będzie ok... nawet bez tego powinni zaakceptowac na większości stockówA ja mam małe pytanko, fotka poniżej jest że tak powiem, poprawnie zrobiona jako właśnie powiedzmy fotka do stocków? Tak na prawde fotka mi była potrzebna do Allegro, ale tak się zapytam pewnie zaraz usłyszę że jest do bani ( Pomijajcie fakt banalnego kadru )
Pozdr
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 31-07-2007 o 11:54
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
No wiem ze ma "pare" tych fotek ale mi chodzilo o zainwestowanie w jakies szkla ktorymi mozna pstrykac takie foty i od razu zapytam czy 50/1.8 , 100/2.8 macro nadadza sie do takich sesji czy moze warto zainwestowac w inne a jesli inne to jakie? pozdr
Nie siedze jeszcze w tym mozna powiedziec wcale z przyczyny kompletowania sprzetu ale moge sie jedynie domyslac co sie dzieje jak ludzie wyczili ze na tym mozna zarobic te "pare" groszyZamieszczone przez Dominik
![]()
Ostatnio edytowane przez titit ; 31-07-2007 o 12:05
Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!