Strona 64 z 254 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Bywalec

Domyślnie

ojej
    ja ciągnę dwie prace, jedna fajna, druga do bani i tę do bani: nudna, zła atmosfera i mała kasa ->>>chciałabym bardzo zmienić na inną, lepszą

i też tu trafiłam przypadkiem, no prawie, bo kolega odrzucił linka, choć sam się tym nie zainteresował jak na razie chyba
    oczywiście, że aparat kupiłam dla siebie, około rok temu, nie planowałam zarabiania na zdjęciach
    latałam po polach i pstrykałam fotki na automacie głównie (które mi zresztą wcięło jak padł dysk niedawno, a miałam kilka naprawdę ciekawych ujęć, szlag by to ...)
    ani czasu nie miałam ani jakoś zapału do nauki o tym co to jest przesłona i czas naświetlania, troszkę się tylko tym bawiłam, ale zawsze automat mi sie wydawał lepszy ode mnie
    no ale jak poczytałam niedawno o tych zarobkach na stockach, to mam już za sobą trochę ćwiczeń i sporo lektury o tym fotkowaniu
    doszłam do wniosku, że kasa i szansa, że odejdę z drugiej nudnej pracy to świetna mobilizacja do nauki fotografii
    i myślę, że stockowanie chyba nie przeszkodzi w tym, żeby kiedyś być kimś, kto jest artystą-fotografem i sprzedaje fotkę za 2000,00, ale w sumie z tego co wiem, można sobie wrażliwość nieco na takiej komercji zjechać ... trudno, żyć artysta też musi i żreć;D
    nic już więcej nie będę kupować do tych zdjęć
    sfotografowałam babkę, i na dziś koniec, bo baterie mi się wyczerpały

z tą bielą to makabra, muszę poczytać o co to chodzi

dzięki za podpowiedzi, jesteście tak mili, że zaczynam się zastanawiać, jakie macie korzyści z tego pomagania początkującym;PPP
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    *sfotografowałam babkę

taką upieczoną, nie kobietkę
    * i zły link dałam wcześniej o tych lampach, miał być ten:
    http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...highlight=nomi
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 30-07-2007 o 21:35 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Talking

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    doszłam do wniosku, że kasa i szansa, że odejdę z drugiej nudnej pracy to świetna mobilizacja do nauki fotografii
    i myślę, że stockowanie chyba nie przeszkodzi w tym, żeby kiedyś być kimś, kto jest artystą-fotografem i sprzedaje fotkę za 2000
    ja bym jednak radzil traktowac to jako hobby a nie nastawiac sie na te setki tysiecy na koncie ze stockow a i jeszcze dobrze sie wyuczyc ze wrazie czego znajdzie sie jakas prace ostroznosc ponad wszystko!!
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Coś już napisał Awatar Hallgerd

Domyślnie

Setki tysięcy to może nie (no chyba, że ogromny talent), ale te parę tysięcy złotych to spokojnie.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Cytat Zamieszczone przez Hallgerd Zobacz posta
    Setki tysięcy to może nie (no chyba, że ogromny talent), ale te parę tysięcy złotych to spokojnie.
    Powiadasz parę tysięcy pln-ów ale czy na na rok czy co miesiąc? bo to tez jest różnica

Domyślnie

W tej chwili wyciągam 1200-1300$ miesięcznie. Nie pracuję na stockach w pełnym wymiarze godzin. Pracuję na pełny etat w szkole, mam 3 małych dzieci, więc na stocki zostają mi niedziele ( w soboty doprowadzam mieszkanie do porządku, piorę itp. ) i noce. Da się.

Bywalec

Domyślnie

no liczę że moja pomysłowością nadrobię braki techniczne
    lubię robić zdjęcia, to chyba nie stanie się to męczące i może zostać hobby, którym sobie zarobię
    na razie bardzo mi się podoba, nawet jak wszystko na fotce mam żółte i nie wiem jak tą biel uzyskać
    (podalibyście jakiegoś linka jak tę biel uzyskać, bo kompozycji mam dużo w głowie, przewijają się jak na taśmie, ale co z tego, jak nie umiem tego zrobić od strony technicznej)

parę tysięcy to by była dla mnie f o r t u n a, ja z tych dwóch łączonych prac wyciągam ledwo ponad tysiąc, bo w żadnej nie ma całego etatu, ech, to by było zbyt piękne, żebym zarabiała na fotkach np. 2 tysiące i sobie spokojniutko szła na popołudnie do tej mojej lepszej pracy, a o tej gorszej zapomniała raz na zawsze
    z etatu przecież nie warto rezygnować, bo na emeryturę trzeba sobie zapracować, choć w naszym kraju to kto wie co to będzie ......

Pracuję na pełny etat w szkole
    hieh, koleżanka po fachu
    ja też uczę, właśnie z tej pracy nie chcę odejść
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 31-07-2007 o 09:40 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Cytat Zamieszczone przez Hallgerd Zobacz posta
    W tej chwili wyciągam 1200-1300$ miesięcznie. Nie pracuję na stockach w pełnym wymiarze godzin. Pracuję na pełny etat w szkole, mam 3 małych dzieci, więc na stocki zostają mi niedziele ( w soboty doprowadzam mieszkanie do porządku, piorę itp. ) i noce. Da się.
    No to jestem mile zaskoczony ze mozna takie pieniadze na tym zarobic Tylko mysle ze jednak lekka inwestycka w sprzet by sie przydala mimo wszystko, bo skoro jest mozliwosc zwrotu kosztow a i tak czlowiek ma zamiar sobie dokupic to czy tamto to po co czekac kolejny rok jak mozna wydac i juz pstrykac powiedz mi jakich szkiel uzywasz do tych stockowych fotek i w jakie warto zainwestowac bo wlasnie jestem przed kupnem, dzieki z gory, pozdr

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Fotoaloja, grunt to silna motywacja .
    Ja biel uzyskuję przepalając tło - tzn. daję ekspozycję na plus tak, żeby tło było kompletnie wypalone. Łatwo wychodzi przy ciemnych przedmiotach.

Hallgerd, Ty żyjesz??????

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przepalacie tlo a potem wolacie RAW z ekspozycja na minus?

Mam pytanie do posiadaczy zarowek blyskowych, jak radzicie sobie w momentach gdy daja za mocne swiatlo? Juz przy dwoch 45Ws ustawionych po lewej i prawej stronie namiotu swiatla jest tyle ze musze robic na 1/125 i F/11... nakladacie jakies kalki techniczne? Dodajecie warstwe materialu?

Domyślnie

Cześć Reno, wczoraj wróciłam od mamy. Zero internetu.

Pisałam wyżej, do martwych natur tamron 28-75 , lampa 580 w sufit - mam biały sufit, prawie białe ściany i białe meble w kuchni. Balans bieli użytkownika ustawiany na to białe tło. Brytol. Problemy są przy rzeczach o małej podstawie i większej górze, bo daje to brzydkie cienie. Wtedy trzeba inaczej kombiować. Idealnie byłoby mieć więcj źródeł światła i tło przepalać o 2 działki w stos. do głównego motywu. Ja ratuję się PSuciem. Przepalam na poziomach, albo w ostateczności warstwy, gumka i biały pędzelek. W inwestycje bym na początek nie wchodziła, chyba że ktos ma kasę i tak czy tak by kupił dla siebie. Przez pierwsze miesiace polegałam tylko na świetle dziennym. Martwe natury na podwórku w pochmurny dzień lub w cieniu. Światło idealnie rozproszone, tylko sąsiedzi dziwnie patrzą, ale już się przyzwyczaili. Teraz oczywiście chcę dokupić drugą lampę i canon 100 makro, ale pewnie w listopadzie, pieniądze poszły na wakacje, a kolejne pójdą na podręczniki i mundurki dla dzieci.

Strona 64 z 254 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów