Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 73

Wątek: Nowe 30D i matryce syfiaste

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nikt nie zwrócił uwagi na jeszcze jedną ewentualną przyczynę problemu - aparat mógł zostać zasyfiony w sklepie... nie wiadomo jak długo leżał w pudle, ile (jeśli w ogóle) na wystawie, jak wielu klientów się do niego przymierzało, testowało obiektywy... - jak długo wreszcie pan Wiesio zza lady się nim bawił (przepraszam Wiesławów )kiedyś w "nie dla idiotów" widziałem prezentację "nówki sztuki" d200... nie wziąłbym ani obiektywu (przednia soczewka dotykana paluchami sprzedawcy...) ani aparatu do ręki po takim "pokazie"...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Qrcze jak kupiłem z miesiąc temu 30D nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić czy na F/29 widać syfy - chyba dziwny jakiś jestem...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zastanawia mnie czemu ktoś kto zwraca uwagę na przybrudzenie matrycy nie sprawdzi sobie jak ona wygląda w sklepie, w czasie zakupu? Ja bym tak robił, zatłuszczenie, zasmarowanie matrycy widać gołym okiem - zawsze można powiedzieć, że za taki egzemplarz się dziękuje. Wszystko inne powinno dać się wydmuchać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja nadal jestem przekonany, że nie można mieć czystej matrycy przy F29. Zawsze znajdzie się jakiś mikropyłek, zwłaszcza w takim urządzeniu, gdzie dostęp do matrycy jest nieuszczelniony. Zakładając jednak, że po czyszczeniu uzyskałoby się 100 % czystość matrycy, to pewnie wystarczy parę kłapnięć lustrem żeby pierwsze drobinki kurzu na matrycy osiadły.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz Zobacz posta
    Qrcze jak kupiłem z miesiąc temu 30D nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić czy na F/29 widać syfy - chyba dziwny jakiś jestem...
    Ty nie jestes dziwny Ty jestes nienormalny :P

nie zrobiles delielka, linijki, murku i fotek lodowki na f 32?

zenujace....
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Zastanawia mnie czemu ktoś kto zwraca uwagę na przybrudzenie matrycy nie sprawdzi sobie jak ona wygląda w sklepie...
    A co z pyłkami które osiądą w trakcie takiego sprawdzania Następny klient powie ze Canon jest do d... bo daje zapylone matryce

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

O kurcze to ja tez jestem zenujacy bo nie zrobilem zadnych testow ... ani linijka, ani dekielek, ani f20 ani nawet niebo na iso 3200

Prawda jest jednak nieco inna i psioczenie na canona nic nie da. Uzytkownicy po prostu jak ognia boja sie "syfu na matrycy" jakby to nie byly mikroskopijne paproszki a grube rysy.

Nie da sie tego uniknac jednak dokladnie tak jak pisze Cichy ... nawet jak od nowosci nic nie bedzie to dwie trzy zmiany szkla i musza sie pojawic ... nie ma bata, szczegolnie na f29.

I co z tego ... bieze sie waciki kosmetyczne i gruche ... szast prast i po syfie ...az do nastepnego razu. Te paprochy to norma przeciez wiec wkurzanie sie na ich obecnosc i koniecznosc czyszczenia to absurd. Zeby nie miec trzeba kupic kompakta

Rownie dobrze mozna napisac ze ekranik sie tlusci od dotyku twarzy i slabo na nim widac ... granda bo paproch wpadnie albo nie wpadnie a slady na ekranie pojawiaja sie niemalze po kazdym zdjeciu Zly Canon

A wszystko to wynika z tego ze wokol czyszczenia matrycy producenci niezalezni stworzyli mit o jej delikatnosci. Nie raz nabijalismy sie na ircu z rozwiazan za 1000 zl do bezdotykowego szuru buru o szansie na uszkodzenie 0,00001% Pomijajac fakt ze nie czysci sie matrycy tylko filtr to cala operacja jesli zrobiona z glowa jest banalnie prosta i wymaga nakladow max kilku zł. I jest rownie skuteczna jak ta za 1000 zl

Pozdrawiam
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Prawda, że pyłek zawsze wpadnie, że można go wyczyścić i że czasem niewiele przeszkadza. Ale prawdą jest też, jakość Canona pozostawia wiele do życzenia. Na żytniej mamy np. wypisaną na karteczce informację, że pyłki KTÓRE W PROCESIE PRODUKCYJNYM DOSTAŁY SIĘ MIĘDZY MATRYCĘ A FILTR (w więc niemożliwe do wyczyszczenia przez użytkownika) NIE SĄ POWODEM DO WYMIANY MATRYCY W RAMACH GWARANCJI. Pięknie prawda? Byłem też świadkiem scenki, kiedy do serwisu przyszedł facet z nowiutką L-ką, prosto z pudełka. Soczewka w nowym obiektywie miała skazę. Na pytanie klienta, co się stało z kontrolą jakości Canona, panienka odpowiedziała: "Kontrolowane są tylko obiektywy powyżej 15000 PLN".

Przykro, że tyle osób próbuje odwracać kota ogonem i pisać sarkastyczne komentarze, zamiast przyznać że Canon, zdając sobie sprawę że i tak znajdzie klientów, po prostu sobie bimba i ma jakość głęboko w dupie.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oranvag Zobacz posta
    Prawda, że pyłek zawsze wpadnie, że można go wyczyścić i że czasem niewiele przeszkadza. Ale prawdą jest też, jakość Canona pozostawia wiele do życzenia. Na żytniej mamy np. wypisaną na karteczce informację, że pyłki KTÓRE W PROCESIE PRODUKCYJNYM DOSTAŁY SIĘ MIĘDZY MATRYCĘ A FILTR (w więc niemożliwe do wyczyszczenia przez użytkownika) NIE SĄ POWODEM DO WYMIANY MATRYCY W RAMACH GWARANCJI. Pięknie prawda? Byłem też świadkiem scenki, kiedy do serwisu przyszedł facet z nowiutką L-ką, prosto z pudełka. Soczewka w nowym obiektywie miała skazę. Na pytanie klienta, co się stało z kontrolą jakości Canona, panienka odpowiedziała: "Kontrolowane są tylko obiektywy powyżej 15000 PLN".

Przykro, że tyle osób próbuje odwracać kota ogonem i pisać sarkastyczne komentarze, zamiast przyznać że Canon, zdając sobie sprawę że i tak znajdzie klientów, po prostu sobie bimba i ma jakość głęboko w dupie.
    Bo jakosc dla jednych znaczy co innego niz dla innych. Dla kogos paproszek w obiektywie ktory nie ma zadnego wplywu na zdjecia to zaden problem w koncu nie chodzi o to zeby ogladac szkla tylko fotografowac prawda ?
    Sa tez tacy ktorzy wyszukuja te skazy, paprochy i psiocza na producenta zamiast isc robic fotki. Rysa na body albo na oslonie obiektywu jest dla nich podstawa do znacznych upustow bo sprzet nie jest do konca idealny
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

"Kontrolowane są tylko obiektywy powyżej 15000 PLN"

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć... To by znaczyło, że kontrolują raptem 3-4 modele obiektywów :]?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Sa tez tacy ktorzy wyszukuja te skazy, paprochy i psiocza na producenta zamiast isc robic fotki. Rysa na body albo na oslonie obiektywu jest dla nich podstawa do znacznych upustow bo sprzet nie jest do konca idealny
    Czemu nie ? Trzeba korzystać z każdej możliwości upustu. Ja raz wytargowałem wężyk do canona 15 zł taniej, bo pudełko było porwane... Zawsze jest na te 4 piwa
    Ostatnio edytowane przez Łukasz Unterschuetz ; 25-07-2007 o 10:08 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów