Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: Nowe 30D i matryce syfiaste

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oranvag Zobacz posta
    Przykro, że tyle osób próbuje odwracać kota ogonem i pisać sarkastyczne komentarze, zamiast przyznać że Canon, zdając sobie sprawę że i tak znajdzie klientów, po prostu sobie bimba i ma jakość głęboko w dupie.
    Po prostu wiekszosc osob (praktykow) potrafi wartosciowac problemy. Zapylenie matrycy jest po prostu efektem eksploatacyjnym a nie usterka aparatu i narzekanie na Canona jest w tym konkretnym przypadku nieco niepowazne. Jak juz tu wspomniano, pyl mogl sie dostac np w sklepie albo juz u samego uzytkownika w trakcie zakladanie/zmieniania obiektywow.

Co do innych niedorobek Canonowskich, coz kazda firma na tym rynku chce zarabiac poprzez minimalizacje kosztow. A ze maja niemal monopol w niektorych segmentach - to sobie pozwalaja na duuuzo. Zawsze mozna zmienic stajnie zeby dac im nauczke

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    "Kontrolowane są tylko obiektywy powyżej 15000 PLN"

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć... To by znaczyło, że kontrolują raptem 3-4 modele obiektywów :]?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Czemu nie ? Trzeba korzystać z każdej możliwości upustu. Ja raz wytargowałem wężyk do canona 15 zł taniej, bo pudełko było porwane... Zawsze jest na te 4 piwa
    To zrozumiale ... ja pisalem o tych ktorzy naprawde mysla ze to jest wada
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oranvag Zobacz posta
    Na żytniej mamy np. wypisaną na karteczce informację, że pyłki KTÓRE W PROCESIE PRODUKCYJNYM DOSTAŁY SIĘ MIĘDZY MATRYCĘ A FILTR (w więc niemożliwe do wyczyszczenia przez użytkownika) NIE SĄ POWODEM DO WYMIANY MATRYCY W RAMACH GWARANCJI.
    Dobrze, że o tym nie wiedziałem wcześniej, mógłbym dostać zawału:-o Na szczęście, żyjąc w błogiej nieświadomości, oddałem moją puszkę na Żytnią, sugerując jedynie zdjęcie filtra i wyczyszczenie (na co usłyszałem - nie da się, choć na tym oforum są jednak opisane przypadki, że się kiedyś dało) i otrzymałem po 2 tygodniach z wymienioną matrycą w ramach gwaranji. Później co prawda musiałem odsyłać im aparat jeszcze raz (nie działało ISO 3200) i tym razem w karcie gwarancyjnej pojawił się wpis kalibracja matrycy. Inna sprawą jest, że po tym kolejnym odbiorze aparatyu z serwisu, pierwszą rzeczą jaka musiałem zrobić, było dokładne czyszczenie matrycy, bo wróciła cała zasyfiona. Ale na szczęścioe tym razem tylko z zewnątrz Ale to już nie dotyczy jakby kwestii staranności montażu w fabrykach Canona
    Ostatnio edytowane przez solti ; 25-07-2007 o 10:13
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vincent Zobacz posta
    Kupujecie Mercedesa w salonie a sprzedawca Wam powie że plamy na skórzanych siedzeniach to usunie Wam serwis ???!!!
    Porównanie mocno chybione. Czyszczenie matrycy w dSLR jest moim zdaniem taką samą czynnością jak np. uzupełnianie płynu do spryskiwaczy w merolu. Są tacy, co lecą z tym do serwisem.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

A propo czystości.. na jednej z dużych imprez zapaskudziła mi się po deszczu przednia soczewka i pytałem jednego z fotografów (mega wyga jeśli chodzi o trójmiejskich foto), czy nie ma ściereczki na co on tylko w milczeniu pokazał mi TYLNĄ soczewkę 300 mm L 2.8 która była zafajdana, jakby ktoś na nią nasmarkał i roztarł jeszcze palcem...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG Zobacz posta
    A co z pyłkami które osiądą w trakcie takiego sprawdzania Następny klient powie ze Canon jest do d... bo daje zapylone matryce
    pyłki to pikuś - kompetentny sprzedawca wskazuje klientowi odpowiednia stronę w manualu - obsługa gruszki gumowej - tom 1.

A propo czystości.. na jednej z dużych imprez zapaskudziła mi się po deszczu przednia soczewka i pytałem jednego z fotografów (mega wyga jeśli chodzi o trójmiejskich foto), czy nie ma ściereczki na co on tylko w milczeniu pokazał mi TYLNĄ soczewkę 300 mm L 2.8 która była zafajdana, jakby ktoś na nią nasmarkał i roztarł jeszcze palcem...
    To był praktyk

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Porównanie mocno chybione. Czyszczenie matrycy w dSLR jest moim zdaniem taką samą czynnością jak np. uzupełnianie płynu do spryskiwaczy w merolu. Są tacy, co lecą z tym do serwisem.
    Mnie bardziej pasowaloby porownanie do mycia szyb w samochodzie ... niektorzy prosza obsluge stacji benzynowej zeby to za nich robila

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Zablokowany

Domyślnie

co jak co ale napewno mialo to wplyw na zdjecia. no ale jak ktos jest fleją,to nia pozostanie w każdej dziedzinie.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dan7770 Zobacz posta
    co jak co ale napewno mialo to wplyw na zdjecia.
    Dowod Panie ... prosimy o dowod
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 25-07-2007 o 14:16

Domyślnie

dan7770/no nie wiem.. koleś sporo konkursów dla fotoreporterów już wygrał...A czy jest fleją.. chyba wszyscy są.. W momencie, kiedy część czyści szmatką swoje szkiełka tacy jak on cykają foty, które potem wygrywają konkursy

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów