Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 73

Wątek: Nowe 30D i matryce syfiaste

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Dowod Panie ... prosimy o dowod
    Hmmm... Może znajdę w domu przykładowe zdjęcie. Robione Pancolarem 50 1,8. Wszystko niby piękne, ostre ale... na niektórych zdjęciach dostrzegłem poświatę wokół przedmiotów. Po uważnym obejrzeniu obiektywu okazało się, że była ona wynikiem skazy w PRZEDNIEJ soczewce. Więc jeśli tamten koleś miał umazaną tyną soczewkę obiektywu, to chyba tylko w celach artystycznych, zeby z defaulta robić zdjęcia jak przez skarpetę.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oranvag Zobacz posta
    Hmmm... Może znajdę w domu przykładowe zdjęcie. Robione Pancolarem 50 1,8. Wszystko niby piękne, ostre ale... na niektórych zdjęciach dostrzegłem poświatę wokół przedmiotów. Po uważnym obejrzeniu obiektywu okazało się, że była ona wynikiem skazy w PRZEDNIEJ soczewce. Więc jeśli tamten koleś miał umazaną tyną soczewkę obiektywu, to chyba tylko w celach artystycznych, zeby z defaulta robić zdjęcia jak przez skarpetę.
    Ja z racji zawodu najczesciej pstrykam brudnymi szklami i to do tego szerokimi na ktorych ponac najlepiej widac rozne syfy. Jak do tej pory nie zauwazylem zeby brud w jakikolwiek sposob wplywal na ich jakosc.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Co więcej - takie "efekty" przypominają czasy fotografii analogowej gdzie również pojawiały się różnorakie defekty.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oranvag Zobacz posta
    i dochodzimy do sedna.... onanistycznego analizowania fotek na 400% a zrzuc fotke na papier(tak tak niektorzy tak robia ) i zycze szczescia w znajdowaniu skaz... prawa optyki sa jakie sa a o zdjeciu nie decyduje ilosc pyklow na matrycy czy obiektywie ale jego tresc... bo te najwieksze zdjecia sa pelne rys skaz ziarna i bog wie czego jescze tyle ze malo kogo to obchodzi bo liczy sie to co przedstawiaja a nie to jak...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

i mają krzywy horyzont..

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

hmmm... widze ze ludzie narzekaja na Canon Polska. ja mam aparat kupiony w niemczech. po zakupie stwierdzilem pare paprochow na matrycy i dodatkowo kilka hot pixeli. naprawde trzeba miec szczescie zeby kupic sprzet w 100% ok.

Bywalec Awatar zajec3
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

jak moim 2 tygodniowym 350d zrobilem zdjecie na f=36 to sie przerazilem:P

Dopiero zaczyna Awatar Kokoon
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Co powiecie na tych ktorzy siedza i foca w warunkach delikatenie mowiac ekstremalnych? W takim przypadku Waszym zmartwieniem nie beda paprochy na lustrze czy matowce, ale to czy przypadkiem jakas zmija nie chce Was ukasic w tylek .

Nie mowiac juz o "O nieee!!! Matko!!! ekranik mi sie porysowal!!!" .
    Ostatnio edytowane przez Kokoon ; 27-07-2007 o 12:46

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mi kiedyś przyniósł gość 5d do czyszczenia. Mówił, że mu czasem na zdjeciach coś widać. Zdjęcie nieba na f20 zrobione tymże aparatem wyglądało tak :

O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Sebol, na jakim szkiełku to sprawdzałeś? Canonie 55-200?
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów