Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Sigma 17-35 mm f/2.8-f/4.0 DG EX ASP HSM IF

Domyślnie

dla mnie nie trafia AF nie ma co

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    dla mnie nie trafia AF nie ma co
    Ano nie trafia.
    Serwis powiedział żeby obiektyw odesłać do sklepu co niniejszym czynię.
    Zobaczę drugi egzemplarz. Jak będzie to samo to nie wiem.
    Albo rzutem na taśmę wyślę do serwisu w celu kalibracji albo zapomnę o sigmie.

Domyślnie

ja kalibrowalem sigme 30 1,4 z d200 , i wiesz po kalibracji bylo super dobrze wiec mi sie sprawdzila kalibracja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    ja kalibrowalem sigme 30 1,4 z d200 , i wiesz po kalibracji bylo super dobrze wiec mi sie sprawdzila kalibracja
    To mnie trochę pocieszyłeś.
    A jak żle było przed kalibracją?

Domyślnie

w d70 i s3 w punkt w d200 nie ostrzyl na nieskonczonosc i bf jakies 1 cm na 45cm

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja po moich doświadczeniach z tą Sigmą się rozstałem. Później jeszcze próbowałem raz szczęśćia ale sprawdzałem dwa egzemplarze i ....... Cena i HSM niewątpliwie kusi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja po moich doświadczeniach z tą Sigmą się rozstałem. Później jeszcze próbowałem raz szczęśćia ale sprawdzałem dwa egzemplarze i ....... Cena i HSM niewątpliwie kusi.

Ano właśnie.
    Znowu się powtórzę:
    biorąc pod uwagę ogniskową, światło i hsm oraz oczywiście cenę ta sigma byłaby bezkonkurencyjna gdyby ... no właśnie cała reszta która jest najważniejsza

Pan z serwisu zapewniał mnie, że da się to w 100% wyregulować. Pożyjemy zobaczymy. Na razie wypełniłem wniosek zwrotu w cyfrowe.pl ale pomimo wysłania kolejnego z ponagleniem nikt się do mnie nie odezwał w celu potwierdzenia wysyłki. hmmm Jak coś sprzedać to zaraz odpowiedź jak zareklamować to już mają cię w ...

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Spoko, cyfrowe.pl to porządna firma. A co do szkła mnie też ten HSM bardzo zachęcił, ale jak patrzę z perspektywy czasu to chyba lepszy byłby Tamron 17-35. Nie jest tak fajnie wykończony za to zdjęcia jakby lepsze robił. Kolega ma przy 30D i dobrze z nim się pracuje.
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

tamron jest bdb nawwet na 5d nie idaleny ale bdb niedlugo bede mial 17-40 to powiem wiecej co jest najlpesze z serii 17-35 z nizszej polki w kazdym badz razie tami jest lepszy niz 17-35 2,8 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Spoko, cyfrowe.pl to porządna firma. A co do szkła mnie też ten HSM bardzo zachęcił, ale jak patrzę z perspektywy czasu to chyba lepszy byłby Tamron 17-35. Nie jest tak fajnie wykończony za to zdjęcia jakby lepsze robił. Kolega ma przy 30D i dobrze z nim się pracuje.
    Nie brałem go pod uwagę bo trochę po nim pojechali na optyczne.pl
    A jak czytam, że dosyć częste pomyłi AF to mnie aż skręca.

No cóż ale jest to jakaś alternatywa.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów