Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: obiektywy do 400D/350D i karta pamięci

stiff
    Guest

Domyślnie obiektywy do 400D/350D i karta pamięci

Witam
    Jest to mój pierwszy post i od razu mam pierwsze pytania
    Pytanie pierwsze
    Jestem w trakcie zakupu Canona EOS 400D lub 350D z kitem (lub jest to związane z tym czy rodzice dadzą mi więcej funduszy na sam aparat) i chcę się dowiedzieć jaki najlepiej następny obiektyw kupić (może do babci się uśmiechne po trochę więcej $) i mam dylemat wybrałem takie obiektywy:
    Canon EF 75-300 mm f/4-5.6 III USM
    Canon EF 28-105mm f/4-5.6 USM
    Canon EF 50/1,8 USM
    Canon EF 28-90mm f/4-5.6 USM
    Sigma 70-300mm f/4,0-5,6 DG APO Makro
    jeżeli są jakieś inne propozycje proszę od razu linka do allegro.pl lub do sklepu w którym można kupić ten obiektyw
    Pytanie dwa
    Jak kupować aparat to od razu z kartą pamięci i teraz pytanie czy karta Sonego 4gb oto link do niej http://sklep.fotojoker.pl/produkt.php?id=10313 będzie dobrze działać z canonem??

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

zamiast 350/400d dołóż ok 500-600zl i kup 30d, co do obiektywów mogę polecić tamrona 28-75/2.8 na początek lub 50/1.8
    Ostatnio edytowane przez magix ; 22-09-2007 o 17:41
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Dokładnie bierz od razu 30d body i do tego tamrona 17-50 i 50 1.8 albo jak styknie to 50 1.4. Napisz od razu ile masz kasy a nie moze to a może tamto.
    28-90 od razu bym odpuścił. miałeś lustro kiedyś??? potrzebne ci tele??? bo jak nie to ze wszystkich szkieł mozna sleić jedna przyzwite np. 17-40 4 L.
    Nauczyłem sie ze nie opłaca sie kupowac szajsu bo tanszy.

Pozdrawiam

stiff
    Guest

Domyślnie

a więc będe mógł wydać ok. 3500 zł

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Razem z body???? Bo jak tak to zostaje ok 1500zł (400d). Nie dużo ale mozna pomysleć. Not o wyjscie nr 1 czyli 17-50 2.8 i 50 1.8. Narzie tyle a później cos sobie dokupisz.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z tych co wymieniłeś to warta grzechu jest ta sigma i 50-tka. Jak rozumiem jako szeroki to kit. Puszka to w zasadzie na początek obojętne. Ja bym jednak stawiał, że im tańsze body, a lepsze szkła tym lepiej dla Ciebie na przyszłość . 350-tka mimo, że leciwa na prawdę daje rady . Kupowanie 30D i oszczędzanie na szkłach to bezsens. Ta karta raczej na pewno będzie działała z canonami tylko, że wydaje mi się, że jeśli nie będziesz namiętnie strzelał seriami to bym sobie wziął coś tańszego. Np. Pretec 80x albo któryś kingston.
    Co do szkieł to rozwiązań jest mnóstwo ale to Ty sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co tak na prawdę jest mi potrzebne.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-09-2007 o 20:40
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Jarooo
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

400D. Na początek masz KIT'a - wystarczy do tego 50/1.8 i ewentualnie Sigmę APO... i zacznij robić zdjęcia z czasem dozbierasz do czegoś lepszego i określisz się jakie zdjęcia lubisz robić najczęściej i którym obiektywem. Wtedy zainwestuj w takie szkło z wyższej półki i kolejne i kolejne i kolejne .... :wink:
    Co do karty w tej cenie masz Sandisk'a Exstrim III (4GB), wydaje mi się, że pewniejszy (oczywiście zwróć uwagę od kogo kupujesz, chodzi o podróbki) tu masz link http://allegro.pl/item244679805_cf_4..._fv_10lat.html
    nawet niższa cena (+ przesyłka)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Kolekcjoner - o minutę szybszy...
    Ostatnio edytowane przez Jarooo ; 22-09-2007 o 20:40 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tych co wymieniłeś to warta grzechu jest ta sigma i 50-tka. Jak rozumiem jako szeroki to kit. Puszka to w zasadzie na początek obojętne. Ja bym jednak stawiał, że im tańsze body, a lepsze szkła tym lepiej dla Ciebie na przyszłość . 350-tka mimo, że leciwa na prawdę daje rady . Kupowanie 30D i oszczędzanie na szkłach to bezsens. Ta karta raczej na pewno będzie działała z canonami tylko, że wydaje mi się, że jeśli nie będziesz namiętnie strzelał seriami to bym sobie wziął coś tańszego. Np. Pretec 80x albo któryś kingston.
    Co do szkieł to rozwiązań jest mnóstwo ale to Ty sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co tak na prawdę jest mi potrzebne.
    Ja jednak zostałbym przy 30d +50/1.8 potem będziesz sam dobrze wiedział co potrzebujesz i jak Cię wciągnie (a raczej wciągnie) to uzbierasz na pewno na nowe szkło lub inne akcesoria. 350d daje rade i obydwoma aparatami zrobisz tak samo dobre zdjęcia , ale po pewnym czasie człowieka denerwują jego ułomności (wizjer i focus ) i będziesz chciał zmienić na coś lepszego. Z 30d po prostu sie lepiej pracuje niż z 350d . Wbrew pozorom nie warto tez oszczędzać na body zwłaszcza ze różnica cen jest stosunkowo niewielka.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    (....) Wbrew pozorom nie warto tez oszczędzać na body zwłaszcza ze różnica cen jest stosunkowo niewielka.
    Przy budżecie kolegi te ok. 1200 (ceny allegro) to jednak nie bagatela.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

co do karty. za te pieniądze bierz sandiska extreme III.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów