Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 83

Wątek: Wzięty za PROFI nie widziałem zamku

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Byłem na nocy muzealnej (w Warszawie) jakoś na początku czerwca i wszędzie można było robić zdjęcia. Co prawda nikogo nie pytałem czy mogę, ale też nikt nie zwrócił mi uwagi. Jedynie plecaka nie mogłem wnosić do środka ;-) Ale na szczęście miałem tylko body z obiektywem, więc nie było problemu. Podczas normalnego zwiedzania nie wiem jak to wygląda - nie miewałem ze sobą aparatu.
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Bywalec
    Miasto
    U.K.

Talking

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Sporo postow odnosi sie do UK, to i ja sie tez odniose. Po swoich przejsciach na Dworcu Centralnym w Warszawie i kilku innych miejscach w Warszawie, w ogole zastanawialem sie, czy oplaca sie brac aparat do UK, bo i tak pewnie nigdzie nie bedzie mozna zdjec robic w zwiazku z zagrozeniem terrorystycznym, a w muzeach zawsze nie wolno robic zdjec, itp.
    Ide na King's Cross[dworzec Harrego Pottera], porobic zdjecia - czaje sie z tym aparatem, patrze czy nikt do mnie nie podchodzi, robie zdjecia prawieze z brzucha, ale sie udalo, nikt nie podszedl i mam fotki!

Poszedlem do British Museum, wstep za darmo i rozgladam sie czy jest zakaz fotografowania. Nie ma. Dla pewnosci pytam sie pana ochroniarza, a on tylko w smiech i mowi, ze oczywiscie mozna.

Przez przypadek znalazlem siedzibe New Scotland Yard, kordony policji wokolo niej, ale fotke pamiatkowa chcialbym zrobic. Pytam sie policjanta, czy moge zrobic foto - on w smiech i oczywiscie, ze moge[bylo to 2 dni po zmachu na lotnisko w Glasgow].

Ide do Harrodsa, zakazu foto nie widze, ale tez wole sie spytac ochroniarza, czy moge foty robic - on w smiech i oczywiscie ze moge, poza jedna sala z diamentami.
    Kurcze zastanawialem sie jak mogles tego nie wiedziec, ze tutaj (w UK) ciezko jest znalezc miejsce gdzie nie wolno fotografowac, bo wydawalo mi sie, ze napisalem Ci w Twoim watku gdy pytales o Londyn i... przegladnalem to co napisalem... A wlasciwie nie napisalem.

Zauwazysz moze tez robiac zdjecia, ze ludzie ani nie uciekaja przed Toba, ani tez nie wlaza specjalnie przed obiektyw (chyba, ze nie zauwaza, to wtedy przeprosza).

Co do tego co napisales o przeprowadzce tutaj, powiem Ci tak: Nie pracuje i mieszkam w Anglii, tylko w Walii wiec napisze o walijczykach... lenie... i nigdy tutaj przez to nie bedzie problemow z praca dla nas

Teraz odbiagajac od tematu:

Ale niestety nie wszystko jest rozowo. Np. Kurierzy tutaj (Walia) z Fedexu czy City link to kiszka. Juz kilka razy mialem problem. Np. wczoraj dostarczonio mi paczke (z HK) z 35mm f1.4 ktora byla cala czarna (jakby ktos sadza ubrudzil, ze nie moglem rak domyc) i miala powazne wgniecenie z boku! Na szczescie Hugo So (urgalaxy) jest zapobiegawczym czlekiem i zapakowal 3 pudelka (jedno w drugie) przekladane "bąbelkami", wiec juz po dostaniu sie do 2-go pudelka wiedzialem, ze musi byc wsio OKi...
    Canon DSLR i "L"ki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Wybrałem się wczoraj z rodziną do zamku w Pszczynie (niestety cały budynek obstawiony rusztowaniami, a na fotki z parku własnie liczyłem) i po zakupieniu biletu rodzinnego (dlaczego rodzina jest tylko wtedu gdy dziecko ma poniżej 16 lat a jeśli wiecej to już nie? , ale wracając do fotografi postanowiem popstrykac w środku i za niemałe pieniądze wykupiłem opcje fotografowania. Przy wejściu Pani sztniarka stanowczo stwierdziła,że z tym plecakiem to ja nie wejde (w plecaku sprzet foto!) i musze go zostawic na haku w szatni obok setki innych bardziej lub mniej podobnych, po okazaniu zawartości i biletu za foto dalej obstawała przy swoim, nie pomogło wezwanie Kustosza (starsza Pani) która stwierdziła cytat: "dlaczego Pan nosi taki drogi sprzęt?" po mojej odpowiedzi "bo taki mam" dodała:"że i tak nie moge fotografowac takim aparatem to to jest sprzet PROFESJONALNY a tutaj tylko fotki amatorskie na wasne potrzeby"
    Nie muszę Wam mówić jak sie wkur....m, zarządałem zwrotu za bilety i mam w d...e ten ich cały zamek!!!.
    Z drugiej jednak strony to moja próżność została mile połechtana, w koncu zawsze to fajnie być wziętym za PROFI:grin:

Byłem w Pszczynie w ubiegły czwartek. Z dosyć dużą torbą i aparatem. Chciałem dziecku pokazać pałac. Popstrykałem trochę w parku.
    Nie planowałem robić zdjęć w tym dniu w środku. Zwłaszcza, że przed rokiem zapłaciłem 36zł za robienie w ciemnych pomieszczeniach bez możliwości użycia lampy i statywu. Ale jak zobaczyłem, że opcja foto kosztuje tylko 12zł oczywiście wykupiłem :-P
    Panie wszatni miały trochę obiekcję, ale miły ze mnie człowiek i obiecałem, że nic nie potłukę więc się zgodziły.
    Widać, że albo kolega miał plecak ogomny albo kiepskie podejście do ludzi :wink:

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreon Zobacz posta

Co do tego co napisales o przeprowadzce tutaj, powiem Ci tak: Nie pracuje i mieszkam w Anglii, tylko w Walii wiec napisze o walijczykach... lenie... i nigdy tutaj przez to nie bedzie problemow z praca dla nas

Mieszkalem pewien okres czasu w Mold (dla walijczykow nazwa Yr Wyddgrug) niedaleko Chester wiec moge potwierdzic.. Lenie , Lenie , Lenie A mimo wszystko jakos sobie radza.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thinredline Zobacz posta
    Byłem w Pszczynie w ubiegły czwartek. Z dosyć dużą torbą i aparatem. Chciałem dziecku pokazać pałac. Popstrykałem trochę w parku.
    Nie planowałem robić zdjęć w tym dniu w środku. Zwłaszcza, że przed rokiem zapłaciłem 36zł za robienie w ciemnych pomieszczeniach bez możliwości użycia lampy i statywu. Ale jak zobaczyłem, że opcja foto kosztuje tylko 12zł oczywiście wykupiłem :-P
    Panie wszatni miały trochę obiekcję, ale miły ze mnie człowiek i obiecałem, że nic nie potłukę więc się zgodziły.
    Widać, że albo kolega miał plecak ogomny albo kiepskie podejście do ludzi :wink:

może trafiłem na "złą" zmianę szatniarsko-ochroniarską, a też miły ze mnie człowiek, oczywiście do chwili gdy niekt mnie nie wkur..i
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreon Zobacz posta
    Zauwazysz moze tez robiac zdjecia, ze ludzie ani nie uciekaja przed Toba, ani tez nie wlaza specjalnie przed obiektyw (chyba, ze nie zauwaza, to wtedy przeprosza).
    Tak, rzeczywiscie - po tym mozna rozpoznac mieszkanca wysp Czasami mi to przeszkadza, bo chcialbym, zeby mi ktos w obiektyw wszedl, zebym mogl mu zrobic zdjecie Jak sie robi im zdjecia, to tylko dziwnie sie popatrza i ida dalej Narazie zadnych nieprzyjemnosci.
    Polska ochrona, mila ochrona
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Tak, za 300 zł + VAT za godzinę fotografowania (bez lampy błyskowej)
    dzieki sven więc miejsce skreślone

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Tam 3 Flaszki załatwiają sprawę
    Sprawdzone? Co najlepiej idzie?

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Sprawdzone? Co najlepiej idzie?
    Młodzi się finansami zajmowali Ja nic nie wiem ;]
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Młodzi się finansami zajmowali Ja nic nie wiem ;]

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów