Strona 7 z 45 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 442

Wątek: Ładowarka akumulatorów NIMH

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swebodzinski Zobacz posta
    I co lepsze wasze niby cuda czy moje cudo ?
    Taak Twoje to jest dopiero cudo.. Ja będziesz kiedyś organizował pokaz to daj znać to na pewno przyjedziemy. Na biletach zrobisz sporą kasę więc możesz też rozwiesić plakaty.

Może kiedyś też będę szczęśliwym posiadaczem ale narazie muszę sobie kupić atrapę żebym mógł pokazywać znajomym co sobie kiedyś kupie..

P.S A loda robi ta ładowarka??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Oczywiscie ktos powie: Panie za 4-5 lata to samoloty beda na Ksiezyc lataly i wymyslimy ogniwa samoregenerujace. Moze tak a moze nie? W kazdym badz razie oslawiona 700 (900 juz sie nie produkuje) z mozliwoscia naladowania akumulatorka max 3000mAh juz tego nie doczeka. A sadze, ze takie ogniwka to juz w przyszlym roku beda.
    Jak rozumie, szanowny kolega zastanawia sie skad wiem, ze w przyszlym roku beda akumulatory 3Ah ? No moze sie troche zagalopowalem, gdyz one juz sa w sprzedazy. Proponuje przejzec oferte fmy PROFITEXX.
    pisales o blizej nieokreslonej przyszlosci ktora bedzie tak rewolucyjna, ze tylko twoje cudo jej sprosta .. nie rozumiem tez po co piszesz o aku 3000mAh skoro bc700 (stad cytat z twojego wczesniejszego posta) i tak je naladuje ?? sam sobnie zaprzeczasz.. polecam czytanie ze zrozumieniem bo dla mnie to na sile starasz sie teraz wymyslac argumenty z posata na post..

Mam zone i to ona ubija piane.
    bez komentarza
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 15-06-2007 o 09:53

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Załącznik 2937

Załącznik 2938

Załącznik 2939

Załącznik 2940

Kurna, niedługo żeby naładować akumulatorki to trzeba będzie mieć conajmniej doktorat z elektrotechniki

Mnie się podoba ładowarka od Canona (ta do BP-511). Jak mryga to ładuje; jak swieci, to gotowe. Proste :-)
    a do AA/AAA używam MW 8168. Też prosta :-) czerwone-ładuje, zielone-gotowe :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

swebodzinski
    Guest

Domyślnie

My sie tutaj klocimy kto ma lepsze cudo i dlaczego. Wymyslamy sobie itd itp.
    A moze przyszlosc to jest cos takiego: http://www.usbcell.com (jako ciekawostka). Kto wie, moze za pare lat w ogole ladowarki pojda do lamusa.

Piotr Swebodzinski

piwosz
    Guest

Domyślnie

My sie tutaj klocimy kto ma lepsze cudo i dlaczego. Wymyslamy sobie itd itp.
    Nie my sie kłucimy Panie Piotrze, tylko Pan mówi że MH-C9000 to wręcz najlepsze cudo jakie wymyśliła ludzkość, a reszta, szczególnie BC-700 to "szajs". Są bardziej cywilizowane metody wyrażenia swojej opini...

Z resztą z tego co widze na elektrodzie http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...989767#3989767 to Pan od bardzo niedawna jest posiadaczem MH-C9000, o ile w ogóle...Ja rozumiem powiedzieć szajs na ładowarkę, która oprócz ładowania (jednocześnie 2 lub 4 ogniw) nic więcej nie posiada, ale mówić szajs na BC-700 to lekka przesada.

Przypominasz mi małego chłopca, który długo zbierając kupił sobie wymarzony samochodzik i wszystkich chce na siłę przekonać, że akurat jego jest najlepszy (bo tyle kosztował i tak długo zbierał). Biorąc pod uwagę rzeczywiste możliwości nie widzę powodów płacić dwa razy więcej za cudowne MH-C9000. Poza tym to nie my kupujemy po 3 ładowarki, tylko pan jak widać na elektrodzie...

Mam nadzieję, że nie będę zbyt często spotykał takich wulgarnych osób jak Piotr Swebodzinski na forum.

pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar SausageDog
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Kupiłem niedawno bc-700 z zestawem akumulatorków sanyo 2700 Evo (bez wytłoczonego HR) no i już 3 dni się formatują na prądzie 200mA. Oto wyniki promiarów pojemności po każdym cyklu ładowania i rozładowania:

Nr aku: 1 2 3 4
    Ład. 1 (mAh) 836 886 982 931
    Ład. 2 (mAh) 1028 1090 1321 1080
    Ład. 3 (mAh) 1172 1259 1342 1220
    Ład. 4 (mAh) 1433 1259 1420 1255

Jak widać tendencja jest zwyżkowa ale wyobrażałem sobie że po powiedzmy 5 cyklach aku siągną przynajmniej to minimum które jest na nich napisane czyli 2500mAh. Sprzedawca w sklepie zapierał się że aku ma od ogólnopolskiego dystrybutora sanyo i jest wysoce nieprawdopodobne żeby to były jakieś podrubki. Czy też macie takie osiągi na świeżych aku?
    Zwiększe im prąd ładowania do 500mAh bo inaczej się nie doczekam...
    40D C17-55/2.8 C100/2.8 580exII

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Nie zatrzymuj im cyklu, zostaw na prądzie 200.

Dodatkowo mogę Ci powiedzieć że podczas funkcji test pojemność jest mierzona chyba inaczej. W każdym razie ładowarka podaje większą pojemność.

Ja w swoich ogniwach technoline, miałem 2610, 2590, 2650 i 2700. Na drugim komplecie prawie tak samo, ogniwa maja nadruk 2600 wiec nie jest źle.
    Odświeżanie 2 letnich ogniw Forever 2600 odprowadziło po ponad tygodniu je do pojemności około 1800 i tak już pozostało, na początku miała mniej niż 1000
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Dopiero zaczyna Awatar SausageDog
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Gdy były w trybie discharge po 5 cyklu ładowania odłączyłem je na jakiś czas i po kilku dniach podłączyłem ponownie i co ciekawe w trybie refresh podawała już wartości zbliżone do 2700mAh .

A to pomiarów (tryb test) dla baterii sanyo 2700 - bez znaczka HR, mierzone przy prądzie rozładowania 250mAh po około 7 cyklach refresh od zakupu:

1. 2,67 Ah
    2. 2,65 Ah
    3. 2.70 Ah
    4. 2.74 Ah
    40D C17-55/2.8 C100/2.8 580exII

niedźwiedź
    Guest

Thumbs down Ic 8800

mam ładowarkę IC 8800 kupioną na allegro w firmie Kollron Technik.
    I jest to bubel - zepsuła się po kilkunastu ładowaniach
    1. jak się ją poruszy to się resetuje wszystko
    2. 2 stanowiska nie działają
    3. niedoładowuje
    4. bardzo mocno przegrzewa
    5. wyświetlacz jest uszkodzony - nie wyświetla 1 elementu

jest na dwuletniej gwarancji i co z tego jak z firmą nie można się nijak skontaktować na maile nie odpowiada, telefonów nie odbiera

co do akumulatorów to Profitexx 2800 to po pełnym naładowaniu Nikon D200 widzi je rozładowane i nawet nie drgnie, wszystko inne na nich działa i nawet 1000 klatek można na nich zrobić na SB 800
    może ktoś ma podobne doświadczenia ?

Strona 7 z 45 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów