tylko, że szybkie ładowarki zabijają pojemność....
tylko, że szybkie ładowarki zabijają pojemność....
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Oj Panowie.
Jak macie duzo kasy na akumulatory to sobie je marnujcie w swoich 'wspanialych' ladowarkach typu BC-900 czy BC-700, ktorych koszt wyprodukowania w PRC wynosi pewnie 5 max 10 $.
Jak do tego doliczyc np. spalone mieszkanie od wybuchnietego akumulatora to okazuje sie, ze nie sa one wcale takie fajne na jakie wygladaja. Co z tego ze firmware v33,36 moze byc i v100 a i tak jest to jeden wielki szajs, ktory ma wiecej wad niz zalet.
Juz slysze ten krzyk oburzenia - przeciez one sa najlepsze na swiecie itp itd.
Coz - papier zniesie wszystko, czlowiek nie musi. To dziala mniej wiecej tak: szybko, tanio, solidnie - wybierz dwa z podanych. Juz sie wam rozjasnia w glowach.
Kolejne pytanie jakie slysze - to czego ty mondralo uzywasz ? Ano naprawde jednej z lepszych ladowarek, ktora ma to wszystko co te wasze cudenka i jeszcze wiecej a mianowicie MH-C9000. I co wy na to ? Jak chce wolno to mam wolno, jak chce szybko to mam szybko. A jezeli nie mam ochoty bawic sie w ustawianie parametrow - to zrobi to za mnie sama ladowarka. Wasz jogurt tego nie potrafi.
Dla niewtajemniczonych pare linkow:
http://www.digitaldingus.com/reviews/maha/mhc9000/
http://www.nevadaradio.co.uk/acatalo..._Analyzer.html
A na deser
http://www.betterlifegoods.com/Produ...e=BLG-CAT21446
Pozdrawiam wszystkich
Piotr Swebodzinski
Ostatnio edytowane przez swebodzinski ; 13-06-2007 o 22:28
ta też ma wybór prędkości ładowania...(ładowanie różnym prądem)
a tak. btw..czy tutaj komuś na forum wybuchł aku w ładowarce albo czy znacie taką historię ??
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Na tym forum moze i nie. Ale jakie jaja sie dzieja z 'fantastyczna' BC-900 mozna sobie poczytac tutaj:
http://www.candlepowerforums.com/vb/...attery+Charger
http://forums.dpreview.com/forums/re...6694877&page=1
i na innych forach.
Nie mowiac juz o ilosci wadliwych. Coz to z roznica czy to bedzie TechnoLine, La Crosse, czy jakies inne cudo. To i tak ta sama fabryka w PRC tylko napis na plastiku inny.
A jak sznowni panowie formujecie lub regenerujecie wasze akumulatorki ? Jak sie domyslam to wsadzacie->rozladowujecie->wyciagacie->wsadzacie itd. A ja po prostu zadaje ilosc cykli i ide sobie spokojnie spac. Po dwoch dniach mam zrobione. Fajne co ?
Co do ustawiania pradow ladowania - a to i owszem mam. Tylko ze od 200mA- 2000mA jak chodzi o ladowanie i od 100mA-1000mA jesli chce rozladowac i to wszystko z krokiem co 100mA. Oczywiscie wszystko to jest ustawiane na pojedyncza cele.
Pozdrawiam
Piotr Swebodzinski
ustawianie na pojedynczy kanał jest też w bc-700...proponowałbym poczytać najpierw..
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Jezeli 700 jest uproszczona wersja 900 to logicznym jest, ze tez jest.
W zwiazku z tym wydaje mi sie, ze rzeczy oczywistych nie ma co pisac. Tylko jak mozna w oslawionej 900 czy niech tam bedzie 700 ustawiac ten prad. Proponuje zajrzec do instrukcji to sie szanowny Pan przekona.
Jak juz napisalem ja to moge tobic niezaleznie na kanal z krokiem 0.1A w zakresie 0.2A-2A. A 700 ile potrafi ?
Pytanie tylko dlaczego w ogole powstala 700 skoro 900 byla taka dobra ?. Co gadzety obcieli ? Ej chyba nie o to do konca chodzilo. Skierowac pod strzechy ? Chyba tez nie. Jak dla mnie to nie za bardzo sobie mogli poradzic z grzaniem akumulatorow i stabilnoscia przy wyzszych pradach. Wiec co ? Obnizamy max prad ladowania i wypuszczmy nowa wersja - niby lepsza. Tylko, zeby baladowac akumulatorek 2500mAh to trzeba sobie jakies 3h z okladem poczekac. Ano niech sobie zapalency czekaja. I tak beda glownie uzywac do sprawdzania pojemnosci swoich akumulatorkow i sie stresowac ile to im fabryka obciela w stosunku do tego co napisane. A do ladowania niech sobie kupia druga, trzecia, dziesiata ktore im te akumulatorki porozwalaja.
Jeszcze raz.
Papier wszystko zniesie - czlowiek nie musi.
Piotr Swebodzinski
bc-900 rózni się akcesoriami dołączanymi do ładowarki...po prostu je posiada i ma inny kolor![]()
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Po primo, nie masturbuje sie ladowarka (chociaz to rodzaj zenski to mozna z nia robic cos innego ); po secundo cudo 700 rozni sie od cuda 900 nie tyle akcesoriami, bo do sa duperele tylko elektronika i firmwarem. 700 ma fw o ile dobrze pamietam v36 i plytke v9 natomiast 900 v33 i plytke zdaje sie ze w v5. Moj szanowny przedmowca nie zabardzo wie co w domu posiada. Miec cos i nie wiedziec co sie ma ? Wstyd, wielki wstyd.
A jak panowie rozwiazujecie problem duzej ilosci waszych akumulatorkow i pilnowania, ktory regenerowac a ktory nie ?. Cyferki na nich piszecie i do kajecika zapisujecie? Moj jogurt po 15 ladowaniach danego akumulatorka sam sobie to zalatwi. I co lepsze wasze niby cuda czy moje cudo ?
Piotr Swebodzinski
Mówisz o mnie może ?? Bo jeśli tak to powinieneś sam się wstydzić, wielce wstydzić, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem...czy ja pisałem gdziekolwiek, że mam bc-700 lub bc-900 ??
W domu posiadam rewelacyjną ładowarkę GP, która nawet nie pokazuje, że aku jest pełne...pewnie byś o tym wiedział gdybyś poświęcił choć 15 minut na przeczytanie tego wątku od początku...
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!