U mnie jak włożę jeden aku to tylko tam gdzie włozę jest podany prąd ładowania a w innych null.
U mnie jak włożę jeden aku to tylko tam gdzie włozę jest podany prąd ładowania a w innych null.
OK! Dzieki za szybka odpowiedz! :-) Jutro odsylam do wymiany!
Camera Obscura
Na Allegro znalazłem tylko jednego sprzedawcę z BC 900.
Czy to dobra cena.
http://www.allegro.pl/item228640082_...nosci_lcd.html
Witam jest już w sprzedaży ładowarka zachwalana przez p.swebodziński.
http://www.allegro.pl/item230490396_...wszy_hit_.html
Widze Nemeo, że zakupiłeś BC 900. Jo tyż. Zobaczymy z czym to się je![]()
Nie wdając się w dyskusję z P. Swebodzinskim (styl jego postów zdecydowanie mi nie odpowiada) ta "wspaniała" MH-C9000 to prawie to samo co BC-900. Niby super produkt, a cena podobna :razz:
![]()
![]()
Do aku. AA wersja BC-700 jest wystarczająca - nie polecam (tym dbającym o akumulatory) ładowania prądem np 1,5 A !!!
Ja polecam tę ładowarkę, sprawdzi się swietnie - zapewne, o ile nie będzie uszkodzona :wink:
Jeśli ktoś chciałby przed zakupem poczytać instrukcję (format Worda) to proszę o maila - wyślę.
I niech moc Waszych akumulatorów będzie z Wami !!! :-)
[QUOTE=krzy;361074]Nie wdając się w dyskusję z P. Swebodzinskim (styl jego postów zdecydowanie mi nie odpowiada) ta "wspaniała" MH-C9000 to prawie to samo co BC-900. Niby super produkt, a cena podobna :razz:
![]()
![]()
Do aku. AA wersja BC-700 jest wystarczająca - nie polecam (tym dbającym o akumulatory) ładowania prądem np 1,5 A !!!
Ja polecam tę ładowarkę, sprawdzi się swietnie - zapewne, o ile nie będzie uszkodzona :wink:
Jak prawie to samo ,tak podchodząc to nigdy nie będzie wiadamo ,jaka ładowarka i jakie spełania funkcje.MH 9000 ma cztery termistory po jednym na każdy akku (BC 900 ma dwa termistory ) i to już nie jest to samo ,a przemawia na korzyść Mh 9000.W przypadku Bc 9000 jeden termistor chroni dwa akumulatory ,i w przypadku nadmiernego nagrzania jednego wyłączy oba.Poza tym MH 9000 ma chyba więcej funkcji i lepszy zakres regulacji.Jest nową w kraju ale na razie nie znalazłem forum gdzie co chwila ktoś pisze że wysyła Ją wymiany, Wiem że uczestniczą na tym forum sprzedający te ładowarki,tak żę musi być wspaniała dopóki się nie pozbędzie towaru, wspaniała jeżeli sprawna i nie trzeba odesłać do wymiany.Czemu na każdym forum o BC ktoś wysyła do wymiany.
Napisałem PRAWIE to samo. Zgadzam się, że jest kilka cech może wyróżniających MH 9000, ale ja uważam, że nie jest to aż taka różnica jak pisał P. Swebodzinski. Przy pewnym poziomie pęd, żeby mieć coś jeszcze lepszego staje się irracjonalny. Czy lepszy jest samochód który pojedzie 350 km/h od tego co max jedzie 300 km/h ? pewnie tak, ale kto to wykorzysta ?! szczególnie na naszych drogach !
Napisałem o ładowarce BC-700 bo jestem przekonany, że jej funkcje zadowolą 99% użytkowników akumulatorów, proponuję instrukcję, żeby po polsku przeczytać co potrafi i jakie ma parametry.
Chciałem pomóc tym co męczą się z jakimiś pseudoautomatami niszczącymi akumulatory, a nie (cytując kolegę z forum) "rozbijać gówno na atomy"![]()