Strona 6 z 45 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 442

Wątek: Ładowarka akumulatorów NIMH

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

to żarcik z tą masturbacją był, ale po prostu piszesz jak jakiś hmm... bardzo agresywny sfrustrowany marketingowiec. co to nie moja ładowarka itd. trochę spokojniej - na siłę nikogo nie przekonasz
    i odnośnie tego wybuchania aku - komuś sie zdarzyło? mi w ciągu kilku długich lat jeszcze żadna nie wybuchła.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Trzeba napisać do Pogromców Mitów !!!
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swebodzinski Zobacz posta
    ...
    A jak panowie rozwiazujecie problem duzej ilosci waszych akumulatorkow i pilnowania, ktory regenerowac a ktory nie ?. Cyferki na nich piszecie i do kajecika zapisujecie? Moj jogurt po 15 ladowaniach danego akumulatorka sam sobie to zalatwi. I co lepsze wasze niby cuda czy moje cudo ?

Piotr Swebodzinski
    Przeglądam forum od początku tego roku - w marcu zdecydowałem się zarejestrować - ale z takim sarkazmem i zarozumialstwem się jeszcze na CB nie spotkałem... Jeśli ma to być reklama konkurencyjnej ładowarki - to wyjątkowo odpychającą formę przyjął "reklamodawca" Piotr..
    Sam również przymierzam się do dobrej ładowarki - rozważam także zakup bc-700 - i poza tym jednym głosem spotkałem same pozytywne recenzje tego modelu - także na forach zagranicznych..
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 13-06-2007 o 23:52

swebodzinski
    Guest

Domyślnie

Coz, w takim razie wypada tylko przeprosic, co niniejszym czynie. Nie chcialem nikogo urazic.
    Niemniej z wypowiedzi wynikalo, ze takowa 'odjazdowa' 700 Pan zaposiada. Jeszcze raz wielkie przepraszam. Niemniej juz pare pieter wyzej napisalem dlaczego wg. mie 700 w ogole powstala. I bynajmniej nie jest to tylko roznica w duperelach (czytaj dodatkach, gadzetach czy jak to zwal), a w rzeczy zasadniczej. Bo jak mozna sobie obciac max prad i wmowic wszytkim, ze ma sie najlepsze cudo pod sloncem. Po prostu firma ktora robi tekie jaja jest do luftu i szkoda pieniedzy na jej produkty. I dla tego nie skusilem sie na ten szajs tylko kupilem sobie to co kupilem i wiem, ze jest warte swojej ceny. I pal szesc pojemnosci napisane na blaszcze. Jak dla mnie moze byc tam napisane zamiast 2500, 2600 ,2700 nawet i 10000, niemniej zawsze wiem, ze moj pradzik mnie nie zawiedzie. I ze nie musze targac 10 zestawow aumulatorow jak to co poniektorzy robia, ale wysztarczy tylko 2. Jeden w aparacie a drugi w kieszeni. Ot co.

Jest roznica ? Wydaje mi sie, ze jest. Bo po kiego grzyba kupowac 2,3 czy ile tam ladowarek (szybkie, wolne, biale czarne) kiedy mozna raz a dobrze. Cenowo i tak wyjdzie taniej.
    A co targacie po 3 ladowarki ze soba ? Ja targam 1 i to jak musze bo mi sie nie chce ogniwek naladowac.

Piotr Swebodzinski
    Ostatnio edytowane przez swebodzinski ; 14-06-2007 o 01:51 Powód: Automerged Doublepost

swebodzinski
    Guest

Domyślnie

Marketingowcem nie jestem, a i przekonywac nikogo nie mam zamiaru. Kazdy musi sam sobie dokonac wyboru. Czy wylozyc pieniazki na to czy na tamto. Jedynie co mam na celu to pokazanie, ze istnieja produkty drozsze, ale za to w jakis tam sposob lepsze. Ze potrafia na prawde odciazyc czlowieka od myslenia o *******ach. Po to ludzie stworzyli maszyny, nieprawdaz ?

A czy agresywnie ? Pewnie i tak. Ale jak sie czyta te wszystkie wypowiedzi na temat ic-8800,bc-900,bc-700 czy jak to jeszcze tam zwal to tak sobie mysle, ze czlowiekowi wszystko mozna wmowic. Tylko, ze nikt nie pokazuje, ze istnieja produkty w podobnej cenie a duzo lepsze (patrz BC-900 i C9000). Oczywiscie mojego C9000 nie bede porownywal cenowo z 700 bo nie za bardzo jest co porownywac, jedyne co to moge porownac co zyskam kupujac 700 a co kupujac C9000. I czy przypadkiem za 1/2-1 roku znowuz nie stane przed zakupem kolejnej ladowarki bo to niby cudo juz nie wystarcza. A to ze nie wystarczy to jest wiecej jak pewne.
    Oczywiscie ktos zaraz napisze - Panie jest tyle ladowarek, po co ci to cudo ?

Moje cudo posluzy mi przez najblizsze pare lat (szacuje 4-5), gdyz nie sadze, zeby w aparatach szybko pojawily sie ogniwka 20A, a takie moj cudak potrafi naladowac. Poza tym w tym przedziale cenowym do 65$ jest to wg. mnie najlepszy wybor.

Oczywiscie ktos powie: Panie za 4-5 lata to samoloty beda na Ksiezyc lataly i wymyslimy ogniwa samoregenerujace. Moze tak a moze nie? W kazdym badz razie oslawiona 700 (900 juz sie nie produkuje) z mozliwoscia naladowania akumulatorka max 3000mAh juz tego nie doczeka. A sadze, ze takie ogniwka to juz w przyszlym roku beda.

Wiec co, kupujemy sobie nastepna a ta do magazynu rzeczy niepotrzebnych. I co nie szkoda kasy?

Co do rozpadajacych sie ogniwek w 900 - sluze stosownymi linkami
    http://forums.macresource.com/read/1/215639
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=21320289

Sa w sumie podobne, ale warto je poczytac. No ktora szanujaca sie firma pozwoli sobie na takie buble? Reszte mozna sobie znalezc w maglownicy.

Piotr Swebodzinski
    Ostatnio edytowane przez swebodzinski ; 14-06-2007 o 02:06

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Jedynie co mam na celu to pokazanie, ze istnieja produkty drozsze, ale za to w jakis tam sposob lepsze.
    dziekujemy - cale zycie sie czlowiek uczy

A czy agresywnie ? Pewnie i tak. Ale jak sie czyta te wszystkie wypowiedzi na temat ic-8800,bc-900,bc-700 czy jak to jeszcze tam zwal to tak sobie mysle, ze czlowiekowi wszystko mozna wmowic.
    a moze to dlatego ze u wiekszosci ta ladowarka dobrze sie spisuje i sa zadowoleni ?? no ale skoro Ty napisales, ze tylko im to wmowiono, to pewnie masz racje

Moje cudo posluzy mi przez najblizsze pare lat (szacuje 4-5), gdyz nie sadze, zeby w aparatach szybko pojawily sie ogniwka 20A, a takie moj cudak potrafi naladowac. Poza tym w tym przedziale cenowym do 65$ jest to wg. mnie najlepszy wybor.
    i znow "wg. Ciebie" 8)

Oczywiscie ktos powie: Panie za 4-5 lata to samoloty beda na Ksiezyc lataly i wymyslimy ogniwa samoregenerujace. Moze tak a moze nie? W kazdym badz razie oslawiona 700 (900 juz sie nie produkuje) z mozliwoscia naladowania akumulatorka max 3000mAh juz tego nie doczeka. A sadze, ze takie ogniwka to juz w przyszlym roku beda.

Wiec co, kupujemy sobie nastepna a ta do magazynu rzeczy niepotrzebnych. I co nie szkoda kasy?
    a skad pewnies ze tak bedzie dostales jakis cynk z przyszlosci ?? ciagle odnosze wrazenie ze probujesz na sile narzucac innym swoje spojrzenie na twoje "cudo" i "badziewne" bc 700 .. efekt jaki jest, kazdy widzi :wink:

No ktora szanujaca sie firma pozwoli sobie na takie buble?
    znajomy 5 razy z rzedu serwisowal nowe Volvo.. tez powiesz, ze ta firma to szmelc bo przytrafil sie taki wlasnie przypadek

wiecej dystansu, to tylko "glupia" ladowarka a odnosze wrazenie ze traktujesz ten temat jak jakas walke godna lepszej sprawy :wink: .. miej sobie niewiadomo jakie "cudo" do ladowania bateryjek - zapewne wszyscy ciesza sie razem z Toba i zycza Ci wielu udanych ladowan .. innym wystarczy np. bc 700 i tez maja prawo byc happy :wink:
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 14-06-2007 o 09:36

theremin
    Guest

Domyślnie

(...) sluze stosownymi linkami (...)
    Piotr Swebodzinski
    W!

Też służę stosownym linkiem, tak na początek:

http://www.elektroda.pl/

tam są m.in fachowcy elektronicy, którzy wytłumaczą Ci jak to jest z tymi ładowarkami. Tylko radzę umiar i grzeczność, bo na elektrodzie moderator od razu sprowadza na Ziemie. To co przdstawiłeś to bełkot, a nie merytoryczna opinia na temat urządzenia technicznego.

Pozdrawiam, miłego dnia.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez theremin Zobacz posta
    W!

Też służę stosownym linkiem, tak na początek:

http://www.elektroda.pl/

Pozdrawiam, miłego dnia.
    No i wlasnie dzieki FORUMOWI canona oraz Elektrodzie i jeszcze kilku innych zakupilem 900 (700 nie mieli)

theremin
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    No i wlasnie dzieki FORUMOWI canona oraz Elektrodzie i jeszcze kilku innych zakupilem 900 (700 nie mieli)
    Ba! No, ale Ty używasz ładowarki zgodnie z przeznaczeniem, a nie do bicia piany i dzikiej masturbacji :wink:

P.S. Polecam elektrodę.

swebodzinski
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta

a skad pewnies ze tak bedzie dostales jakis cynk z przyszlosci ??
    ciagle odnosze wrazenie ze probujesz na sile narzucac innym swoje spojrzenie na twoje "cudo" i "badziewne" bc 700 .. efekt jaki jest, kazdy widzi :wink:
    :wink:

Jak rozumie, szanowny kolega zastanawia sie skad wiem, ze w przyszlym roku beda akumulatory 3Ah ? No moze sie troche zagalopowalem, gdyz one juz sa w sprzedazy. Proponuje przejzec oferte fmy PROFITEXX.

Cytat Zamieszczone przez theremin Zobacz posta
    Ba! No, ale Ty używasz ładowarki zgodnie z przeznaczeniem, a nie do bicia piany i dzikiej masturbacji :wink:

P.S. Polecam elektrodę.
    Mam zone i to ona ubija piane. Co sie tyczy dzikiej masturbacji to patrz punkt pierwszy. Poza tym glodnemu zawsze chleb na mysli.

Piotr swebodzinski
    Ostatnio edytowane przez swebodzinski ; 15-06-2007 o 00:29 Powód: Automerged Doublepost

Strona 6 z 45 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów