Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Jasna szeroka stałka, a niedroga

Mieszany widok

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Jakiś onanizm z tym światłem Panowie...
    naprawdę uważacie, że różnica między 2.8 a 2.0 jest tak makabryczna, żeby wygłaszać poglądy iż "Ale stałka 24mm i tylko f2,8 to jest według mnie nieporozumienie."
    Mungo, śmiem twierdzić, że gdybyś miał ocenić dwie odbitki 20x30 ze stałki i zooma nie zauważyłbyś różnicy
    Po n-te - od kiedy w reporterce liczy się jakość? Moim zdaniem liczy się moment plus kadr co jest bardzo ciężkie (lecz nie awykonalne) przy stałym 28 mm.
    Co do zooma nożnego, chciałbym zobaczyć, jak wchodzisz w ścianę w ciasnym lokalu
    Piszesz, że między 2.8 a 2.0 takie różnicy już nie. Ale taka różnica, już spora jest chyba między 2.8 a 4.0. Imho to już jest dość dużo. Nie będę owijał w bawełnę, że cena 24 mm bardzo mi odpowiada...
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Piszesz, że między 2.8 a 2.0 takie różnicy już nie. Ale taka różnica, już spora jest chyba między 2.8 a 4.0.
    I tu i tu: skrócenie czasu naświetlania o połowę :-)
    Imho to już jest dość dużo. Nie będę owijał w bawełnę, że cena 24 mm bardzo mi odpowiada...
    Jak Ci się podoba to bierz. Ja tak kupiłem swoje 35/2, mimo że konstrukcyjnie stare, bezUSMowe, z pięcioma listkami przesłony.... i jestem zadowolony :-)
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 26-06-2007 o 15:16
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów