Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 117

Wątek: 1d mk III - pierwsze wrażenia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    chyba sobie jaja robisz? formułujesz opinię na temat aparatu na podstawie 4 zdjęć jakiegoś neptyka, który nie potrafił ustawić ostrości, albo zapomniał wyłączyć ai servo? prawdopodobnie za kilka dni powiesi podobne zdjęcia z 1ds mk II. Myślę, że ten facet powinien sobie jakiś kompakt kupić, wtedy na 100% będzie miał wszystko ostre :-)
    Ale to normalne zawsze się znajdą krzykacze. Forum depreview "trzyma" poziom pod tym względem. Może facet ma zwyczajnie walniętą puszkę - to się zdarza - i robi z tego aferę. W końcu każdy chce mieć swoje pięć minut. Ja tam nie wiem. Marka III w rękach nie miałem więc o jakości jego "działania" się nie wypowiadam. Praktyka uczy że informacje z for gdzie można bezkarnie pisać wszystko są funta kłaków nie warte. Na pewno jakiś problem z kontrolą jakości Canon ma ale to wynika pewnie głównie z faktu, że nawet ich zaskoczyła popularność tego aparatu.

Jeśli jakość zdjęć wychodzących z 1D mkIII jest tak "marna" jak zaprezentował kolega sven to mnie to wystarcza w zupełności i może być mój .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-06-2007 o 20:29
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

widziałem mark III, pstrykałem nim, widziałem pliki z tego aparatu, słowa złego nie powiem.... a wy skąd wiecie cokolwiek na temat tego aparatu? przeczytaliście? gratuluję umiejętności czytania.....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    "Gorące powietrze, czy szaro-bura chmurka, seriami wali moja 600-rurka" Hihi
    To chyba do innego wątku miało być!
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Jester, a ilu ludzi ma tę puszkę? To poważne pytanie, bo z tego co wiem, to poza naprawdę ciągle skąpą grupką właścicieli prywatnych główne dostawy idą do pracy i agencji. A ci ludzie chyba nie mają czasu na publikowanie żenującej jakości niby testów zrobionych w windzie lub piwnicy.
    Ja znalazłem nawet post gościa, który po miesiącu sprzedał dwa markiIII bo nie ostrzyły. Oba.
    Odnoszę wrażenie, że na zachodzie one są jednak łatwiej dostępne, niż u nas. Różni weselni beta testerzy (bez obrazy - nie zazdroszczę roboty) mają je już wystarczająco długo, żeby sobie przetestować w boju i wyrobić zdanie.
    I wieszają psy.
    Sam jestem ciekaw, czy to jakiś falstart Canona, czy dorwało się do lustrzanek nowe pokolenie fotografów, których sprzęt przerasta?

J

sv
    Guest

Domyślnie

a, co mi tam. powiesze se jeszcze pare fotek z tego złoma, skoro go już kupiłem:-)

łąbędzie marnie wyszły, ale co tam, powiesze se i tak, jako dowód, że mam pierwszego paprocha na matrycy;

i żeby nie było, że mam jakiś walnięty egzemplarz; mój 1d mk iii też robi nieostre fotki;

i jeszcze jedna fotka specjalnie dla Chomsky'ego:
    iso 1250, fragment powiększony do 100%

czy możesz to powtórzyć twoim olkiem e1? albo olkiem4000? przy iso 1250?
    Ostatnio edytowane przez sv ; 25-06-2007 o 21:41

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    a, co mi tam. powiesze se jeszcze pare fotek z tego złoma, skoro go już kupiłem:-)
    Te zdjęcia to surowe jpg prosto z puchy ? czy wołane RAW'y ? Jakie szkło ?
    pucha i grucha

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dla mnie Mark III jest rewelacyjnie wypasiony, ma chyba wszystko czego tak naprawdę potrzebuję. Co do jakości zdjęć to po prostu będąc zmanierowanym 5D będę marudził, że Mark robi gorsze. Ale w typowo szybkich reporterskich sytuacjach (pomijam warunki atmosferyczne) wolałbym mieć czasami tego Mark III z jego AF. Niestety ten crop by mnie pewnie wkurzał, ale na 1Ds to już trzeba mieć worek pieniędzy ...
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

a miało dziś w Bielsku padać i nie padało... a te ostre jak brzytwa kominy to moje okolice ;D
    Ostatnio edytowane przez zanussi ; 25-06-2007 o 21:40
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

sven dobra ta ostatnia z tsem...

EDIT - mój wpis po dodaniu foty przez svena okazał się bez sensu
    dobry numer ze zdjęciem z koparką/ubijarką/dźwigiem ? (cholera - co to jest za ustrojstwo?)
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 25-06-2007 o 21:51

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta
    Te zdjęcia to surowe jpg prosto z puchy ? czy wołane RAW'y ? Jakie szkło ?

z rawa. a szkła? same złomiaste, nieostre elki od canona. ci to panie dziadostwo robią i se jeszcze słono płacić karzą.

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów