Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 117

Wątek: 1d mk III - pierwsze wrażenia

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rowioro Zobacz posta
    Cos na temat jakosci zdjec 1D Mark III. Tak g.....nej jedynki jeszcze nie bylo:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=23692718
    chyba sobie jaja robisz? formułujesz opinię na temat aparatu na podstawie 4 zdjęć jakiegoś neptyka, który nie potrafił ustawić ostrości, albo zapomniał wyłączyć ai servo? prawdopodobnie za kilka dni powiesi podobne zdjęcia z 1ds mk II. Myślę, że ten facet powinien sobie jakiś kompakt kupić, wtedy na 100% będzie miał wszystko ostre :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    chyba sobie jaja robisz? formułujesz opinię na temat aparatu na podstawie 4 zdjęć jakiegoś neptyka, który nie potrafił ustawić ostrości, albo zapomniał wyłączyć ai servo?
    Ja tam się - jak zwykle - nie znam, ale o tych problemach z ostrością na różnych zachodnich forach to aż huczy i sampli nieostrych zdjęć jest od groma. Można założyć, że faktycznie wszyscy kanonierzy zgłupieli i nagle nikt (poza wybrańcami) nie umie zrobić ostrego zdjęcia, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć.

J

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Ja tam się - jak zwykle - nie znam, ale o tych problemach z ostrością na różnych zachodnich forach to aż huczy i sampli nieostrych zdjęć jest od groma. Można założyć, że faktycznie wszyscy kanonierzy zgłupieli i nagle nikt (poza wybrańcami) nie umie zrobić ostrego zdjęcia, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć.

J

no wiesz, dosyć łatwo powiesić spieprzoną fotkę i pomarudzić na sprzęt, trudniej poszukać błędu u siebie

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    no wiesz, dosyć łatwo powiesić spieprzoną fotkę i pomarudzić na sprzęt, trudniej poszukać błędu u siebie
    Zgadzam się. Tyle, że ilość tych żali jest zastanawiająco wysoka. Zmówili się? Dla sporej części tych marudzących MarkIII nie jest pierwszą lustrzanką. Przecież przesiadka z MII na MIII nie wymaga jakiegoś szkolenia w temacie fokusa... Czy może wymaga? Bo nie wiem...

J

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Zgadzam się. Tyle, że ilość tych żali jest zastanawiająco wysoka. Zmówili się? Dla sporej części tych marudzących MarkIII nie jest pierwszą lustrzanką. Przecież przesiadka z MII na MIII nie wymaga jakiegoś szkolenia w temacie fokusa... Czy może wymaga? Bo nie wiem...

J

ja sobie jakoś radze bez szkolenia, a za innych nie będę się wypowiadał.
    ilość nieostrych fotek mam mniej więcej taką samą jaką mam w d200 czy 5d :-)

w sieci jest sporo informacji na temat problemów z ai servo. zrobiłem trochę fotek i nie miałem problemów, ale to za mało, żeby się wypowiadać jednoznacznie.

nie chcę tutaj występować w roli jakiegoś obrońcy canona. jeżeli znajdę coś co mi nie pasuje, to na pewno się pochwalę :-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    A ja mam wrażenie, że coponiektórzy oczekuja od puszki co najmnniej obrazu z hassela H3D ... a tu chodzi o poprawę jakości obrazu, świetne uszczelnienia, bardzo wytrzymały korpus, zajafajny AF, szybkostrzelność itp.... w/g mnie jakośc obrazu z tego aparatu jest dużo większa niż potrzeby niejednego z nas.... no ale pewnie dużo mniejsza niż oczekiwania większości
    Problem polega też na tym, że większość oczekuje aparatu, który zrobi za nich wszystko, wystarczy nacisnąć migawkę, a już posypią się nagrody . Niespodzianka polega na tym, że po wydaniu dużych pieniędzy trzeba jednak umieć robić zdjęcia.

Pozdrowienia swnw.

Pełne uzależnienie Awatar ewg
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jester, a ilu ludzi ma tę puszkę? To poważne pytanie, bo z tego co wiem, to poza naprawdę ciągle skąpą grupką właścicieli prywatnych główne dostawy idą do pracy i agencji. A ci ludzie chyba nie mają czasu na publikowanie żenującej jakości niby testów zrobionych w windzie lub piwnicy.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja widziałem jednego na Le Bourget :-D

Swoją drogą, wydawało mi się że to ja jestem onanista/seryjny strzelec, a prawdziwi ahtyści (ten konkretnie był z AirTeamImages - jedna z bardziej znanych "firm" w tym sporcie) robią tylko te zdjęcia ;-) No cóż... facet rypał seriami tak, że mi opadła szczęka i to niezależnie czy miało to sens czy nie "Gorące powietrze, czy szaro-bura chmurka, seriami wali moja 600-rurka" Hihi

Domyślnie

noo sporo to tu zlych zdan o mk III i zeby utzrymac rownowage
    http://www.lintukuva.fi/markus/0724.php
    Regulamin pkt 8.

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów