Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 141

Wątek: Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Uważam że nie żyjemy w aż tak "dzikim kraju" żeby każdy kto zobaczy L-kę chciał ją ukraść. Wiadomo przykre sytuacje się zdarzają ale bez przesady .. Piszecie o tym w taki sposób że mam wrażenie że wokół sami złodzieje :/

Co do obklejania czy też "niszczenia" papierem ściernym: W dzień praktycznie nie kradną (są wyjątki) no chyba że ktoś foci w takich dzielnicach że z komórką bym się nie pokazał :P
    A w nocy jak ktoś foci to i tak nie widać czy porysowany czy nie więc jak ma ukraść to ukradnie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    w kwestii 'kamuflowania' sprzetu - oczywiscie bez niszczenia go -
    to gdyby ktos zaczal produkowac cos w rodzaju nalepek/kalkomanii imitujacych rysy, obtarcia koloru i inne uszkodzenia mniej lub bardziej powazne, to myślę, że mógłby mieć zbyt na takie sztuczne blizny dla sprzętu foto
    Poszukaj na http://www.amazon.com - sprzedają takie naklejki czy coś w tym rodzaju i można z białej L-ki zrobić czarną . To chyba najprostrzy i jedyny sensowny sposób poradzenia sobie z tym problemem.

Cytat Zamieszczone przez ghost00 Zobacz posta
    (...)
    ...a) tak na prawde to uwazam ze mowienie tutaj o tym tym, jak to strasznie teraz nosic takie fajne drogie i duze obiektywy jest bez sensu, to tak jakby ktos na forum mercedesa nagle napisal ..oj, czy wy wspoluzytkownicy podobnych drogich i luksusowych samochodów nie boicie sie o nie na ulicy?
    oczywiscie ze sie boja, ale skoro kupuja to albo ich stac na nie( a tym bardziej na kolejny..lub nie daj boze jego stratę) lub chocby na samo ubezpieczenie, albo wiedza "jak sie to je" (uzytkuje= wpiszcie cokolwiek) albo sa zwyklymi pozerami chcacymi zwrocic na siebie uwage i przy kazdym( by tylko w razie jakiegos zainteresowania...ofuknac "zainteresowanego" i "spojrzec z góry")
    ...b) czy majac super dziewczyne, tez bedziecie sie jej kazali ubierac w "worek po kartoflach"(swoja droga hicior sredniowiecznej mody!) idac Nowym Swiatem w sobotem wieczorem, tylko dlatego ze "wzbudza czyjes zainteresowanie" i byc moze "żądzę posiadania..."

a moze jestem sflustrowany brakiem L w swojej torbie ?

pozdrawiam
    Nie wiem czy jesteś sfrustrowany czy nie. W sumie to nieistotne. Natomiast problem nie jest wydumany. Czy tego chcesz czy nie długie białe rury pierońsko zwracają uwagę. Szczególnie na mniejszych - bardziej kameralnych imprezach. Jak coś takiego człowiek wyjmie to nagle wszystkie głowy obracają się w Twoją stronę. Sam to przećwiczyłem wiele razy i wcale mnie to nie zachwyca.

Wielka szkoda że Canon nie posiada w swojej ofercie jakiegoś sensownego czarnego zooma w tym lub zbliżonym zakresie. Pozostaje albo stałka 200/2.8 v 135/2 v 85/1.8 albo naklejki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Ja mam obklejone wszystkie obiektywy i body taśmą izolacyjna. Im bardziej poniszczony, tym mniej przyciąga wzrok. W planach mam kupno 70 - 200 i tak go obkleję, że nikt go za darmo nie weźmie...
    Bo obiektywy służą do focenia, a nie do lansu
    a no to jestes osoba ktorej aparat i obiektyw jako jedyny sobie zapamietalem
    pomyslalem "facet ma elke i pewnie ja poobklejal, albo ma obiektyw ktory mu sie trzyma na paskach tasmy izolacyjnej
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

jesli chodzi o sprawe "kamuflazu" przed dresami to osobiscie uwazam ze nie ma takiej. jak chce ukrasc to ukradnie czy obklejony czy nie, po prostu taka jest mentalnosc polskiego rzeziemiszka, najpierw cos przeskrobie a pozniej mysli.

Jestem tez negatywnie nastawiony do celowego niszczenia sprzetu za grube pieniadze, bo wiem ze toi tak zadnego skutku nie przyniesie a tylko drastycznie obnizy cene sprzetu, jeli juz zakamulfowac to conajwyzej wkladajac go do jakiejs skarpety czy czegos takiego jak pod linkiem wklejonym przez Canclerza

co do bezpieczenstwa sprzetu w publicznych miejscach to przynajmniej ja sie czuje wzglednie bezpiecznie, trudniej jest raczej w ciemnych zaulkach, ale takie to mijam raczej szerokim lukiem.

Raz tez nawet stosunkowo niedawno wracalem "wężykiem" do domu na lekkim rauszu z czescia sprzetu foto, sam, o 3 w nocy i jakos nawet mi wlos z glowy nie spadl.

Jesli chodzi o dalsze wycieczki ze sprzetem to zwykle zabieram kumpla do asysty ktory robi za plecy

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

PROF, Rybnik to małe miasto - dorwałbyś skurczysyna gdzieś na Paruszowcu

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    PROF, Rybnik to małe miasto - dorwałbyś skurczysyna gdzieś na Paruszowcu

Heh, moze tak moze i nie, ale jakbym dorwal to pierwsze co bym zrobil to mu e'Lką tak w czolko przylozyl ze logo CaNona zostalo by mu tam do konca zycia, jak chcial to niech ma .

Swoja droga bywasz tam czasami ?? znaczy sie w Rybniku ??

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Dziś przekonałem się, ze nie tylko eLki wpadają ludziom w oko. Na plaży w Sopocie atknąłem sie na dwóch lekko wstawionych dresów z dziewczynami. Jeden tak mnie staksował, że wiedziałem o co chodzi, a jak ledwo mnie mineli usłyszałem - "ku@#a, pewnie drogi aparat"
    A szedłem z 300D +70-210 USM ??: Strach się bać

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

ja kiedys bylem w barze z kumplami, weszlismy do niego prosto z imprezy wiec oni mieli dyktafony i mikrofon (schowany) a ja sila zeczy aparat, pokazywalem akurat fotki jakie wyszly na imprezie (na tyle na ile mozna pokazac fotki na wyswietlaczu aparatu) i gdy jakas laska przechodzila powiedziala tylko ŁaŁ a mialem do body zapiety najmniejszy obiektyw jaki mam (eLke ale nie biala).

W kazdym razie nie zdarzylo mi sie jeszcze by ktos spojrzal na mnie jak na "najtanszego dostawce sprzetu fotograficznego"

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Dziś przekonałem się, ze nie tylko eLki wpadają ludziom w oko. Na plaży w Sopocie atknąłem sie na dwóch lekko wstawionych dresów z dziewczynami. Jeden tak mnie staksował, że wiedziałem o co chodzi, a jak ledwo mnie mineli usłyszałem - "ku@#a, pewnie drogi aparat"
    A szedłem z 300D +70-210 USM ??: Strach się bać
    Wczoraj robilam zdjecia GMIT (uczelnia), byli ze mna znajomy ktorzy gdzies sie oddalily. Patrze a tu 3 irlandzkich dresow idzie
    Nigdy mi sie tu nic zlego nie przytrafilo ale jakos tak nieswojo si czulam wiedzac ze za moimi plecami sie skradaja... Obracam sie a oni do mnie: "czy zrobisz nam zdjecie?!" i sie smieja :grin:

Bardzo sie ciesze ze tu jest inaczej niz Pl. Nikt nie zwraca uwagi na wypasiony aparat/telefon/samochod, itd

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    [ciach]
    Wielka szkoda że Canon nie posiada w swojej ofercie jakiegoś sensownego czarnego zooma w tym lub zbliżonym zakresie. Pozostaje albo stałka 200/2.8 v 135/2 v 85/1.8 albo naklejki .
    Posiadal. EF 70-210/3.5-4.5. czarny i z jakoscia dorownujaca eLce tylko troche ciemny. Ale od czego cyfra?
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów