Pokaż wyniki od 1 do 10 z 141

Wątek: Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    w kwestii 'kamuflowania' sprzetu - oczywiscie bez niszczenia go -
    to gdyby ktos zaczal produkowac cos w rodzaju nalepek/kalkomanii imitujacych rysy, obtarcia koloru i inne uszkodzenia mniej lub bardziej powazne, to myślę, że mógłby mieć zbyt na takie sztuczne blizny dla sprzętu foto
    Poszukaj na http://www.amazon.com - sprzedają takie naklejki czy coś w tym rodzaju i można z białej L-ki zrobić czarną . To chyba najprostrzy i jedyny sensowny sposób poradzenia sobie z tym problemem.

Cytat Zamieszczone przez ghost00 Zobacz posta
    (...)
    ...a) tak na prawde to uwazam ze mowienie tutaj o tym tym, jak to strasznie teraz nosic takie fajne drogie i duze obiektywy jest bez sensu, to tak jakby ktos na forum mercedesa nagle napisal ..oj, czy wy wspoluzytkownicy podobnych drogich i luksusowych samochodów nie boicie sie o nie na ulicy?
    oczywiscie ze sie boja, ale skoro kupuja to albo ich stac na nie( a tym bardziej na kolejny..lub nie daj boze jego stratę) lub chocby na samo ubezpieczenie, albo wiedza "jak sie to je" (uzytkuje= wpiszcie cokolwiek) albo sa zwyklymi pozerami chcacymi zwrocic na siebie uwage i przy kazdym( by tylko w razie jakiegos zainteresowania...ofuknac "zainteresowanego" i "spojrzec z góry")
    ...b) czy majac super dziewczyne, tez bedziecie sie jej kazali ubierac w "worek po kartoflach"(swoja droga hicior sredniowiecznej mody!) idac Nowym Swiatem w sobotem wieczorem, tylko dlatego ze "wzbudza czyjes zainteresowanie" i byc moze "żądzę posiadania..."

a moze jestem sflustrowany brakiem L w swojej torbie ?

pozdrawiam
    Nie wiem czy jesteś sfrustrowany czy nie. W sumie to nieistotne. Natomiast problem nie jest wydumany. Czy tego chcesz czy nie długie białe rury pierońsko zwracają uwagę. Szczególnie na mniejszych - bardziej kameralnych imprezach. Jak coś takiego człowiek wyjmie to nagle wszystkie głowy obracają się w Twoją stronę. Sam to przećwiczyłem wiele razy i wcale mnie to nie zachwyca.

Wielka szkoda że Canon nie posiada w swojej ofercie jakiegoś sensownego czarnego zooma w tym lub zbliżonym zakresie. Pozostaje albo stałka 200/2.8 v 135/2 v 85/1.8 albo naklejki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    [ciach]
    Wielka szkoda że Canon nie posiada w swojej ofercie jakiegoś sensownego czarnego zooma w tym lub zbliżonym zakresie. Pozostaje albo stałka 200/2.8 v 135/2 v 85/1.8 albo naklejki .
    Posiadal. EF 70-210/3.5-4.5. czarny i z jakoscia dorownujaca eLce tylko troche ciemny. Ale od czego cyfra?
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek Zobacz posta
    Posiadal. EF 70-210/3.5-4.5. czarny i z jakoscia dorownujaca eLce tylko troche ciemny. Ale od czego cyfra?
    Mam taki :grin: I nie nazekam, i o eLce jak narazie nie myślę, jak już to jakiejś krótszej.

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ano szkoda, jest jeszcze czarne 80-200/2,8L, ale nieprodukowane a na allegro raz na pół roku

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez an_zak Zobacz posta
    Ano szkoda, jest jeszcze czarne 80-200/2,8L, ale nieprodukowane a na allegro raz na pół roku
    Do tego podobno kicha z serwisem - brak części . Ale szkło zacne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów