Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 141

Wątek: Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Dziś przekonałem się, ze nie tylko eLki wpadają ludziom w oko. Na plaży w Sopocie atknąłem sie na dwóch lekko wstawionych dresów z dziewczynami. Jeden tak mnie staksował, że wiedziałem o co chodzi, a jak ledwo mnie mineli usłyszałem - "ku@#a, pewnie drogi aparat"
    A szedłem z 300D +70-210 USM ??: Strach się bać

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Dziś przekonałem się, ze nie tylko eLki wpadają ludziom w oko. Na plaży w Sopocie atknąłem sie na dwóch lekko wstawionych dresów z dziewczynami. Jeden tak mnie staksował, że wiedziałem o co chodzi, a jak ledwo mnie mineli usłyszałem - "ku@#a, pewnie drogi aparat"
    A szedłem z 300D +70-210 USM ??: Strach się bać
    Wczoraj robilam zdjecia GMIT (uczelnia), byli ze mna znajomy ktorzy gdzies sie oddalily. Patrze a tu 3 irlandzkich dresow idzie
    Nigdy mi sie tu nic zlego nie przytrafilo ale jakos tak nieswojo si czulam wiedzac ze za moimi plecami sie skradaja... Obracam sie a oni do mnie: "czy zrobisz nam zdjecie?!" i sie smieja :grin:

Bardzo sie ciesze ze tu jest inaczej niz Pl. Nikt nie zwraca uwagi na wypasiony aparat/telefon/samochod, itd

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    ...Bardzo sie ciesze ze tu jest inaczej niz Pl. Nikt nie zwraca uwagi na wypasiony aparat/telefon/samochod, itd
    Rozumiem ze piszac 'nikt' masz na mysli rdzennych mieszkancow 'zielonej wyspy', niestety jak trafisz na prawdziewgo nakersa to zmienisz zdanie (oczywiscie nie zycze ci tego). Chociaz patrzac na to z drugiej strony to jednak chyba lepszy kontkat z irlandzkim zlodziejem niz z polskim karkiem. A tych drugich robi sie tu coraz wiecej.
    Tak ze niedlugo zrobi sie jak w domu.
    ...

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk Zobacz posta
    Rozumiem ze piszac 'nikt' masz na mysli rdzennych mieszkancow 'zielonej wyspy', niestety jak trafisz na prawdziewgo nakersa to zmienisz zdanie (oczywiscie nie zycze ci tego). Chociaz patrzac na to z drugiej strony to jednak chyba lepszy kontkat z irlandzkim zlodziejem niz z polskim karkiem. A tych drugich robi sie tu coraz wiecej.
    Tak ze niedlugo zrobi sie jak w domu.
    Nakersa?

U mnie w Galway mnostwo polakow, niestety malo tych takich normalnych

Ponad 3 lata temu, zanim Polska weszla do UE, czulam sie tu naprawde bezpiecznie. Teraz polacy wzbudzaja we mnie strach nawet w dzien...

Coś już napisał Awatar petryczk
    Miasto
    Juz niestety spowrotem w Polsce - Warszawa

Domyślnie

No to jeszcze sie ze Stanami doloze... tutaj to zadne wielkie joj i powiem ze po NY chodze ze sprzetem na wierzchu (choc najdluzszy mam 70-300mm) i nigdy sie nie poczulem zagrozony. Inny swiat bo takich jak ja spotkasz mnostwo i nie robi to jakiegos wielkiego wrazenia. A w sklepikach na 5tej L-ki se mozna kupic spokojnie a i ceny bardzo dobre. Szkoda ze musze wracac do naszego dziwnego kraju a zastanawiam sie wlasnie nad kupnem jakiejs wiekszej L-ki...
    Dopiero zaczyna :-D
    MOJE PLFOTO
    Puszka30D; Szkla: Canon 10-22mm; 50mm f1.8 MK I; 24-105 L f4 IS;
    Statyw Manfrotto 3001BN+Head, Lowepro Nature Trekker AW II i troche innych szpargalow...

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petryczk Zobacz posta
    No to jeszcze sie ze Stanami doloze...
    Jak byłem w USA (Grand Canyon) to pierwsze co mocno rzuciło mi się w oczy to właśnie mnogość białych obiektywów i inego dorgiego sprzętu. I tam jakoś nikt nie zwracał na to uwagi i nikt nie wydawał się szczególnie zainteresowany tym co kto ma. Co kraj to obyczaj ....

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Jak byłem w USA (Grand Canyon) to pierwsze co mocno rzuciło mi się w oczy to właśnie mnogość białych obiektywów i inego dorgiego sprzętu. I tam jakoś nikt nie zwracał na to uwagi i nikt nie wydawał się szczególnie zainteresowany tym co kto ma. Co kraj to obyczaj ....
    jakiego drogiego???
    przelicz
    jaka jest normalna pensja zwykłego szarego amerykoczłowieka?
    jaka jest cena zwykłego białego amerykoobiektywu w amerykolandii?

i porównaj z:

jaka jest pensja zwykłego polskoczłowieka?
    jaka jest cena zajebiściebiałegoobiektywikuL w polskiejkrainie?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Coś już napisał Awatar petryczk
    Miasto
    Juz niestety spowrotem w Polsce - Warszawa

Domyślnie

No no o tym wlasnie mowie... kraj obiektywnie o duzo wyzszej stopie zyciowej to i takiego problem nie ma - L-ki, wielkie domy, kilka samochodow - to normalka nie tak jak np. u nas ... (aha - prosze nie rozpoczynajmy dyskusji na temat tego czy US to bogaty czy biedy kraj bo zalezy gdzie sie spojrzy... mieszkam tu rok i mam na ten temat zdanie ale to nie temat foto)
    pozdro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    A ja wyprostuję tą wypowiedź. Kolego a chodziłeś po takich dzielnicach gdzie wyłącznie prawdziwi amerykańscy murzuni mieszkają? (tzn niger :P) Myślę że w takiej dzielnicy dłużej niż 10 minut byś swojej białej L-ki nie ponosił, a jeśli do tego nie dostał byś kulki w głowę to mógłbyś mówić o szczęściu Miałem nieprzyjemność kilka razy zobaczyć tę prawdziwą biedną amerykę więc wiem co mówię, tam policja chodzi grupami i każdy z nich na plecach shotgana niesie

Więc w Polsce podobnie.. Dopóki nie chodzisz po dziwnych rejonach, blokowiskach gdzie kręcą się nasi "polscy murzyni" to nie jest aż tak źle.
    A jeszcze różnica taka że u nas jedynie baseballem dostaniesz a u nich kulka to podstawa ..
    No wlasnie... nie wiem co tu prostowac... po prstu tak jak w Polsce tak i w NY czy Trenton czy Jersey - nawet bez aparatu i L-ki moga cie zastrzelic bez powodu... nie w tym rzecz. Moja uwaga byla raczej o tym ze jak jest wyzszy ogolnie poziom zycia to ludzie tak nie zazdroszcza i nie jest to wielki halo ze ktos ma 4 samochody czy L-ke w aparacie bo na to ludzi bez probemu stac. Chwile tu mieszkam... pozdro
    Ostatnio edytowane przez petryczk ; 07-06-2007 o 15:41 Powód: Automerged Doublepost
    Dopiero zaczyna :-D
    MOJE PLFOTO
    Puszka30D; Szkla: Canon 10-22mm; 50mm f1.8 MK I; 24-105 L f4 IS;
    Statyw Manfrotto 3001BN+Head, Lowepro Nature Trekker AW II i troche innych szpargalow...

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petryczk Zobacz posta
    No to jeszcze sie ze Stanami doloze... tutaj to zadne wielkie joj i powiem ze po NY chodze ze sprzetem na wierzchu (choc najdluzszy mam 70-300mm) i nigdy sie nie poczulem zagrozony. Inny swiat bo takich jak ja spotkasz mnostwo i nie robi to jakiegos wielkiego wrazenia. A w sklepikach na 5tej L-ki se mozna kupic spokojnie a i ceny bardzo dobre. Szkoda ze musze wracac do naszego dziwnego kraju a zastanawiam sie wlasnie nad kupnem jakiejs wiekszej L-ki...
    A ja wyprostuję tą wypowiedź. Kolego a chodziłeś po takich dzielnicach gdzie wyłącznie prawdziwi amerykańscy murzuni mieszkają? (tzn niger :P) Myślę że w takiej dzielnicy dłużej niż 10 minut byś swojej białej L-ki nie ponosił, a jeśli do tego nie dostał byś kulki w głowę to mógłbyś mówić o szczęściu Miałem nieprzyjemność kilka razy zobaczyć tę prawdziwą biedną amerykę więc wiem co mówię, tam policja chodzi grupami i każdy z nich na plecach shotgana niesie

Więc w Polsce podobnie.. Dopóki nie chodzisz po dziwnych rejonach, blokowiskach gdzie kręcą się nasi "polscy murzyni" to nie jest aż tak źle.
    A jeszcze różnica taka że u nas jedynie baseballem dostaniesz a u nich kulka to podstawa ..

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    ...gdzie wyłącznie prawdziwi amerykańscy murzuni mieszkają? (tzn niger :P)...
    Tja, a krzyknij tam jeszcze to owo 'niger' to myślę, że wyprzedziłbyś własne nogi - jeśli oczywiście byś zdążył

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów