Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Canon 17-40 do Canona 400D

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Canon 17-40 do Canona 400D

Witam wszystkich,
    posiadam od niedawna Canona 400D i zamierzam oczywiście zmienić kita na coś lepszego. Szczerze mówiąc boli mnie głowa już od czytania o obiektywach ale jestem juz prawie zdecydowany na szkiełko Canona 17-40 (jestem amatorem ale stawiam na jakość).

Czy możecie mi polecić sklep(internetowy) w którym nabędę go w dobrej cenie? (poprosze o linki)

A może mam nie przesadzać i kupić Tamrona 17-50?

Zdjęcia robie najcześciej w pomieszczeniach i na dworzu (nie duża odległość). Celem moich zdjęć jest głównie mój 8-mio miesięczny syn. Jak sami dobrze wiecię jakiś wiekszy zoom też sie przyda (ale to raczej drugi plan zakupu). Myśle że to body i szkiełka, które ewentualnie zakupie nie szybko zmienie.

A może kupić jedno szkło Canon 24-105 i dać sobie spokój z dwoma? Tylko martwi mnie to 24 bo najcześciej jedank robie zdjęcia w mieszkaniu a jest ono dość małe.

Z góry dziękuje.

Ps. Jak macie inne propozycje dla mnie to jestem gotowy się z nimi zapoznać:razz:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Moja propozycja pozostać przy KIT'ie (niedoceniony przez wielu obiektyw)
    Do pomieszczeń potrzebowałbyś jasnego obiektywu: np. Tamron 17-50 F/2,8.

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Kit???

Kit odpada. A o Tamronie mówią że AF słabo działa z Canonem. Ciekawe jak wyglada to samo zdjecie zrobione 2.8 a 4? Naprawde jest tak duża różnica? Ma ktoś linka?

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    Kit odpada. A o Tamronie mówią że AF słabo działa z Canonem. Ciekawe jak wyglada to samo zdjecie zrobione 2.8 a 4? Naprawde jest tak duża różnica? Ma ktoś linka?
    Ja mam takiego tamronika i poprostu nie narzekam , tylko robię zdjęcia.
    Co do jego pracy AF - działa. Obiektyw może głośno pracuje ale da się to wytrzymać.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Kit odpada.
    a ile zdjec nim zrobiles, ze tak uwazasz?
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Kit???

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    a ile zdjec nim zrobiles, ze tak uwazasz?
    No przyznaje się bez bicia że bardzo mało . Moja opinia o kicie to tydzień (4 godziny dziennie) siedzenia na forach i czytania o obiektywach. Odnosze takie wrażenie że mając kita nie wykorzystuje w pełni możliwości 400D. Może bym zmienił zdanie jak bym założył inne szkło ale nie mam takiej możliwości. Naprawde jestem w błędzie???? kumpel ma Nikona d80 i tak od początku mi mówił kit do kitu odrazu wymiana. No chyba coś w tym jest Panowie???

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przejrzyj galerie użytkowników na CB, zobacz sobie co ludzie robią KIT-ami, będziesz wiedział więcej. A poza tym nie polegałbym wyłącznie na opinii Nikoniarza, oni mają inne szkła.
    Oczywiście nikt Ci nie broni kupić 17-40L, tyle że zdjęcia od tego lepsze nie będą, być może nie będą nawet ostrzejsze.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

No przyznaje się bez bicia że bardzo mało . Moja opinia o kicie to tydzień (4 godziny dziennie) siedzenia na forach i czytania o obiektywach.
    niezle, gdybys poswiecil ten czas na robienie zdjec, mysle ze latwiej byloby Ci podjac decyzje.
    pozdrawiam
    orzeh

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Dobara dobra

ok chłopaki moje fapa . Macie racje. Wracam do domu i biore Canoniaka do ręki i pstrykam fatki jak za pare miesięcy stwierdze że to co mam to za mało to......pewnie kupie Canon 17-40 i zoom 70-200L4 Lepiej już nie ciągne dalej tego tematu bo zaraz się dowiem ze niepotrzebnie kupilem lustrzanke tylko nie wrzcie sie tego pisac a tak apropo to jaki dobry i tani sklep w internecie polecicie (z obiektywami)? jestem z Torunia a tu jest kompletne dno jesli chodzi o sklepy stacjonarne Jest tylko fotojoker i abfoto bez komentarzy:neutral:
    Ps.Apropo amatora to moze jakąs ksiązke polecicie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    co to moze być? juz dwa razy wyszly mi fotki bez lampy mimo tego ze powinna sie zalaczyc to nie zrobila tego
    Ostatnio edytowane przez ghost7 ; 31-05-2007 o 16:03 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ps.Apropo amatora to moze jakąs ksiązke polecicie?
    Szkoła fotografowania NG na początek może być..

co to moze być? juz dwa razy wyszly mi fotki bez lampy mimo tego ze powinna sie zalaczyc to nie zrobila tego
    Przyznam że nie rozumiem pytania.. przecież TY decydujesz diedy lampę załączasz.. BTW - Na jakim programie robisz zdjęcia?

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów