Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Canon 17-40 do Canona 400D

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Canon 17-40 do Canona 400D

Witam wszystkich,
    posiadam od niedawna Canona 400D i zamierzam oczywiście zmienić kita na coś lepszego. Szczerze mówiąc boli mnie głowa już od czytania o obiektywach ale jestem juz prawie zdecydowany na szkiełko Canona 17-40 (jestem amatorem ale stawiam na jakość).

Czy możecie mi polecić sklep(internetowy) w którym nabędę go w dobrej cenie? (poprosze o linki)

A może mam nie przesadzać i kupić Tamrona 17-50?

Zdjęcia robie najcześciej w pomieszczeniach i na dworzu (nie duża odległość). Celem moich zdjęć jest głównie mój 8-mio miesięczny syn. Jak sami dobrze wiecię jakiś wiekszy zoom też sie przyda (ale to raczej drugi plan zakupu). Myśle że to body i szkiełka, które ewentualnie zakupie nie szybko zmienie.

A może kupić jedno szkło Canon 24-105 i dać sobie spokój z dwoma? Tylko martwi mnie to 24 bo najcześciej jedank robie zdjęcia w mieszkaniu a jest ono dość małe.

Z góry dziękuje.

Ps. Jak macie inne propozycje dla mnie to jestem gotowy się z nimi zapoznać:razz:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Moja propozycja pozostać przy KIT'ie (niedoceniony przez wielu obiektyw)
    Do pomieszczeń potrzebowałbyś jasnego obiektywu: np. Tamron 17-50 F/2,8.

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Kit???

Kit odpada. A o Tamronie mówią że AF słabo działa z Canonem. Ciekawe jak wyglada to samo zdjecie zrobione 2.8 a 4? Naprawde jest tak duża różnica? Ma ktoś linka?

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    Kit odpada. A o Tamronie mówią że AF słabo działa z Canonem. Ciekawe jak wyglada to samo zdjecie zrobione 2.8 a 4? Naprawde jest tak duża różnica? Ma ktoś linka?
    Ja mam takiego tamronika i poprostu nie narzekam , tylko robię zdjęcia.
    Co do jego pracy AF - działa. Obiektyw może głośno pracuje ale da się to wytrzymać.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Kit odpada.
    a ile zdjec nim zrobiles, ze tak uwazasz?
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Kit???

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    a ile zdjec nim zrobiles, ze tak uwazasz?
    No przyznaje się bez bicia że bardzo mało . Moja opinia o kicie to tydzień (4 godziny dziennie) siedzenia na forach i czytania o obiektywach. Odnosze takie wrażenie że mając kita nie wykorzystuje w pełni możliwości 400D. Może bym zmienił zdanie jak bym założył inne szkło ale nie mam takiej możliwości. Naprawde jestem w błędzie???? kumpel ma Nikona d80 i tak od początku mi mówił kit do kitu odrazu wymiana. No chyba coś w tym jest Panowie???

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przejrzyj galerie użytkowników na CB, zobacz sobie co ludzie robią KIT-ami, będziesz wiedział więcej. A poza tym nie polegałbym wyłącznie na opinii Nikoniarza, oni mają inne szkła.
    Oczywiście nikt Ci nie broni kupić 17-40L, tyle że zdjęcia od tego lepsze nie będą, być może nie będą nawet ostrzejsze.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

No przyznaje się bez bicia że bardzo mało . Moja opinia o kicie to tydzień (4 godziny dziennie) siedzenia na forach i czytania o obiektywach.
    niezle, gdybys poswiecil ten czas na robienie zdjec, mysle ze latwiej byloby Ci podjac decyzje.
    pozdrawiam
    orzeh

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja bym brał tego 17-40 jeśli finansowo Ci to odpowiada. Do 400D to niezłe szkło podstawowe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów