Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 141

Wątek: Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uldum Zobacz posta
    Witam wszystkich,
    Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem obiektywów serii L Canon 70-200/f4 L USM oraz 100-400 f4,5-5,6 L IS USM. Moje poprzednie doświadczenia z Sigmą 100-300/f4 EX APO HSM wykazały gigantyczną przepaść pomiędzy serią L Canona a wspomnianym obiektywem Sigmy.
    Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Miałem w pracy rzeczoną Sigmę i moim skromnym zdaniem to znakomity obiektyw pod względem ostrosi i kolorystyki. Słowo "gigantyczna przepaść" świadczy raczej że trafiłes naprawde na jakis słaby egzemp. Jedynym problemem mojej Sigmy były prawie 30% pomyłki trafiania w ostrość.

Pozdr.
    Eeeeh... typowy przykład percepcji tekstu pisanego ograniczonej do długości SMS'a :-?

Uprasza się czytać posty w całości, bo ten wątek jest zgoła o czym innym niz "Sigma vs. Canon L" i szkoda, aby w taki się przerodził.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Ja bym się wstrzymał z obwinianiem poczty, bo...
    Zawsze sprawdzajcie datę nadania!!! Moja mama pracuje na poczcie i właśnie zaleca to robić bo większość ludzi tego nie sprawdza i później jak dostaje przesyłkę po 7 dniach to obwinia za to pocztę. A bardzo często po sprawdzeniu daty nadania okazuje się, że 1-2-3 dni temu dopiero wysłane.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    A uważasz, że nasz kraj jest normalny...? Że jeden na drugiego patrzy, jakby mu ojca śledziem zabił...

Zacytuję troszkę:

"Jeżeli drażnią cię fruwające po polskich miejscowościach wypoczynkowych opakowania po chipsach, walające się puszki po piwie i coli, to na Bornholmie odpoczniesz od takich "atrakcji"[...]
    O tym czy to prawda prawdopodobnie będę mógł się przekonać już niebawem - w najbliższe wakacje chcę się tam wybrać na rowerowo-fotograficzne 7-10dni :smile:

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

Chyba sie zanudzisz na smierc 3-5 dni wystarczy calkowicie.
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Reszte czasu będzie odpoczywał

Domyślnie

Wracając do tematu...
    http://www.naturescapes.net/store/pr...?productid=186
    Twoja Elunia może być czarna, udawać drzewo lub iść do woja
    Smiena 8M

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anvers Zobacz posta
    Chyba sie zanudzisz na smierc 3-5 dni wystarczy calkowicie.
    Czy się będę nudził czy nie - ch...j to wie Może Ty po 5 dniach zatęsknisz za Polszą, ale na pewno nie ja. Najważniejsze dla mnie jest to, że się wyrwę z Polski - na im dłużej, tym lepiej. Może faktycznie 5 dni wystarczy - a resztę urlopu spędzę na zachodzie UK (zobaczymy). Chociaż planuję wyspę zjeździć nie tylko dookoła. Wszystko się okaże na miejscu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    O tym czy to prawda prawdopodobnie będę mógł się przekonać już niebawem - w najbliższe wakacje chcę się tam wybrać na rowerowo-fotograficzne 7-10dni :smile:
    tyle to chyba z pobytem na Christianso. Gudhjem, Svaneke, Osterlars ... koniecznie do muzeum. Warto pojechać ale czy aż na tyle, chyba, że w jakimś cichym zakątku znikniesz z dala od ludzi.
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Dopiero zaczyna Awatar ghost00

Domyślnie

..jezeli komus juz tak bardzo zalezy to mam troche papieru sciernego w domu..i jak ktos naprawde chce, to mam troche olejnej..i prawie za darmo..moge Wam te eLki przystosowac do codziennego, ulicznego uzytkowania... ;]

...a) tak na prawde to uwazam ze mowienie tutaj o tym tym, jak to strasznie teraz nosic takie fajne drogie i duze obiektywy jest bez sensu, to tak jakby ktos na forum mercedesa nagle napisal ..oj, czy wy wspoluzytkownicy podobnych drogich i luksusowych samochodów nie boicie sie o nie na ulicy?
    oczywiscie ze sie boja, ale skoro kupuja to albo ich stac na nie( a tym bardziej na kolejny..lub nie daj boze jego stratę) lub chocby na samo ubezpieczenie, albo wiedza "jak sie to je" (uzytkuje= wpiszcie cokolwiek) albo sa zwyklymi pozerami chcacymi zwrocic na siebie uwage i przy kazdym( by tylko w razie jakiegos zainteresowania...ofuknac "zainteresowanego" i "spojrzec z góry")
    ...b) czy majac super dziewczyne, tez bedziecie sie jej kazali ubierac w "worek po kartoflach"(swoja droga hicior sredniowiecznej mody!) idac Nowym Swiatem w sobotem wieczorem, tylko dlatego ze "wzbudza czyjes zainteresowanie" i byc moze "żądzę posiadania..."

a moze jestem sflustrowany brakiem L w swojej torbie ?

pozdrawiam
    niemamaparata

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost00 Zobacz posta
    skoro kupuja to albo ich stac na nie( a tym bardziej na kolejny... (...)
    Ale glupoty piszesz...

Cytat Zamieszczone przez ghost00 Zobacz posta
    a moze jestem sflustrowany brakiem L w swojej torbie ?
    Takie odnosze wrazenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Chcesz byc taki cool z profi zniszczonym w domu sprzetem, to nie wysmiewaj sie z ludzi, ktorzy sprzet szanuja tylko dlatego, ze lubia korzystac z czegos czystego i nie zniszczonego i nie ma to zadnego zwiazku z "blyszczeniem"
    Wiesz, jeśli od laików słysze "ty nieźle ci się musiał spier#olić" to myslę, że taki pół inteligentny dres też zakuma, że obdrapanego nie spyli..
    No, ale każdy ma swoje,

"to nie wysmiewaj sie z ludzi, ktorzy sprzet szanuja tylko dlatego, ze lubia korzystac z czegos czystego i nie zniszczonego i nie ma to zadnego zwiazku z "blyszczeniem""

Nie wyśmiewam się.. Raczej Ty to robisz..

Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów