Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 141

Wątek: Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Witam wszystkich,
    Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem obiektywów serii L Canon 70-200/f4 L USM oraz 100-400 f4,5-5,6 L IS USM. Moje poprzednie doświadczenia z Sigmą 100-300/f4 EX APO HSM wykazały gigantyczną przepaść pomiędzy serią L Canona a wspomnianym obiektywem Sigmy. Ostatni spacer po mieście z Canonem 100-400 spowodował, że zacząłem się obawiać o swój sprzęt. Chodzi o to, że na moje nieszczęście obiektywy serii L strasznie zwracają na siebie uwagę. Co chwila słyszałem komentarze jaki to drogi sprzęt używam, co sprawiało, że częściej niż przez wizjer aparatu patrzyłem wokół siebie w celu wypatrzenia ewentualnego złodzieja. Sigma była czarna i nie zwracała tak uwagi przypadkowych przechodniów jak Canon serii L.
    I tu pojawia się moje pytanie. Czy macie może jakiś pomysł na to by obiektyw nie przyciągał tak uwagi? Czymś go osłonić? Na zdjęcia nigdy nie wybieram się sam. Co gwarantuje odrobinę bezpieczeństwa. Nie gwarantuje jednak pełnego bezpieczeństwa.
    A tak na marginesie - czym kierował się Canon wymyślając kolor tych obiektywów? Czy nie wziął pod uwagę klientów, dla których ważna jest jakość obiektywów i możliwość wtopienia się w tłum, zamiast chwalenia się kosztownym sprzętem. Dziwny chwyt reklamowy.

Pozdrawiam wszystkich,
    uldum

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Taśmą czarną sobie obklei
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Domyślnie

Mam to samo :/

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

ale przeciez tylko tele sa jasne? a z tele to sie nie wtapiasz w tlum... tylko z szerokimi stalkami ;-) ktore sa czarne podbnie jak 200/2.8 (najdluzsze czarne tele EF canona )

a glosy slyszysz sluszne - uzywasz drogiego sprzetu i juz.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Pomaluj czarna farba. Canon wlasnie sie tym kierowal zeby byly calkowicie widoczne - to swietna reklama, vide stadiony, tudziez inne imprezy sportowe. To biale szkla przyciagaja i czynia Canona interesujacym. Boisz sie to masz problem ;> Canon nie kierowal sie tym, ze ktos po zalozeniu bialej Lki bedzie sie obawial o sprzet chodzac po ulicach iv rp

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

biały - miał się nie nagrzewać i pewnie tak jest..... canon nie przewidział, że jego białe L ki będą używane w Polsce, gdzi ejak wiemy jest wielu chętnych na nie swoje ....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Nie masz co marudzić, ostatnio Metus na 100-400/L wyrwał prawie laskę w Ogrodzie Botanicznym UW, pewnie by mu się udało gdyby nie obstawa Tomka Golińskiego i moja

Na serio, to białe eLki są u nas jednak dość rzadkie i budzą sensację wśród tych którzy coś wiedzą o fotografii i zdwiwienie u tych, którzy nie wiedzą. Na świecie w cywilizowanych bogatych krajach nie wzbudzają tyle emocji i pewnie u nas to się zmieni za lat kilka. Nie strsuj się tylko rób foty a sprzęt postaraj się na wszelki wypadek ubezpieczyć.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Dokładnie jak pisze Mac. Trzeba się przyzwyczaić do tego co mówią luzie i nie przejmować się nimi.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    ....Na świecie w cywilizowanych bogatych krajach nie wzbudzają tyle emocji....
    Emocji nie ale... w sierpniu w katedrze w Kolonii podszedł do mnie jakiś amerykaniec z pytaniem czy ja tu te zdjęcia to usługowo i czy mógłbym jemu zrobic pare

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja też się lubię oglądać za elkami Ale narazie nie mam zamiaru nikomu zabierać.

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów