Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 141

Wątek: Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Można chyba stwierdzić jedno, że rozmiar szkła generalnie wzbudza zainteresowanie i sensację a biały kolor eLki podwójnie wzbudza ciekawość.
    tak jak drugi magazynek przyklejony do pierwszego przy AK47 tasmą w krajach ogólnie pokojem nie objętych- wzbudza respekt i pokazuje, że to nie przelewki

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

canon kierował się tym, że na zachodzie nie kradnie się na ulicach i nie wyrywa ludziom ich własności z ręki. spacedrując z taką eLką jedynie możesz wzbudzić zainteresowania, nie wchodząc jednak do dzielnic np. tureckich (nie obrażając przy tym Turków) możesz non stop patrzeć w wizjer...

ah ta Polska...
    40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

A poza tym, jak Ci ukradną jedną to prędzej czy później kupisz sobie drugą i biznes dla Canona się kręci.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartolomic Zobacz posta
    canon kierował się tym, że na zachodzie nie kradnie się na ulicach i nie wyrywa ludziom ich własności z ręki. spacedrując z taką eLką jedynie możesz wzbudzić zainteresowania, nie wchodząc jednak do dzielnic np. tureckich (nie obrażając przy tym Turków) możesz non stop patrzeć w wizjer...

ah ta Polska...
    Wiesz nie mam złudzeń, że jedynym czym się kierowali to marketing i że zwyczajnie będą się lepiej sprzedawać. Myślę że aspekt szpanowania sprzętem też brali pod uwagę.

Cytat Zamieszczone przez mmsza Zobacz posta
    A poza tym, jak Ci ukradną jedną to prędzej czy później kupisz sobie drugą i biznes dla Canona się kręci.
    Dokładnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    tak jak drugi magazynek przyklejony do pierwszego przy AK47 tasmą w krajach ogólnie pokojem nie objętych- wzbudza respekt i pokazuje, że to nie przelewki
    lubie takie porownania tylko wiesz-zalazy czy szczekami jest w dol w stosunku do pierwszego czy bliznaczo. bo jak w dol to juz nie za bardzo z tym respektem
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

fotoholik
    Guest

Domyślnie

wracaja do pierwotnego watku dyskusji to cos moje T-90 to nie cyfra a budzi zainteresowanie, ktore sprawia, ze nie czuje sie w niektorych miejscach zbyt pewnie.
    Kiedy kolega udostepnil mi EOSa 5D to po pierwsze byl caly pozalepiany a po drugie obiektywy w zestawie to "tylko czarne eLki" 24-70; 85; 135; 200
    ...no coz mial takie a nie inne doswiadczneia i to byl taki kompromis.

Ja znajac jego doswiadczenia poluje na kompakta z RAWami

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

Wszystko lgnie do L
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Domyślnie

Ja mam obklejone wszystkie obiektywy i body taśmą izolacyjna. Im bardziej poniszczony, tym mniej przyciąga wzrok. W planach mam kupno 70 - 200 i tak go obkleję, że nikt go za darmo nie weźmie...
    Bo obiektywy służą do focenia, a nie do lansu

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Ja mam obklejone wszystkie obiektywy i body taśmą izolacyjna. Im bardziej poniszczony, tym mniej przyciąga wzrok. W planach mam kupno 70 - 200 i tak go obkleję, że nikt go za darmo nie weźmie...

tez sie zastanawiam, co z tym fantem zrobic, bo idzie do mnie wlasnie 70-200 [chyba na piechote, bo tydzien temu wyslane priorytetem z poznania - niech zyje poczta polska ] i tez chcialabym je jakos 'ukryc' [zwłaszcza, że kobieta z porządnym sprzętem to już naprawdę prosi się o kłopoty]

obklejanie, niestety, ma poważny minus, mianowicie trzeba miec porządnie wyglądający sprzęt, gdy ma sie fotografowac na slubie lub na jakiejs innej imprezie, gdzie z powodu elementarnej kindersztuby nalezy sie przyzwoicie prezentowac - a przeciez nikt nie bedzie sie bawil w naprzemienne oklejanie i usuwanie tasmy i śladów po niej - to robota dla pijanego Kopciuszka, bo na trzezwo to wolalby mak przebierac...

Domyślnie

Nie do końca... Moja taśma sama złazi i muszę co jakiś czas doklejać nową. Co do wesel to nie wiem... Ostatnio robiłem i jakoś nikt nie zwrócił na to uwagi (chociaż robię to rzadko)

W gdańsk widziałem jeszcze taka praktykę, że panowie chyba papierem ściernym jadą po body, że aż wychodzi takie białe pod farbą..

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów