http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl..._r2515_wss/psc
Proszę o konkretne przykłady "najlepszych markowych podzespołów" z uzasadnieniem.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-05-2007 o 15:54 Powód: Automerged Doublepost
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
wystarczy oprzeć sie na jakiejś jednej ze znanycjh marek np ASUS, GIGABYTE, DFI, ABIT czy nawet INTEL ... nie mam zamiaru uzasadniać bo nie widzę poprostu przyczyny .... wybierająć dobre elementy z każdej z tych firm zrobimy dobry komputer nbez najmiejszego problemu... i co najważniejsze będziemy go mogli bez problemu przebudować i upgadować ...
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-05-2007 o 16:29
I znów ogólniki. Żenadą jest Twój sposób argumentacji. I nie odwracaj kota ogonem, bo to Ty powołujesz się wciąż na doświadczenie
. Pozwól że podam mą pomocną dłoń: Powołujesz się na jakieś swoje wieloletnie doświadczenie (co akurat w przypadku komputerów działa słabo - bo konfiguracje potrafią sie zmieniać o 180 stopni co kilka miesięcy). A stwierdzenia że coś najczęściej jest gorsze, bo tak i tu następuje długa lista zasług po czym kolejna jak to adwersarz nic nie wie i nie ma doswiadczenia..... Daruj ale to nie jest argumentacja która ma przekonać do czegokolwiek. Diabeł siedzi w szczegółach i najbardziej atorytatywne stwierdzenie że składk jest do d.. i basta jest po prostu z gruntu fałszywe i tyle.
Ja pracuję w branży w której mało że są potrzebne bardzo wydajne komputery to jeszcze praktycznie gotowych rozwiązań nie ma. Po prostu ci "genialni" producenci sobie o nas zapomnieli i nie mamy wyjścia tylko zakasać rękawy i samemu sobie poskładać narzedzie pracy. I wiesz ... da się..... działają wiele lat bez problemów, serwisu, zwiech itd.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-05-2007 o 16:08
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
jest skutkiem : złych wyborów, złych doradców, a najczęście poprostu skompstwa... i nieznajomosci tematu ... rozumiem ze dla ciebie to tosamo składak z marketu a dobry komp oparty np na asusie i markowych elementach często znacznie lepszych niż w tgz workstation
nie bede żadnych tez udowadniał ... poprostu imo tak jest i koniec ... jak to mówią nie potrafisz nie pchaj sie na afisz a nie wciskaj drozyznę ...
Idąc tokiem Twojego rozumowania, po co znać prawo Ohma, czy inne podstawy? Po co, kiedy sprawę załatwia się stwierdzeniem "weź mocniejszy zasilacz, ten świetny Super Silent 7000ATX-III Pro 550W"? Na zasadzie małpki.
Prawda jest taka, że o ile proste pojęcia z techniki cyfrowej, są znane panom od komputerów. "Ustawić najbardziej znaczący bit" - to mądrze brzmi. Natomiast podstawy mikroelektroniki, ba, nawet elektroniki, to już Panie wyższa szkoła jazdy. Większość składaczy nie ma pojęcia co to jest prąd czy moc, nie mówiąc jej pomiarze, czyli o elementarnych podstawach oceny jakościowej przysłowiowego zasilacza.
Negując przydatność wykształcenia i doświadczenia grubo przesadzasz. Komputer to nie drewniane klocki.
Zatem słucham. Zadałem konkretne pytanie. Zapewne znasz doskonale odpowiedz, wszak jednoznacznie sklasyfikowałeś Abita i Intela w tej samej kategorii jakościowej.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-05-2007 o 16:23 Powód: Automerged Doublepost
jednoznacznie twierdzę nawet że MB Intela to daleko ma do np ABITA ....
INTEL ma dośc przecietne płyty ...