Strona 27 z 114 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    ...podałem link do firmy, która specjalizuje się w (no właśnie - czym - składaniu/montowaniu?) stacjach graficznych: http://www.ideal.pl/komputer.php?k=84&t=GR
    .
    popmart a zauważyłeś, że napisałem składaniu/montowaniu?

OK - NIE ZROZUM MNIE OPATRZNIE - nie przesądzam, która opcja jest najlepsza :-D

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    jakie są ceny trzeciej opcji - czyli "markowej stacji graficznej"
    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl..._r2515_wss/psc

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    mozna złożyć doskonały komputer oparty o najlepsze markowe podzespoły i znacznie lepiej wyposarzony w RAM i HDD. .
    Proszę o konkretne przykłady "najlepszych markowych podzespołów" z uzasadnieniem.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-05-2007 o 15:54 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

wystarczy oprzeć sie na jakiejś jednej ze znanycjh marek np ASUS, GIGABYTE, DFI, ABIT czy nawet INTEL ... nie mam zamiaru uzasadniać bo nie widzę poprostu przyczyny .... wybierająć dobre elementy z każdej z tych firm zrobimy dobry komputer nbez najmiejszego problemu... i co najważniejsze będziemy go mogli bez problemu przebudować i upgadować ...

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

nie mam zamiaru uzasadniać bo nie widzę poprostu przyczyny
    Podałeś tezę to ją udowodnij, w innym wypadku jest bezwartościowa.

Wyjaśnij proszę, na ten przykład, po co są spiralne wężyki na druku na "najlepszych" płytach np firmy Abit a dlaczego ich nie, lub prawie nie ma, na płytach Intela?
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-05-2007 o 16:29

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Miałem się nie udzielać, ech, ale niech tam...

Składak najczęściej jest gorszy, bardziej zawodny, mniej stabilny niż przedstawione pozostałe trzy opcje. Nie ma sensu temu zaprzeczać, bo daje to świadectwo nieznajomości problematyki. To nie zaczepka, to stwierdzenie faktu, takie samo jak to, że niebo jest niebieskie. Podpieranie się większym i dłuższym doświadczeniem, jest w kontekście tego oczywistą nieprawdą. Napisałem ile czasu i w jakiej branży pracuję. Nie jest to okazjonalne składanie "kompów". Powyższe plus wykształcenie w tym kierunku, daje mi umocowanie do wygłoszenia takiej a nie innej opinii. Wszak jeśli wynika z faktów, to jest opinia bardziej miarodajna niż hydraulika, czy przedstawiciela handlowego w branży kosmetycznej. Wybacz, ale tak to właśnie wygląda. Nie będę przepraszać za pogląd, który powstał w wyniku sumiennej, ciężkiej, nierzadko trudnej i niewdzięcznej pracy.

PS. Przyznam, że szczerze żal mi ludzi, nabywających i użytkujących tego typu badziewie. Kiedy obserwuję pracę w serwisach, przechodzi ludzkie pojęcie, jak to jest zrobione i jakie problemy się zdarzają. Tym bardziej krępująca jest sytuacja kiedy widzę/słyszę relację z zakupów dokonywanych z błyskiem zachwytu w oku. Ach, a do tego te wszystkie kosmiczne nazwy komponentów i biegle posługujący się nimi "fachowcy". Żenada.
    I znów ogólniki . Żenadą jest Twój sposób argumentacji. I nie odwracaj kota ogonem, bo to Ty powołujesz się wciąż na doświadczenie . Pozwól że podam mą pomocną dłoń:
    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    (....)To nie wątpliwe tezy, tylko m.in. przebrzydłe doświadczenie 20 lat pracy w branży. (....)
    Powołujesz się na jakieś swoje wieloletnie doświadczenie (co akurat w przypadku komputerów działa słabo - bo konfiguracje potrafią sie zmieniać o 180 stopni co kilka miesięcy). A stwierdzenia że coś najczęściej jest gorsze, bo tak i tu następuje długa lista zasług po czym kolejna jak to adwersarz nic nie wie i nie ma doswiadczenia..... Daruj ale to nie jest argumentacja która ma przekonać do czegokolwiek. Diabeł siedzi w szczegółach i najbardziej atorytatywne stwierdzenie że składk jest do d.. i basta jest po prostu z gruntu fałszywe i tyle.
    Ja pracuję w branży w której mało że są potrzebne bardzo wydajne komputery to jeszcze praktycznie gotowych rozwiązań nie ma. Po prostu ci "genialni" producenci sobie o nas zapomnieli i nie mamy wyjścia tylko zakasać rękawy i samemu sobie poskładać narzedzie pracy. I wiesz ... da się..... działają wiele lat bez problemów, serwisu, zwiech itd.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-05-2007 o 16:08
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    atorytatywne stwierdzenie że składk jest do d.. i basta jest po prostu z gruntu fałszywe i tyle
    Wytłumacz zatem użytkownikom, że niekończąca się lista problemów poruszanych w serwisach, na listach, forach jest ich złudzeniem.

Domyślnie

jest skutkiem : złych wyborów, złych doradców, a najczęście poprostu skompstwa... i nieznajomosci tematu ... rozumiem ze dla ciebie to tosamo składak z marketu a dobry komp oparty np na asusie i markowych elementach często znacznie lepszych niż w tgz workstation

nie bede żadnych tez udowadniał ... poprostu imo tak jest i koniec ... jak to mówią nie potrafisz nie pchaj sie na afisz a nie wciskaj drozyznę ...

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    doświadczenie (co akurat w przypadku komputerów działa słabo - bo konfiguracje potrafią sie zmieniać o 180 stopni co kilka miesięcy).
    Idąc tokiem Twojego rozumowania, po co znać prawo Ohma, czy inne podstawy? Po co, kiedy sprawę załatwia się stwierdzeniem "weź mocniejszy zasilacz, ten świetny Super Silent 7000ATX-III Pro 550W"? Na zasadzie małpki.

Prawda jest taka, że o ile proste pojęcia z techniki cyfrowej, są znane panom od komputerów. "Ustawić najbardziej znaczący bit" - to mądrze brzmi. Natomiast podstawy mikroelektroniki, ba, nawet elektroniki, to już Panie wyższa szkoła jazdy. Większość składaczy nie ma pojęcia co to jest prąd czy moc, nie mówiąc jej pomiarze, czyli o elementarnych podstawach oceny jakościowej przysłowiowego zasilacza.

Negując przydatność wykształcenia i doświadczenia grubo przesadzasz. Komputer to nie drewniane klocki.

jak to mówią nie potrafisz nie pchaj sie na afisz
    Zatem słucham. Zadałem konkretne pytanie. Zapewne znasz doskonale odpowiedz, wszak jednoznacznie sklasyfikowałeś Abita i Intela w tej samej kategorii jakościowej.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-05-2007 o 16:23 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

jednoznacznie twierdzę nawet że MB Intela to daleko ma do np ABITA ....
    INTEL ma dośc przecietne płyty ...

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

jednoznacznie twierdzę nawet że MB Intela to daleko ma do np ABITA .....
    Bo....? Do czego są zatem te wężyki? Dodam dla ułatwienia, że to ma bezpośredni związek z dopracowaniem samej fizycznej realizacji obwodu.

Strona 27 z 114 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów