Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: Canon 5D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
    Masz rację sprzedać ten syf Tyle tylko, że ja nim robię od ponad roku (to trochę większe doświadczenie niż 4 tyg. - przyznasz) i gdybym widział coś co dla mnie byłoby ciekawszą alternatywą w zestawieniu jakość/cena, to na pewno bym to kupił AF 30D to zdaje się ten sam co 20D. Miałem 20D i róznica jest spora, jeśli nie bardzo duża. Chyba miałeś w ręku trefny egzemplarz...
    Sie ma Slavko
    nie moge sprzedac jego bo nie moj tylko sklepowy
    wciaz go mam- 26 maja jade na skoki red bulla wiec jak nie zworca mi mojego starego bede musial wziasc go i sprawdzic jak sobie radzi przy szybkich akcjach
    ale moze faktycznie jest cos jest z nim nie tak nie mowie nie ....... wiec odwolalem do tego co mam .
    5d jest super aparatem ale ma swoje wady jak kazdy sprzet, jak dla mnie af i szybkosc lecz szybkosc mozna przezyc
    co do jakosci vs cena to masz racje cena ok
    ale naczytalem sie na forum moze za duzo i za duzo oczekiwalem od tego body.

Pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 12-05-2007 o 13:43
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dzygit-Dublin - z jakimi obiektywami testowałeś swój egzemplarz 5d? Zastanawia mnie to, czy w przypadku canona jakość szkieł ma tak duże przełożenie na szybkość AF jak w Nikonie (tam AFS a szkło bez tego - to po prostu przepaść). Wiem, że nawet niektóre L-ki są dość wolne
    *przepraszam za częste w moich postach odniesienia do Nikona - ale póki co nie mam (w cyfrze) innych punktów odniesienia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Dzygit-Dublin - z jakimi obiektywami testowałeś swój egzemplarz 5d? Zastanawia mnie to, czy w przypadku canona jakość szkieł ma tak duże przełożenie na szybkość AF jak w Nikonie (tam AFS a szkło bez tego - to po prostu przepaść). Wiem, że nawet niektóre L-ki są dość wolne
    *przepraszam za częste w moich postach odniesienia do Nikona - ale póki co nie mam (w cyfrze) innych punktów odniesienia
    testowalem na tym co mam w stopce
    co do szybkosci to 400 5,6 to ta L -ka jest szybka nawet bardzo.
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    (...)
    Nie musisz przepraszać , to nie jest zaraźliwe .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dobre

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pod warunkiem, że masz odpowiednią szczepionkę...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 12-05-2007 o 21:56
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Pod warunkiem, że masz odpowiednią szczepionkę...
    Albo przejściówkę.
    Poniżej:
    2 przykłady z 50/1.4 Nikona

1
    2

Przykład ze 180/2.8 Nikona
    1

Przykład z 55/2.8 Nikona
    1
    Wini

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Albo przejściówkę.
    Poniżej:
    2 przykłady z 50/1.4 Nikona

1
    2
    Ale urocze aniołki!
    Niestety, ale na placu zabaw nie powinien się walać kapsel po piwie - (Żubr?) - to nie jest OT - to wyraz uznania dla aparatu i obiektywu
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Sie ma Slavko
    nie moge sprzedac jego bo nie moj tylko sklepowy
    wciaz go mam- 26 maja jade na skoki red bulla wiec jak nie zworca mi mojego starego bede musial wziasc go i sprawdzic jak sobie radzi przy szybkich akcjach
    ale moze faktycznie jest cos jest z nim nie tak nie mowie nie ....... wiec odwolalem do tego co mam .
    5d jest super aparatem ale ma swoje wady jak kazdy sprzet, jak dla mnie af i szybkosc lecz szybkosc mozna przezyc
    co do jakosci vs cena to masz racje cena ok
    ale naczytalem sie na forum moze za duzo i za duzo oczekiwalem od tego body.

Pozdrawiam Darek
    Ja zawsze to co czytam na formach lub ulotkach reklamowych dzielę przez 2 Aparat jak aparat - masza rację - ma swoje wady, ale takiego bez wad z całą pewnością nie ma (oprócz Nikonów oczywiście ) A tak zupełnie poważnie - AF jest naprawdę niezły, ale na pewno nie jest to co w serii "1". Szybkość - 3 klatki na sek to moim zdaniem optimum, chociaż nie widziałbym nic złego gdyby było 5. Ja po prostu zaczynałem od FED-a i ZENITHA, więc wiem, że może się narażę całemu forum, ale uważam, że poziom umożliwiający wykonanie dobrego zdjęcia jest już dawno osiągnięty w niemal wszystkich produkowanych obecnie lustrzankach - reszta, to kwestia umiejętności fotografa. Kiedyś przeczytałem wywiad (nie pamiętam nazwiska) z jakimś bardzo znanym fotografem. Na pytanie dlaczego używa tylko zooma 35-70 odpowiedział, że używał w przeszłości całej armii szkiełek, ale sybko odkrył że to go ogranicza, że bardziej interesują go "cyferki" niż fotografia. A takie pozorne ograniczenie jak 35-70 tak na prwadę zmusza do większej kreatywności, do poszukiwań...
    Uważam, że coś w tym jest i ustosunkowując się do tego trzeba przyznać, że z pewnością niemal każdy z nas na tym formum ma coś więcej niż Pentaxa LX z 35-70...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
    Ja zawsze to co czytam na formach lub ulotkach reklamowych dzielę przez 2 Aparat jak aparat - masza rację - ma swoje wady, ale takiego bez wad z całą pewnością nie ma (oprócz Nikonów oczywiście ) A tak zupełnie poważnie - AF jest naprawdę niezły, ale na pewno nie jest to co w serii "1". Szybkość - 3 klatki na sek to moim zdaniem optimum, chociaż nie widziałbym nic złego gdyby było 5. Ja po prostu zaczynałem od FED-a i ZENITHA, więc wiem, że może się narażę całemu forum, ale uważam, że poziom umożliwiający wykonanie dobrego zdjęcia jest już dawno osiągnięty w niemal wszystkich produkowanych obecnie lustrzankach - reszta, to kwestia umiejętności fotografa. Kiedyś przeczytałem wywiad (nie pamiętam nazwiska) z jakimś bardzo znanym fotografem. Na pytanie dlaczego używa tylko zooma 35-70 odpowiedział, że używał w przeszłości całej armii szkiełek, ale sybko odkrył że to go ogranicza, że bardziej interesują go "cyferki" niż fotografia. A takie pozorne ograniczenie jak 35-70 tak na prwadę zmusza do większej kreatywności, do poszukiwań...
    Uważam, że coś w tym jest i ustosunkowując się do tego trzeba przyznać, że z pewnością niemal każdy z nas na tym formum ma coś więcej niż Pentaxa LX z 35-70...
    Podpisuję sie pod tym rękami i nogami .
    Jedynie w zdaniu: "uważam, że poziom umożliwiający wykonanie dobrego zdjęcia jest już dawno osiągnięty w niemal wszystkich produkowanych obecnie lustrzankach" zmieniłbym "w niemal wszystkich" na "we wszustkich" .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-05-2007 o 19:08
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów