Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Canon 5D.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    a moim zdaniem af w 5d jest b.dobry i nic mu nie brakuje. uzywam jednego i drugiego i liczba nieostrych fotek z 5d jest bliska zera, czego o d200 nie mozna powiedziec.

absolutnie podpisuję sie pod słowami svena. jestem raptem miesiąc po przesiadce z d200 na 5D, ale wystarczyło, żebym docenił AF w 5D - którego własnie obawiałem się najbardziej. jest nie mniej szybki niż w d200. nie wiem, czy bardziej precyzyjny, czy po prostu ja czuję go lepiej, ale odsetek nietrafionych zdjęć w porównaniu do d200 jest ZDECYDOWANIE mniejszy.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

qrcze nie gadajcie mozliwosci AF D200 są o niebo lepsze jak 5D wpradzie jednym i drugim miałem mozliwosc tylko chwile sie pobawic wiec na temat celnosci to sie nie wypowiem ale AF nikona wywarł na mnie wrazenie i sprawiałwrazenie zdecydowanie bardziej zaawansowanego jak w 5D... choc jak mówie to wrazenie z moze poł godzinnego obcowania z kazdym z nich wiec moge sie mylic
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

kurka _ a ja myslale ze ten aparat ma wszystko _ troche lipny brak
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    to moze wlasnie sie dowiedzielismy co bedzie w nastepcy 5D ?!
    Ostatnio edytowane przez grzanka ; 11-05-2007 o 22:14 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    (....)
    Ja bym szybko sprzedał to badziewie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja bym szybko sprzedał to badziewie .
    juz za pozno _ za duzo frajdy _ za duzo dobrego materialu z tego wychodzi

Domyślnie

witam

A dla mnie 5d i jego af to porazka lepsze niz 350 i cos jak 30d
    5d dostalem na 4 tyg i focenie przy wschodzie slonca i np ptatow i innych zwierzat daje mu niezle klopoty.

Co to jakosci fotek to super , dobry sensor lecz opakowanie jeszcze nie to ...

To moje skromne zdanie
    Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    witam

A dla mnie 5d i jego af to porazka lepsze niz 350 i cos jak 30d
    5d dostalem na 4 tyg i focenie przy wschodzie slonca i np ptatow i innych zwierzat daje mu niezle klopoty.

Co to jakosci fotek to super , dobry sensor lecz opakowanie jeszcze nie to ...

To moje skromne zdanie
    Pozdrawiam Darek
    Masz rację sprzedać ten syf Tyle tylko, że ja nim robię od ponad roku (to trochę większe doświadczenie niż 4 tyg. - przyznasz) i gdybym widział coś co dla mnie byłoby ciekawszą alternatywą w zestawieniu jakość/cena, to na pewno bym to kupił AF 30D to zdaje się ten sam co 20D. Miałem 20D i róznica jest spora, jeśli nie bardzo duża. Chyba miałeś w ręku trefny egzemplarz...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Skipper: AF to nie tylko cecha body ale również obiektywu. "Śrubokręty" będą miały zdecydowanie gorszy AF od USMek. 5D naprawdę trudno coś zarzucić w tym względzie a D200 zarzucić można sporo.

Zielony: Google: Nikon + auto iso albo froum nikona

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    to Nikon ma taki bajer? nie wiedziałem a w sumie to ********a sprawa musze przyznac...
    jeśli dobrze zrozumiałem - wczytując się w specyfikacje - "jedynki" też mają pomiar SPOT powiązany z wybranym punktem nastawiania ostrości (chyba działa to tak samo jak opisałem w przypadku d70/d200) - ale w łapie nie miałem 8) więc się nie wypowiadam autorytatywnie - z chęcią usłyszę głos jakiegoś posiadacza 1d mkII lub 1ds w tej materii... tyle, że one mają jeszcze multispot :-) [fantastyczna sprawa (ale to było już w T90 - pierwszym canonie, którym się dłużej bawiłem)]

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Skipper: AF to nie tylko cecha body ale również obiektywu. "Śrubokręty" będą miały zdecydowanie gorszy AF od USMek. 5D naprawdę trudno coś zarzucić w tym względzie a D200 zarzucić można sporo.
    Pierwsze wrażenia co do AF w 5d są bardziej niż pozytywne :-D
    <nauka nowej guzikologi pewnie mi jeszcze zajmie trochę czasu>
    - (testuje na razie z 24-70) - Janusz trafił w sedno - używałem trochę starszych szkieł nikona (ważniejsza była/jest dla mnie jakość optyczna niż szybkość) - i tak z 35-70/2.8 d70 już mulił - z d200 było lepiej - analogicznie z 80-200/2.8 (jeszcze bez D - "pompka" - byli nikoniarze wiedzą, o czym piszę ) - dużo lepiej ze stałkami (20 to demon szybkości ) - no ale to żadna nowina - tak jest chyba (z nielicznymi wyjątkami) w każdym systemie. Podpiąwszy obiektyw AFS można się prawie wyleczyć z kompleksów względem USM - pozostaje wówczas "jedynie" kwestia matrycy /mój - i pewnie wszystkich "przesiadkowców" realny powód zmiany systemu/ ...
    Na razie - jak widzicie - gęba mi się śmieje - i oby tak dalej
    Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    to moze wlasnie sie dowiedzielismy co bedzie w nastepcy 5D ?!
    gdyby to była prawda - nie byłoby sensu kupować jedynek :-)
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 12-05-2007 o 00:27 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

po pierwszym kontakcie _ tych problemow nie bylo w D7D

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów