Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Zabrudzenia na matówce

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxx35 Zobacz posta
    Witam, patrząc przez wizjer widze drobne zabrudzenia, na zdjęciach ich nie ma czyli matryca czyste jednakże po ściągnięciu obiektywu widze ze lustro jest czyste jednakże na matówce znajduje się pyłek i nie potrafię go usunąc już używałem gruszki ale dalej to tam siedzi i teraz nie wiem czy to mogło się dostac pod matówkę. Proszę o pomoc gdyż jestem świeży w tych tematach.
    Mam propozycje do tych wszystkich, ktorzy szukaja na sile kurzu, pylkow, bf, ff zrobic troche zdjec, dobrych zdjec. Zapewniam, ze wtedy nie widac pylkow, kurzu i wszystkich innych gadzetow. Widac tylko dobra fote.
    Polecam ten sposob dzialania :rolleyes:
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

RiQ
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    Mam propozycje do tych wszystkich, ktorzy szukaja na sile kurzu, pylkow, bf, ff zrobic troche zdjec, dobrych zdjec. Zapewniam, ze wtedy nie widac pylkow, kurzu i wszystkich innych gadzetow. Widac tylko dobra fote.
    Polecam ten sposob dzialania :rolleyes:
    No tu akurat bym się z kolegą kłócił.

Jeśli chodzi o pyłki widoczne na matówce a niewidoczne na zdjęciu to s* je pies. Czyszcząc matówkę można sobie nieźle narobić z uszkodzeniem cenniejszych części włącznie.

Jeśli chodzi o BF/FF to już nie jest tak ciekawie, bo spróbuj z taką wadą dobre zdjęcie zrobić, a portretówkę tym bardziej, gdy np celujesz na oko a ostrość wychodzi na czubek nosa a reszta jest rozmazana. Dziękuję, postoję.

Uprawnienia umieszczania postów