Mam nadzieje, ze sie pojawi... wtedy bede wiedzial, ze fotografia jest tym co chcialbym, zeby towarzyszylo mi cale zycie. Jak juz bede pewien to bez łez kupie "szersze spodnie"
Pozdrawiam
Mam nadzieje, ze sie pojawi... wtedy bede wiedzial, ze fotografia jest tym co chcialbym, zeby towarzyszylo mi cale zycie. Jak juz bede pewien to bez łez kupie "szersze spodnie"
Pozdrawiam
jakoś używam 350 i canona 100 macro ustawiałem manualnie głębię ostrości przy większości zdjeć nawet przy przysłonach 2,8 niejednokrotnie bardzo małych modeli (pająki)
dziwnym trafem na zdjeciach GO ląduje zawsze tam gdzie chcę i gdzie ją widzę w wizjerze więc nie pisz że tego się nie da zrobić
a dyskusje w stylu co jest lepsze są z gruntu tak głupie jak "która kobieta jest lepszą żoną"
zapomina się tylko o jednym - dla kogo???
Gdyby lustrzanki produkowali w więcej niż dwóch kolorach z pewnością znaleźliby się tu inteligentni inaczej którzy udowadnialiby że aprata w kolorze żółtym jest o niebo lepszy od aparatu w kolorze czerwonym
Co do wyboru to ciekaw jestem czy zadajacy takie pytania kupując bieliznę też pytają wszystkich wokół o to czy obciera w kroku (ergonomia), czy jest wytrzymała i nie trzeszczy (zarzuty wobec 350), czy materiał jest na tyle wytrzymały żeby wytrzymać nagły wzwód.
Ludzie odrobinę inteligencji - czasem wydaje mi się że wiele osób które pytają co wybrać nie dorosło jeszcze do samodzielnego życia i ciągle chcą żeby za nich ktoś dokonywał wyboru.
A teraz moja rada:
chcesz kupić Sony R1 - kup to świetny aparat
chcesz kupić canona 400 d - kup to świetny aparat
ale czy dla ciebie? na to nikt ci nie odpowie bo nikt nie jest tobą
chyba że:
jesteś niepełnoletni lub ubezwłasnowolniony
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
CZego nie kupisz/ kupiłeś - będziesz/ jesteś zadowolony![]()
Ostatnio edytowane przez an_zak ; 16-03-2007 o 22:25
Autor już ma aparat - przestańcie![]()
Skasowali mi ;(
ehhh no właśnie...potwierdza się to, że nawet najlepsza cyfra to nie to samo co lustro...jakie by ono nie było...
Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500
Porownywanie majtek do aparatu bardzo trafne...Gratuluje, sam bym na to nie wpadl.Co do wyboru to ciekaw jestem czy zadajacy takie pytania kupując bieliznę też pytają wszystkich wokół o to czy obciera w kroku (ergonomia), czy jest wytrzymała i nie trzeszczy (zarzuty wobec 350), czy materiał jest na tyle wytrzymały żeby wytrzymać nagły wzwód.
...tak i zapewne ja do nich naleze... nie wiem co jutro ubrac, bebeskyczasem wydaje mi się że wiele osób które pytają co wybrać nie dorosło jeszcze do samodzielnego życia i ciągle chcą żeby za nich ktoś dokonywał wyboru.
pomozesz? tylko pamietaj, ze potrzebuje gaci w, ktorychPowracajac do tematu... bebesky nie masz racji, dyskusja, ktora tutaj byla prowadzona bardzo mi pomogla, jezeli chce poznac opinie innych na temat danego produktu tzn, ze jestemmateriał jest na tyle wytrzymały żeby wytrzymać nagły wzwód.ciekawa teoria...jesteś niepełnoletni lub ubezwłasnowolniony
Dziekuje tym, ktorzy do tematu podeszli z checia pomocy, pomogliscie mi... efekty mozecie zoabaczyc na stronce
Pozdrawiam
Ralf bez obrazy
specjalnie napisałem mocno przejaskrawiając![]()
zachęcam do większej odwagi w samodzielnym podejmowaniu decyzji ponieważ opinie innych o produkcie który cię interesuje nigdy nie będą w pełni obiektywne a ponadto ich wymagania i odczucia mogą być całkiem odmienne od twoich.
I dodatkowo - mniej lenistwa.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dodam jeszcze od siebie żę jakiś czas temu miałem podobny problem. Wybierałam między 300D a f828. Kupiłem Canona. Znajomy natomiast sonego. Po okresie gwarancji w Sonym urwała się migawka. Narawa miała kosztować 1500 zł. Mój 300 D jeszcze działa. Poza tym Sony tracił na wartości znacznie szybciej niż canon. Mimo iż cena na starcie była wyszsza w przyadku Sony to później canon był droższy. Taka moja subiektywna refleksja na ten temat.