Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 129 z 129

Wątek: Lustrzanka cyfrowa - czy jest sens?

Ralf_flar
    Guest

Domyślnie

Mam nadzieje, ze sie pojawi... wtedy bede wiedzial, ze fotografia jest tym co chcialbym, zeby towarzyszylo mi cale zycie. Jak juz bede pewien to bez łez kupie "szersze spodnie"

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie a miałem nie zabierać głosu w debilnej dyskusji

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Jak patrzysz w wizjer 350D to wydaje Ci się, że widzisz głębię ostrości? Bez żartów. Ją widać słabo w wizjerach analogowego 1V albo Olympusa OM-4Ti, które mają ekrany kinowe w porównaniu z wizjerami w dslrach o których tu sobie luźno rozmawiamy...
    jakoś używam 350 i canona 100 macro ustawiałem manualnie głębię ostrości przy większości zdjeć nawet przy przysłonach 2,8 niejednokrotnie bardzo małych modeli (pająki)
    dziwnym trafem na zdjeciach GO ląduje zawsze tam gdzie chcę i gdzie ją widzę w wizjerze więc nie pisz że tego się nie da zrobić

a dyskusje w stylu co jest lepsze są z gruntu tak głupie jak "która kobieta jest lepszą żoną"
    zapomina się tylko o jednym - dla kogo???

Gdyby lustrzanki produkowali w więcej niż dwóch kolorach z pewnością znaleźliby się tu inteligentni inaczej którzy udowadnialiby że aprata w kolorze żółtym jest o niebo lepszy od aparatu w kolorze czerwonym

Co do wyboru to ciekaw jestem czy zadajacy takie pytania kupując bieliznę też pytają wszystkich wokół o to czy obciera w kroku (ergonomia), czy jest wytrzymała i nie trzeszczy (zarzuty wobec 350), czy materiał jest na tyle wytrzymały żeby wytrzymać nagły wzwód.

Ludzie odrobinę inteligencji - czasem wydaje mi się że wiele osób które pytają co wybrać nie dorosło jeszcze do samodzielnego życia i ciągle chcą żeby za nich ktoś dokonywał wyboru.

A teraz moja rada:

chcesz kupić Sony R1 - kup to świetny aparat
    chcesz kupić canona 400 d - kup to świetny aparat

ale czy dla ciebie? na to nikt ci nie odpowie bo nikt nie jest tobą

chyba że:

jesteś niepełnoletni lub ubezwłasnowolniony
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

CZego nie kupisz/ kupiłeś - będziesz/ jesteś zadowolony
    Ostatnio edytowane przez an_zak ; 16-03-2007 o 22:25

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Autor już ma aparat - przestańcie
    Skasowali mi ;(

Coś już napisał Awatar szymcik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ehhh no właśnie...potwierdza się to, że nawet najlepsza cyfra to nie to samo co lustro...jakie by ono nie było...
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Ralf_flar
    Guest

Domyślnie

Co do wyboru to ciekaw jestem czy zadajacy takie pytania kupując bieliznę też pytają wszystkich wokół o to czy obciera w kroku (ergonomia), czy jest wytrzymała i nie trzeszczy (zarzuty wobec 350), czy materiał jest na tyle wytrzymały żeby wytrzymać nagły wzwód.
    Porownywanie majtek do aparatu bardzo trafne...Gratuluje, sam bym na to nie wpadl.

czasem wydaje mi się że wiele osób które pytają co wybrać nie dorosło jeszcze do samodzielnego życia i ciągle chcą żeby za nich ktoś dokonywał wyboru.
    ...tak i zapewne ja do nich naleze... nie wiem co jutro ubrac, bebesky
    pomozesz? tylko pamietaj, ze potrzebuje gaci w, ktorych
    materiał jest na tyle wytrzymały żeby wytrzymać nagły wzwód.
    Powracajac do tematu... bebesky nie masz racji, dyskusja, ktora tutaj byla prowadzona bardzo mi pomogla, jezeli chce poznac opinie innych na temat danego produktu tzn, ze jestem
    jesteś niepełnoletni lub ubezwłasnowolniony
    ciekawa teoria...

Dziekuje tym, ktorzy do tematu podeszli z checia pomocy, pomogliscie mi... efekty mozecie zoabaczyc na stronce

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Ralf bez obrazy
    specjalnie napisałem mocno przejaskrawiając

zachęcam do większej odwagi w samodzielnym podejmowaniu decyzji ponieważ opinie innych o produkcie który cię interesuje nigdy nie będą w pełni obiektywne a ponadto ich wymagania i odczucia mogą być całkiem odmienne od twoich.
    I dodatkowo - mniej lenistwa.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    (...)zachęcam do większej odwagi w samodzielnym podejmowaniu decyzji ponieważ opinie innych o produkcie który cię interesuje nigdy nie będą w pełni obiektywne (...)
    One będą obiektywne ale z ich punktu widzenia . I jeszcze na dodatek kto nie zmienia poglądów - z czasem . Na prawdę warto się wysilić i samemu poszukać. Na forum to raczej wyniknie tylko mniej lub bardziej ciekawa dyskusja .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dodam jeszcze od siebie żę jakiś czas temu miałem podobny problem. Wybierałam między 300D a f828. Kupiłem Canona. Znajomy natomiast sonego. Po okresie gwarancji w Sonym urwała się migawka. Narawa miała kosztować 1500 zł. Mój 300 D jeszcze działa. Poza tym Sony tracił na wartości znacznie szybciej niż canon. Mimo iż cena na starcie była wyszsza w przyadku Sony to później canon był droższy. Taka moja subiektywna refleksja na ten temat.

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213

Uprawnienia umieszczania postów