Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 129

Wątek: Lustrzanka cyfrowa - czy jest sens?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    Bzdura.
    No właśnie nie jest to drugorzędna sprawa. Jeśli taka firma jak Carl Zeiss, której obiektywy stosowano w kosmosie podczas wyprawy "Apollo", przekazuje swoją optykę marce Sony to już nie jest zabawa. Marka jest niesamowitą wartością!!
    Ja mam kamerę Sony. Obiektyw Carl Zeiss. Jakość jest delikatnie mówiąc kiepska. Aberracje jak koń, na długim końcu mydłowaty. Także z tą jakością to bym nie przesadzał. Ona dużo bardziej zależy od ceny niż od tego jaka nazwa widnieje na obudowie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    Bzdura.
    No właśnie nie jest to drugorzędna sprawa. Jeśli taka firma jak Carl Zeiss, której obiektywy stosowano w kosmosie podczas wyprawy "Apollo", przekazuje swoją optykę marce Sony to już nie jest zabawa. Marka jest niesamowitą wartością!!
    Porównam Ci to do ważnego dokumentu, który podpisujesz.....

Czytasz...zastanawiasz się...zatwierdzasz..

Oczywiście użyczenie marki Carl Zeiss to dużo bardziej skomplikowana sprawa
    Proszę!! nie upraszczajcie!!
    Ja się nie zgodzę. To tylko ślepe przywiązanie do marki. Dobry produkt jest dobry, a producent ma drugorzędne znaczenie, a czasami jeszcze mniejsze. Są oczywiście producenci, którzy częsciej robią lepszy sprzęt, ale nie mam tak jak Ty bezgranicznego zaufania do Nazwy, tym bardziej na polu, gdzie istnieje konkurencja.

Marka jest rzeczywiście niesamowitą wartością, ale dla firmy, bo przynosi zyski. Dla użytkowników przekłada się conajwyżej na dobre samopoczucie lub prestiż, bo na pewno nie jest żadną wykładnią jakości (tak jak napisałem wyżej, może być conajwyżej sugestią).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisspy Zobacz posta
    Akurat tutaj sie nie zgodze... Zrobilem, z ciekawości, odbitki z mojej nokii 6230i i byłem ZASKOCZONY ich jakością. Fakt, ze tylko 9x13, ale niejednemu cyfrakowi moglyby smialo spojrzec w oczy :-)
    Jedyna wada, to lekkie przebarwienia na czrwono.
    Nie chciałem przez to powiedzieć że do telefonów czy kompaktów robią kiepskie obiketywy, tylko że mają w swoim arsenale spooro lepsze.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisspy Zobacz posta
    Kolega ma SoniaEriksonia. Jakosc jego fot jest koszmarna...
    Którego SE?

moze to tylko rzecz gustu, ale on sam, mimo ze bronil go jak Czestochowy, w koncu przyznal racje.
    Pewnie to kwestia modelu, itd :-)
    Kiedyś z ciekawości poświęciłem jeden wieczór na porównanie fotek z telefonów. Z tych, które porównywałem: SE 750i, później dłuuugo, dłuuugo nic, a później peleton.
    Każdy może sobie ten test powtórzyć. Nokia może i robi fajne telefony, ale aparaty w nich są co najwyżej przeciętne. Za to klawisze z cyferkami ma przeważnie większe

J

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nokia może i robi fajne telefony...
    Od kiedy przerzucili sie na symbiana, to nie robia juz fajnych telefonow.
    Ślubna
    No i niestety N.

Domyślnie

Od kiedy przerzucili sie na symbiana, to nie robia juz fajnych telefonow.
    Dla mnie nokie z symbianem są najlepsze, nie wiem czemu mają być nie fajne ;] Brzydki wygląd? Bo ubogie w funkcje raczej nie są.
    350D | 30D | 30D | 5D mkII
    Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dla mnie nokie z symbianem są najlepsze, nie wiem czemu mają być nie fajne ;] Brzydki wygląd? Bo ubogie w funkcje raczej nie są.
    Bo pracuja duzo wolniej niz na nokii, czy tez telefony (a raczej smartfony, czy tez palmtopy) na windowsie.
    Bo potrafia sie zawieszac przy kartach pamieci 1gb i wyzej
    Bo symbian jest tak stabilny jak statyw z wylamana jedna noga
    Ślubna
    No i niestety N.

Domyślnie

Od ponad dwóch lat używam symbianów i na stabilność narzekać nie moge tak samo jak na wolne działanie (jedynie długo się włącza ale windows nie jest lepszy pod tym względem).
    Chyba troche OT zrobiliśmy
    350D | 30D | 30D | 5D mkII
    Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L

Ralf_flar
    Guest

Domyślnie

Widze, ze ostatecznie temat zszedl na telefony...ciekawe
    Kupilem Sony R1 i jestem zadowolony
    Na zakonczenie tematu chcialem pokazac zdjecia wykonane tym aparatem, aby Ci, ktorzy ciagle sie zastanawiaja mogli ostatecznie sie do tego sprzetu przekonac lub z niego zrezygnowac. Zdjecia w wiekszosci nie sa ruszane w PS, tylko kontrast i wyostrzanie po pomniejszeniu.

http://www.webber.fotolog.pl

Dziekuje za dyskusje i pozdrawiam

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ralf_flar Zobacz posta
    Widze, ze ostatecznie temat zszedl na telefony...ciekawe
    Kupilem Sony R1 i jestem zadowolony
    Na zakonczenie tematu chcialem pokazac zdjecia wykonane tym aparatem, aby Ci, ktorzy ciagle sie zastanawiaja mogli ostatecznie sie do tego sprzetu przekonac lub z niego zrezygnowac. Zdjecia w wiekszosci nie sa ruszane w PS, tylko kontrast i wyostrzanie po pomniejszeniu.

http://www.webber.fotolog.pl

Dziekuje za dyskusje i pozdrawiam
    Teraz pozostaje nam czekać, aż pojawi Ci się uczucie, które mamy też wtedy, gdy założymy za ciasne spodnie i... zapraszam wtedy do dyskusji
    Skasowali mi ;(

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów